'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 515
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София/Севлиево
С трепет и вълнение след първи преглед днес се записвам тук.Имаме си точка,на 4.03 ще запишем сърчицето(днес само видях как пулсира).Термин 22.10.Много съм щастлива да се разпиша в тази тема ❤️

# 91
Честото, Ели! Прегръдки!  Желая ти лека и безпроблемна бременност! И вярвам, че ще в такава!
Вече ще те следя, за да ни информираш колко пораствате. Hug Flowers Four Leaf Clover

# 92
Добре дошла, Елислава! От кога те чакаме! ♥️
Страхотни новини! Желая лека и безпроблемна бременност! 🤗

# 93
Добре дошла Елислава Hug много се радвам да те видя тук (чаках те). Пожелавам ти безпроблемна бременност и много положителни емоции, вярвам че предстоят Kissing Heart

# 94
Добре дошла Ели ,най накрая и ти да се запишеш тук,заслужаваш го много, само с добри  новини да се включваш до октомври 💖

# 95
добре дошла, Ели! Тук до щастлив финал! Много хубави новини Hug

# 96
Здравейте и от мен! Мислех да чакам да мине първата ФМ и тогава да се запиша, но тя е след месец и нямах търпение да се присъединя към вашата групичка. Идвам от съседната тема и съм с нов ник, може да сте ме засичали, малечка съм.
Накратко за мен, на 23 съм, след 9 месеца опити някъде, се случи чудото от самосебе си, след като заради наднормено тегло и дълъг цикъл ме бяха отписали докторите за естествена овулация. В 7ма седмица съм. Успех ви желая на всички и лека седмица!

# 97
добре дошла и на теб, Азалия! Много хубаво, че темата ни има нови попълнение, малко останахме тук, дано все повече момичета се преместят!

# 98
Добре дошли Ели и Азалия! Пожелавам ви най-безпроблемните няколко месеца и после здрави бебенца! Two Hearts

# 99
  • София
Добре дошли и от мен, момичета! Да бъде леко и безпроблемно през цялото време, докато прегърнете сбъднатите си мечти 🤗

# 100
Добре дошли, момичета! Чакаме всякакви ъпдейти - точки, сърчица, фетални, на всичко се радваме Grinning леко бременеене!

Аз да се похваля с първа покупка за беба, едно легло next to me и една раница за носене, почти нови ги намерих на много ниска цена. Въпреки желанието ми да поизчакаме с покупките, за да не се затрупаме в и без това малкия ни апартамент, не се сдържах Grinning. Отделно получих дрехи от една приятелка, тъкмо са омалели на нейното бебе и макар че се разминаваме в сезоните, доста от тях пак стават.

