'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 511
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Найсна, интересно. Аз не съм много запозната относно хранителни режими и т.н. може пък и да има нещо вярно. Аз зная, че за раждането трябва да имаш сили, дори можеш да хапнеш нещо мъничко въглехидратно по време на контракции, за да имаш енергия да издържиш съществената част, пък точно контракциите те изтощават яко. Но си мисля, че движението през Б е много важно, особено към края, за да може да се намести бебето по най-добрия начин. Със сина ми през цялата бременост бях постоянно в движение и може това да ми помогна. Родих сравнително бързо и лесно. Важни са и движението и "танците" 🤪, по време на контракциите. При моето раждане контракциите ги изтърпях на пода, на четири крака. Не знам, така ми беше най-добре. Може би и там беше най-хладно, че беше много топъл ден.
Иначе аз съм добре.  Този път не се движа толкова и го отчитам като грешка. Усещам се доста тромава и непохватна. А си има още доста време и как ще я добутам до края не знам. 🤰 Бебето е доста активно вече и е голям купон в корема ми. 🥳

# 76
За този режим не съм чувала, но със сигурност последните седмици ще спра прием на всякакви краве продукти. След жестоки поразии от алергия към белтъка на кравето мляко при сина ми съм си взела урока. Ще имам изискване и ако дават АМ в първите часове/дни, да е без лактоза. После така още малко диета и след това ще въвеждаме плавно.
Чери и аз никак не се движа, работя от къщи по цял ден на стол а и в това време никъде не ми се мърда.
И аз усещам нежни ритничета вече, макар и с предна плацента, и ми е приятно и някак спокойно. Blush

# 77
О, никаква нежност в моя корем няма! Имам чувството, че ще е някакво грозно и ревливо бебе! 😂😂😂 Ама каквото и да е пак ще си е моята мечта 💟 Много ме е яд, че нямам една нормална снимка от ФМ
 Момичетата при Чачева, вие имате ли на 4Д, аз само такива обикновени и грозни, че не иска и да се обърне за нормално за снимка. Ох, нямам търпение вече да мине всичко и да си отдъхна!
Какво става с момичетата, които са на финалната права? Новини?

# 78
Ох никакви диети и режими не мога да спазвам, вече се чувствам ужасно тромава и дебела. Посноянно ми се яде сладко, вчера си взех последния болничен 45 дневния,направление за раждане също ми дадоха с останалите документи май малко ми остава наистина.  Утре съм при доктора да се разберем за дата и евентуално за почваме да следим тоновете,дано утре момата е благосклонна и ни даде да я видим ,че то не остана може и направо така стане да се видим на живо. Човека какъв хубав видеозон има грехота нищо не се вижда. Последния път като бях при него и на екрана на стената толкова ясно се виждаше личицето на бебето на предната жена нос,уста,бузки абе всичко. Вика айде лягай да я видим най накрая тя си закрила лицето с колена е не  е честно😆

# 79
  • София
Станислава, спокойно, още малко имаш и ще се запознаете на живо. Heart

За диетата - знам че в последния триместър е важно да се ядат протеини, защото от тях зависи развитието на мозъка. Пък от въглехидратите бебетата стават шишкави. Затова е добре да се набляга на протеини и витамини всякакви, шишкавото тежи и на мама, и на бебе, и спокойно може да се навакса след раждането.

Леки оставащи седмици ви пожелавам Flowers Hibiscus

# 80
Момичета как сте,вчера бях на преглед и моето момиченце е 2600грама голяма госпожица вече,най накрая ни се показа голяма бузанка е . Секциото ще е средата на март ако не реши да избърза защото се е завъртяла и е заела позиция,каквото такова една идея по спокойно ми е някак си. Още малко остава а на мен ми се струва цяла вечност

# 81
Stanislava февруари почти се изниза, така че много бързо ще дойде средата на март. А ти защо си със секцио (съжалявам, ако си казвала вече, а и питам от интерес, без да искам да навлизаме във вечната дискусия Grinning)? Иначе готови ли сте с всичко?

Tickles може ли да разкажеш за алергията на сина ти, имал си я е и се е проявила заради това или консумацията я е предизвикала някак?

Иначе благодаря на всички за коментарите за храненето, всичко ми звучи логично, остава изпълнението Blush увеличила съм плодовете и зеленчуците и гледам да хапвам и протеини и полезни въглехидрати, пък без прегрешения съвсем също не може.

