'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 522
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Чери, при д-р Патрикова бях. При нея бях и на трите ФМ досега...по-доволна не бих могла да бъда откъм знания и професионализъм.
Дели, благодаря за съветите. Съгласна съм с теб. Взех решение, че няма да ходя повече и се чувствам много добре от това Simple Smile

# 121
Ето ме и мен, след вчерашния БХС преглед при Сигридов вече смело мога да си отдъхна за сега, че всичко е наред ! Аз бях и преди 2 седмици на БХС при АГ, но не го приех толкова насериозно и чаках да мине вчерашния преглед. И в тематиката на последните постове май ще съм актуална Grinning
Май май си чакаме момиченце. Heart Толкова много го искахме Heart
След вчера направо не мога да го осъзная колко добре мина самия преглед. Аз бях ходила до сега два пъти при Сигридов за ембрионална морфология в 6та и в 9та седмица и сега в 13та за БХС. Тогава и двата пъти беше адски любезен, духовит, обясняваше, отговаряше на въпросите ми и тн, но аз просто се бях спекла от всичко прочетено. За вчера бях ооооще по спечена, че ще види какво ли не, че ще се държи арогантно или че ще се хване за нещо да се заяде. Ама не ! Отново беше любезен, усмихнат, даже поисках да снимам и през целия преглед ме питаше снима ли, това хвана ли го и тн. Възпалението на плацентата, което видя в 9та седмица и което и аз видях отчетливо, в следствие на борбата на имунната ми система да реагира след прекарания ковид ноември, вече го няма !  Другото, което се видя е , че хомоцистеина , това проблемно животно за мен вече над 1 година, е паднало до 8 !!! Толкова витамини пиех и го борех с Калчев да го свалим и то даже се всигаше до 12, а сега след нещата, които Сигридов ми беше предписал да пия, само за 2 седмици падна !
Каза ми, че бременността ми се развива много положително, че бебчето е супер и майка му също е здрава и няма забележки.
Говорихме много за фраксипарина още от първия преглед. За половината лекари не ми трябваше терапия, за Русев трябваше през ден, а аз я бях почнала самосиндикално всеки ден. Преди първия преглед при Сигридов бях чела, че вече е против фраксито и мислех, че ще ме разкости, но той даже каза, че според доплера и кръвните, нещата са добре, което значи да продължавам терапията. На втория преглед вече клонеше, че е започнала да ми се разрежда кръвта и ми каза схема, ако прокървя и на БХС , че ще го видим да го спираме. Вчера обаче като видя кръвните и фибриногена, който отново беше висок , ми каза , че предпочита да го направим през ден, но не и да го спирам. Даже след доплера, каза че кръвотоците са добре, но не иска да рискува с фибриногена. Питах го какво да правя през тези 2 месеца до ФМ за да съм спокойна, че няма да стане беля с тромб и той ми диктуваше да си запиша, ако ДДимера надвиши 1.3 , а фибриногена надвиши 5.0, да започвам терапията всеки ден.
Та в общи линии аз съм изключително доволна отново от прегледа. Да , трудно преживях цените на изследвянията, но и двата пъти ми доказа, че е имало смисъл - първия път след тях се видя, че 3х2 утрогестан е абсолютно излишно при мен (усвоявям си 1-2 таблетки и дали ще изпия 12, ефекта ще е същия) и сега с хомоцистеина след витамините и добавките, които ми изписа се видя веднага резултата за 2 седмици, който 1 година не успях да постигна. Отдлено обърна внимание и на антителата ми за ковид и проследи имунните отговори на организма дали са се събудили като изследвах два пъти вирусни антитела.
Но аз примерно не взимам точно тези марки витамини и добавки , които той поръчва. Гледам съставките и намирам заместители на 5 пъти по-ниски цени, но е факт, че и те имат нужния ефект без да давам по 50-100лв на добавка.
Даже ми каза да отида 17-18 седмица на ЖК и да настоявам да ми измерят шийката и да гледам дали е над 3,5 за да я следим от там насетне как върви.
Иначе подкрепям Тикълс за спестявянето на инфо. Наистина са много горделиви и обидчиви тия доктори, бе ! И не е само Сигридов ! Моята АГ ше ме направи на нищо, ако знаеше, че паралелно съм ходила при друг. Но за ФМ като й казах , че няма да ходя при нейната колежка с която работят, а при Сигридов, еййййй огън и жупел захвърля на Н-та скорост. Все едно й поисках попечителство над детето Grinning То не бяха обиди, то не бяха заплахи тип колко страшни неща ще ми каже и колко изследвания ще изпише. Еми хубаво, ама ти като ме гледаш 5мин и един път не спомена “витамин”, аз как да си седя само при теб!
Между другото и ММ не харесва Сигридов заради всичките истории около него, но знае какво спокойствие ми носи и си трае. Като го попитах що харесва д-р Хаус - наркоман, груб, егоцентричен, но много по-мислещ от останалите, а така се хваща за Скаридов, не можа да продължи спора Grinning