# 101
Добре дошли, Ели и Азалия! Леко бременеене и само хубави новини да носите!
Аз се включвам с отчет, с много смесени чувства макар и уж всичко да е наред (вече не знам) - надявам се утре да потвърдя че нещата са ок.
Пиша и споделям моя опит и се надявам да споделите и вие мнение и съвет.
Днес бях на ФМ при Сигридов, 21 г.с.+ 0 дни. Беше ужасяващо (без да преувеличавам) изживяване - а аз (това ми е втори преглед при него) знам какъв може да бъде и уж бях чела достатъчно..мислех си, че съм подготвена.
Ще се опитам да бъда колкото може по-кратка:
Скрит текст:
в началото беше до колкото може да се каже "мил". Естествено ми обясни надълго и нашироко как той е в основата на всички подходи и терапии, които всички сега копират (не ме впечатли, знаем, че егото си е его). Обсъдихме изследвания, които носех. Като говорихме за коагулация и резултатите ми, питах дали нещо може да се дължи на аспирина, който пия, каза не и ми обясни надълго и нашироко за действието на аспирина, НМХ и т.н. Изобщо по никакъв начин не индикира, че не е добре да се пие аспирин (аз знам, че и той самия предписва когато има нужда). Отдъхнах си..(защо? припомням, че на БХС при него ми каза да спирам аспирина който пиех, после на БХС в надежда излезе среден единият от рисковете за прееклампсия и ми казаха да го пия; реших след няколко консултации да го пия). Но сега като му казах, че пия - каза ок и продължихме дискусията по други неща. Не беше притеснен за нищо.
Лягам да се гледаме и о...кошмарът започна. В моя файл му беше излязла бележка да се спира аспирина и още преди да пусне картината на апарата, пита ама аз още ли го пия - казах да, защото на следващ преглед са ми казали да го пия (той явно не осъзнава, че има два месеца между прегледите и през това време се случват разни неща) И...се отвори адът. Ще цитирам няколко изказвания "щом не искаш да имаш здраво бебе, пий квото ти говорят всякакви некадърници" (уточнявам, че в този момент пита и след отговора ми осъзнава, че се следя в Надежда) "аз се опитвам да ви помогна, а вие явно сами искате да се тровите" - няма да продължавам, но това цялото трае по време на ЦЕЛИЯ преглед, който бога ми, беше най-претупаната ФМ която съм имала. Преглъщам някак си, опитвам се да съм безкрайно мила, задавам въпроси - отговорът на всеки един от тях е "що не питаш лекарите там дето са ти дали аспирина" - не казва какво гледаме на екрана, какво мери, бебето ок ли е. В един момент казва че червата на бебето били по-светли и едва ли не той и предния път нещо бил видял (предния път ми каза че по-наред няма как да е всичко, не ми пусна изследвания и каза че съм пушка и няма нужда да ме вижда още 2 месеца) Притесних се, казвам това защо е, каза че или било заради АСПИРИНА който аз не съм спряла, или заради някакво възпаление, или заради муковисцидоза. Помня, че на Тикълс беше казал подобни неща и ако може Тикълс, сподели при теб как се развиха нещата, какво се откри, помня, че беше отрицателна за муковисцидозата. И едва ли не, имало проблем, ама така ставало като сме си правили квото си искаме и не сме искали да имаме здрави бебета.
Аз, сравнително здраво стъпил на земята и мислещ човек, вече се чудя какво да правя и съм на ръба, задавам въпроси, той не ми отговаря или казва "питай си другите лекари, нали ти казах". Дава ми изследванията и питам кога да дойда за коментар и какво следва оттук нататък - отговорът, може да се досетите (не се шегувам) - "обсъди ги с другите ти лекари". През това време, понеже според мен се усети, че много прекали, като влезе сестрата малко млъкна..и накрая, аз още си задавах въпросите, си излезе с думите с половин уста "успех, бебето ти е абсолютно здраво". И аз вече шах и мат, момичета. След 10 минути в които слушах как бебето може да има проблеми, той излиза с тази реплика и ме оставя в кабинета...И започнах да си мисля, че просто от яд, злоба някаква ли, егоцентризъм, ме е наплашил..за да накрая да ми каже бебето ти е напълно здраво...
Изследванията няма нужда да уточнявам са за 600-700 лева, само в Бодимед/Геника - мноого повече пари сме пръскали за изследвания, не е това въпросът...въпросът е че аз се шаштисах тотално, не знам какво да мисля.
След като се прибрах, поревах си и се стегнах, обсъдих с ММ..реших, че утре на ФМ в Надежда ще питам дали и те виждат някакви притеснителни неща и специално ще обърна внимание на "светлите черва" - и ако са категорични, че няма такова нещо...просто няма да правя изследванията и няма да се върна в центъра на Сигридов. Ако имате каквито и да е съвети, случвало ви се е нещо подобно...споделете. Утре много се надявам да дойда с добри и категорични новини.

# 102
Кари, това което ти се е случило е много неприятно, този лекар явно е забравил, че на първо място е Човек..
Може ли да кажеш защо се е наложило да пиеш аспирин и след това защо са ти казали да го спреш?
На мен още на прегледа за установяване ми изписа АП, най-вероятно заради наднорменото тегло, но не знам какви странични опасни ефекти може да има.

# 103
  • София/Севлиево
Кари,това е ужасно,но твоя разказ затвърди нежеланието ми да се срещам с този човек.В тази връзка първата ФМ ми се пада в седмицата 5-9 април и съм се насочила към Марковс.Някой ходил ли е там и колко по-рано трябва да звъня за час.А също някой прави ли Пренатест-ако да,кой вид,колко струва,кога най-рано може да се направи и за колко време излизат резултатите?Няма да рискувам с амиоцентеза...

# 104
Кари, това звучи наистина ужасно. Аз въобще не бих го търпяла, колкото и велик да е. И според мен, ако утре ти кажат, че не виждат проблем, не ходи повече при него. Аз съм другата седмица на фетална пак при същия от първата, човекът ме гледа час и половина и ми обясни всяко нещо с подробности. Те това са длъжни да направят, не само те да си гледат, а и на теб да обяснят.

Ели, другите момичета ще ти кажат за БГ. Знам че доста ходят в Марковс и са доволни. Според мен колкото по-рано запишеш час, толкова по-добре. Пренатест аз правих в 12та седмица, може и по-рано, зависи от теста.

Общи условия

Активация на акаунт