# 82
Секцио ще съм заради предходното ми раждане ,вярно беше преди 8 години, обаче не ми се поемат излишни рискове доверила съм се на 100 процента на следящия аг и неговото мнение също е за секцио,да не говорим че при загубата ме оставиха да раждам нормално и за мене беше кошмар предпочитам да си го спестя. Естественото раждане във всички случаи е по добро възстановяваш се по бързо ,но на мен не ми е на всяка цена. Иначе да доста работи понакупих ,а има и доста от баткото неща особено за първите месеци преобладават жълти и бели дрешки така че ще ги ползвам. Сега се чудя за шишета гледам анти колик комплекти и незнам кой да взема на  avent или tomee tippee

# 83
Станислава, хайде, спокойно вече! Всичко ще е наред! Изглади само дрешките за изписване и това е! 🤗 Сигурно е вълнуващо най-сетне да й видиш личицето! 💖

Тикълс, ти нали ще кърмиш, защо ще му дават АМ на бебчо? 😉

# 84
Станислава, то направо си е дошло! Обратното броене започва Hug

Tickles може ли да разкажеш за алергията на сина ти, имал си я е и се е проявила заради това или консумацията я е предизвикала някак?
При него се получи като реакция към АМ. Когато беше на 40 дни се наложи спешно да ме оперират, като казвам спешно - никаква подготовка, внезапно състояние, от което след 30мин бях в операционна. Бях 10 дни в болница, съответно се е наложило да му дадат АМ. Алергията обикновено е реакция след прием, може и да се получи чрез кърмата, при консумацията на краве продукти от майката, но си остава като последствие. При сина ми се изразяваше в разстройство и промяна на цвета на акитата, обриви по цялото тяло, силно зачервени бузи, дихателни проблеми. Минах на много строга диета - освен млечни, изключих телешко, яйца, масло и пр. за 6 месеца и се поизчистиха проблемите. След това почнах да въвеждам много внимателно в моето меню (съответно кърмата). Не е казано изобщо, че ще ви се случи, но в моя случай предпочитам да огранича тези храни предварително, за мое спокойствие. Blush

Тикълс, ти нали ще кърмиш, защо ще му дават АМ на бебчо? 😉
Чери, поради горната причина и фактът, че не можеш да предвидиш всичко, а също и вероятността този път да съм секцио, което предполага да има няколко приема на АМ преди да започнем да се кърмим. А в този период има още един фактор - ковид, ако случайно се окажа позитивна при приема, ще сме разделени първите дни. С оглед на горчивия ми опит, предпочитам да дам указания за всеки случай.

# 85
Сега се чудя за шишета гледам анти колик комплекти и незнам кой да взема на  avent или tomee tippee
Ако може да пиша от препатил с адската колекция. И аз отначало си вярвах за истината ,че ако влизало въздух в стомаха и затова имало колики ... Та започнах с НУК НЕЙЧЪР СЕНС комплект 2 малки, 2 големи, още едно нук стъклено, но не беше от тази колекция, Томи Типи, Авент , след адските колики се сдобихме с Чико , CANPOL, Лорели, Доктор някой си, МАМ и още няколко на които честно им забравих марките. Коя от коя обещаваща,че няма да има колики...явно не са писали за моя звяр. Нищо не помогна. До третия месец пиеше от каквото и дам. От там нататък започна с претенциите и започнаха да отпадат и шишетата. Сега ако биберона не е Лорели не пие. И гладна съм я пробвала и нахранена. Принудих се и махнах всички антиколик системи, накупих биберони, подмених на тези, които стават и сега ползвам тях. Нещо, което заелязах ,че с антиколик системите хълцаше много. Като засмуче и не пускаше, после хълцаше ужасно много. Лакомо хлапе. Започнах да вадя и да си поема въздух и спря хълцавицата.
Колкото до коликите после един педиатър ме просветли,че не са в стомаха,а се получават в червата,заради незряла чревна система млякото "ферментирало" и се получавали газове, които се наричат колики и болят. Физиологично било невъзможно въздух от стомаха да мине в червата. Системата действала по по -различен начин (оригаш се ако имаш газове в стомаха). Факт е ,че аз имам една голяма пръдла,до днес си е така. В такива ситуации ме е изправяла,че доста съм се червила.
Скрит текст:
Отиваме веднъж пред НОИ да оправяме документи на майка ми и на малката синята книжка. И сме боен клуб аз,сестра ми, племенницата на 6г. и малката с количката. Хора пред Нои колкото искаш. _Племенницата остна с мен и количката сестрата се нареди уж на опашката за гише.Нали епидемична обстановка и всички наредени отвън на различни места и ги викат. Както седим малката се изрязва,ама зверски , като възрастен. Нямаше как някой край нас да не я е чул. В този момент племенницата се обръща и ухилена и на висок тон ме пита "Лельо , ти ли беше" . Потънах. Хънках, мънках ,обяснявам и ,че малката има колики, които са газове и от време на време се случва и това... Детето се хили, гледам край мен и те приятно ухилени... Върви обяснявай,че не съм  аз,а си водя газ станция в количката и клапата изпуща от време на време.
Което и да избереш мисля,че няма да е грешка.
 Аз лично съжалявам за Нук. Неизгоден е. Чисто нови две шишета си прибрах с 4 нови биберони. Комплекта от 4 шишета (2 биберона S  и 2 биберона L) +2биберона L+ залъгалка+четка. Някъде на промоция 50 лева ни излезна. Оказа се,че една биберона е към 12 лева и ако искаш да смениш на 4 шишета само гумения биберон излиза по на сметка да вземеш нови шишета. Няма други съвместими. Да ти се скъса , трябва да търсиш точно този.
Доктора (така и не му запомих продължението ), МАМ и други са съвместими отвори и могат да се сменят. Лично моя съвет е да се вземат шишета с широко гърло. С по-тесните гърла трудно се слага АМ да се бърка .
Ако държите на скъпи шишета определено ми допада форма и големина на Доктор Браун (проверих го) , От МАМ също съм доволна. Средно положение са ми Чикото, определено не са ми голям фаворит. Не бих взела отново НУК , имам нови, неизползвани от тях. Авента ми е като Чикото. Имахме малко шише, което много бързо отпадна, но беше от преди третия месец,а товгава пиеше от всичко. Другия съвет за който се сещам е да не вземате по възможност от малките шишета до 120 мл. Много бързо ги израстват и се налага купуването на нови.  А ако ще се разтваря е добре да има пространство, за да се събере преди  да се смесят, а и за самото блинджиркане . Ако има повечко място по-лесно се разтваря.