И за край, наистина много съжалявам за Кари и другите потърпевши от “другия Сигридов”. Наистина вярвам, че никой не заслужава такова отношение, нито пък може да предизвика такова у лекар ! Но гледайте така на нещата, не всяка от нас може да си пасне и да е доволна от един и същ лекар. Много често се слува един лекар възхваляван от много жени, да бъде абсолютно недолюбван от други Simple Smile
Важното е бебчетата ни да са здрави, а ние да сме спокойни “бебеносачи”, както обича да ми казва ММ Grinning

# 122
Локо,какви супер новини 😍😍,успех и за напред😍,някой знае ли как е Лилоо,нещо не се е включвала отдавна, всичко наред ли е?

# 123
Супер новини, Локо! Браво Simple Smile Да ти кажа иначе, не мисля че тук изобщо става въпрос за пасване между пациент и лекар - тук по-скоро изглежда като днес съм в настроение и ще сея съмнения, ще бъда зъл и неприятен (описано по най-"мил" начин) а утре ще съм на кеф или поне няма да тровя животи. И то може и двете лица да се покажат на един и същи човек - например при мен. Лошото е, че така се потвърждава непрофесионализъм най-малкото, колкото и да си добър. Аз не мога и няма да хвърлям боб дали следващия път бебето според него ще е здраво (или аз самата) ако е на кеф, или ще има какви ли не ужасии...това не може да зависи от настроения.
Хариом, преди дни си писахме с Лило, всичко при нея трябва да е наред, сигурна съм, че скоро ще се включи Simple Smile

# 124
Здравейте и Честита Баба Марта!!! ❤🤍
Влизам с притеснение и въпрос. Аз съм 8с+3д и преди 2 седмици бях на преглед, видя се пулс и всичко като цяло е наред. Миналата седмица бях много отпаднала, изморена, имах непоносимост към храни и кафе, болки в стомаха и много напрегнати гърди. От два дни ми няма нищо, ни-що... вече направо изперколясвам, ако недай си Боже е спряло развитието на ембриона има ли начин да не разбера. Следващия преглед ми е на 30.03 и аз съм от провинцията и не ми се иска да ходя тук на лекар, а не ми се пътува много до София. Не знам дали е нормално това състояние, всичко ми е за първи път..
Моля да споделите как бяхте вие със симптомите и имаше ли такова отшумяване изведнъж?
ПП. Утре ще ходя на изследвания заради Хашимото и КЗ, има ли нещо, което е важно и мога да пусна за успокоение?

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 13:30 от Азалия

# 125
Честита Баба Марта! ⚪🔴
Пролетта е неизбежна! А как само я обичам - със слънцето, цъфналите дръвчета и мириса на зелена трева! Очакването, че нещо хубаво ще се случи! ♥️ Най-хубавото предстои, момичета!

Моят корем е вече пролетен и доста приличен. 🤰 Тези дни трябва да мина при АГ, дано всичко е наред! Като си помисля остават само два месеца и ще съм вече в 9 месец! Вече взеха да ми минават мислите за раждането, болката и страха. 😂 Няма начин, все пак трябва някак да излезе това бебе! Simple Smile

Азалия, това със симптомите е много относително. Засилват се, отшумяват, пак се засилват, пък някои дори изобщо ги нямат.
Запази спокойствие. Гърдите болят ли те?
Можеш да отидеш при някой АГ. Все пак е лекар и ще се види на ехографа какво се случва. Колкото за толкова все ще има познания! Цял месец не виждам как ще издържиш да го мислиш.
Не мисля, че ЧХГ в тези седмици вече ще ти даде някакъв ориентир какво се случва. Трябва си ехограф. Стискам палци всичко да е наред! 🍀

# 126
Леле Чери.. кога минаха месеците, помня как чакахме резултатите от ЧХГ и аз висях пред една банка и рефрешвах.. и как разказах вечерта твоята история на ММ, голям стимул ми беше за надежда!
Иначе гърдите и те спряха да ме болят. ЧХГ няма да ми е от полза, мисля си за прогестерон евентуално. Иначе за тукашните АГ, преди НГ ходих, гледа ме с вагинален УЗ и каза, че не вижда никакви фоликули или наближаваща овулация, около 10.01 се е случило зачеването.. мен ме е страх, че дори всичко да е наред могат да не видят пулс примерно и да ме стресират ненужно, апаратурата може би им е по-стара, а аз съм с наднормено тегло и “заради многото сланини в коремната област не се вижда нищо”

# 127
  • София/Севлиево
Те не те ли гледат с вагинален ехограф?Поне мен до влизане в 4 месец все тъй ме гледаха...Мен гърдите също не ме болят,но са леко напрегнати.И постоянно ми се гади-това е нещо ново,преди не е било тъй...

# 128
Честита Баба Марта момичета,Чери наистина кога мина ,нали знаеш отстрани бързо лети времето 😀,остават ми 16 дни  до секциото едно ми е такова притеснено,почти не спя през ноща, а през деня съм страшно уморена,имам стягания и болки ,но и да тръгне по рано не се притеснявам,вече си е в 9 месец. Азалия за твое спокойствие по добре отиди да те видят 30март е много далече,цял месец тревоги не си струва според мен.😊

# 129
Ами, знам ли... А някой град, който е все пак по-близо до вас от София да отидеш ... То така не си е работа да се притесняваш излишно толкова време ...
Прогестерона не знам. Ако намериш някакви таблици в коя седмица колко трябва да бъде...
Или помоли да те погледнат с вагинален, както Ели казва.
Най-вероятно излишно се притесняваш. Щом нямаш кървене или нещо такова.
По принцип няма ли да избереш и някое АГ за водене на бременността? Аз се следя при АГ в моя град, а в София ходя на фетални. Все пак, ако стане нещо спешно положение, да имам.и тук на кой да разчитам.
Ели, ти на 04 беше на преглед, нали! Хайде, чакаме добри новини!
Станислава, ден за ден бавно върви, но като погледнеш назад, то наистина отлетяло времето. А и зимата по-бавно ми вървеше, сега със слънце и разходка ми е по-бързо и оптимистично някак Simple Smile
При теб пък съвсем свършило! Хайде, дано си изчака все пак секциото момичето! 🤗

# 130
  • София/Севлиево
Да,на 4-ти съм,ама и в петък ходих по спешност.Всичко е наред,и сърцето записахме-точно в 6 г.с.бие с 125 удара в минута.Направихме и една вливка Интралипид,че малко я забравих,но док каза,че не е късно да се направи.

# 131
Благодаря за отговорите! Не искам да се вманиачавам и вглеждам постоянно, реално няма болки или кървене, но няма и симптомите от преди седмица. Ще проуча за читаво АГ, което да ме следи и на местна почва, все пак спокойствието ни е най-важно в момента.

# 132
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте, момичета!
С тихи стъпки, предпазливо идвам при вас. Вчера бях на преглед( 8г.с. +6). Неописуема бе радостта ми, когато чух сърчицето на малкото ни човече. 22 мм, но човече! Доволна съм от новия си гинеколог - внимателна, обяснява подробно. Точно от това се нуждаех. За четвърти път съм бременна, но притеснението ми е огромно (вероятно заради опита и повечето информация по въпроса Smirk). Първия път преди 15 г.(бях на 26г.) нищо не знаех и бях най-най-спокойната бременна. Бях уверена, че спрем ли да се пазим с ММ и бебето ще стане, и бях възмутена че ми дойде първия месец Stuck Out Tongue Closed Eyes (колко съм била наивна). Бебето стана на втория месец. Е, ясно ви е, че бях сигурна че няма нищо по-естествено и нормално от бременността, и няма какво да се обърка. Сега съм на 41-на и знам много повече, и тревогата ми е голяма, и съм в другата крайност. Това, което искам да си пожелая е да намеря баланса и да се насладя на тази бременност.
Азалия , ако много се тревожиш отиди на преглед! Kissing Heart
Stanislava92, то не останало! Нека госпожицата си дочака секциото!
Ех, Cherry , помня как чакахме резултатите от ЧХГ. Бързо лети времето! HeartРадвам се, че се засякохме и в тази тема. Ти бе орисницата на темата, в която аз забременях. Heart Eyes  
Желая на всички лека и усмихната бременност!

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 13:00 от yanac

# 133
Добре дошла yanac пожелавам ти и тази бременност да е спокойна като първата ти🥰и само с добри новини до края да се включваш.

# 134
Yanas,  добре дошла! Тук повечето сме с отклонения /така де, притеснения 😉/. Но от преглед на преглед ще я добутаме някак до края, няма начин!!! Желая ти все пак радостите да са повече Simple Smile
Радвам се, че съм ти донесла късмет с орисването си! Все едно аз съм го забъркала това бебе! 🤗
Да и аз си спомням за моята орисия с ЧХГ- гроздето трябваше да се обере, виното да се направи и така 😂 Няма как да се забрави това! Не знам защо все на мен някакви такива странни неща се случват.
Аз днес бях по някакви институции, работа да върша. Изкачвах едни безброй стълби и точно на последната какво омотах краката, корема ли натежа напред не знам, ама като се изтърся ... Само коляното ударих, слава богу. 😂 Така и не мога да свикна с габаритите си, опитвам се да се промушкам през места, където няма как да стане 😂, и като цяло съм доста непохватна. Ужас!

Общи условия

Активация на акаунт