# 86
Искрено ме разсмя🤣🤣🤣,то на тебе не ти е било много до смях тогава. Със сина ми имахме същия проблем газове ,колики ,различни капки нощ и ден беше кошмар,затова се чудя какво да взема поне малко да си спестя ако наистина помага де ,че то май няма вълшебен лек за коликите някой бебета имат други не . Поръчах вече точно на Dr. Brown един комплект, отделно съм взела и помпа на Nuc тя си вървеше с две шишенца но  са малки . Ще изчакам и повече шишета няма да взимам да не стане и аз после да прибирам нови. Иначе благодаря за споделения опит. Ето ги шишетата

# 87
  • София
Станислава,
Пиранките са на Томи Типи (без антиколик) и съм доволна. Бибите са широки и приличат на цица, не им попречи на сукането, а те засукаха чак на месец и нещо. Има стартов пакет с две големи, две малки шишета, биби и четка - препоръчвам. Имаме и Медела с калма глави - от тях едната се беше научила да стиска адски, щот са твърди - тях не ги препоръчвам. Вземи си едно шише, да имаш за всеки случай. Ако кърмиш може изобщо да не ти потрябва.

Ей го къде е март. 2600 вече е голямо бебе. Всичко ще е наред Heart

# 88
Искрено ме разсмя🤣🤣🤣,то на тебе не ти е било много до смях тогава. Със сина ми имахме същия проблем газове ,колики ,различни капки нощ и ден беше кошмар,затова се чудя какво да взема поне малко да си спестя ако наистина помага де ,че то май няма вълшебен лек за коликите някой бебета имат други не . Поръчах вече точно на Dr. Brown един комплект, отделно съм взела и помпа на Nuc тя си вървеше с две шишенца но  са малки . Ще изчакам и повече шишета няма да взимам да не стане и аз после да прибирам нови. Иначе благодаря за споделения опит. Ето ги шишетата
За пустите му колики най-много помагаше топлата възглавничка. Сама си я ших с пълнеж от малки речни камъчета. Доста повече задържане топлина от костилките, иначе имахме едно като пухена калъфчица, където я слагахме. Чая от копър също доста,но рева си го имаше, просто до някъде. Нещо, което не използвах и малко съжалявам е прослувутата борина. Само това не купихме, иначе и ние минахме всякакви комбинации от лекарствени средства.

# 89
Здравейте момичета Simple Smile
Някои от вас може да ме помнят от преди година писах в темата за "бебеправене" , но тогава спрях да пиша поради ред причини, една от който е, че аз явно бях за Проблемно забременяване и така и стана. Сега съм вече бременна в 5 седмица (още даже немога да се зарадвам стабилно), но бих иска да се присъединя към вас отново.
Много се радвам за всяка една от вас и ще се радвам да ме приемете с групата ви Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт