'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 157
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Аз също не исках БХС и още в 10 г.с.пусах пренатален,но доктор Вецев ми каза,че се гледат и други неща и в 13 + го направих.
Ели , обясни ли кои са тези други неща? Нали бхс изчислява риск за трите основни синдрома, а пренатестът направо казва има ли ги или не +други допълнителни според пакета. Сестра ми сега с племенника ми й излезе на БХС много висок риск за Даун, който още док на ултразвук отрече, но за тяхно спокойствие направиха и пренатален. Обаче резултатът от БХС й беляза цялата бременност и така и не можа да се успокои, докато не роди.
Кои витамини и Омега 3 приемаш? Може и във ФБ да ми ги пуснеш, ако искаш да не се възприеме като реклама тук.

# 661
Ох много неприятно със сестра ти Sad
Аз също съм подготвена, че ще е висок и исках направо да правя тест, ама така се случи че не можех.
Риск за прееклампсия (дано се пише така) - май се изчислява също на БХС.

# 662
На нейния бхс нямаше изчислен риск от прееклампсия, може би зависи къде е правен.

# 663
Здравейте, дами!
Знам, че мястото ми не е в тази тема, но ви познавам повече от всяка друга. В другата момичетата са позитивни, са ми полезни, но за съжаление ми трябва тежката артилерия.
Една година след опитите ни-ме насочиха към ин витро специалист. Очаквах, че ще чуя това. Мъчно ми е, че моята лекарка е до тук и ме насочи към проф.Тимева в Щерев.
Моля, която е минала през инсеминации и ин витро да ми обясни на лични малко повече. Специалисти? Имам обща култура и знам какво представляват самите процедури, но бих искала да разбера от първо лице. Да чуя мнения, опит или да ме насочите в коя тема да чета?
Скрит текст:
Имам 3 миседа. Всеки път съм забременявала от раз.Изследвахме какво ли не.  Но сега и това не се случва. Обясниха ми пак спермограма и с нея при въпросната професорка. Насочиха ме към ПИД и евентуално диагн. хистероскопия, предвид кюретажите, въпреки че на цветната снимка всичко е чудесно. Душата ми плаче, макар да знам, че в това смедвама, някак вината я усещам в себе си.
Извинявайте още веднъж, не ме е страх от процедурите, страх ме е, че не знам дали ще успеем.
Благодаря Ви!
Успешни бременности и да са Ви леки ражданията!

# 664
Antonelly, не мога да ти разкажа много за процедурите, тъй като аз само до инсето стигнах. От позицията на опита ми искам да споделя, че няма нищо срамно и лошо в това да се стигне до репродуктивен специалист. За мен колкото по-рано се потърси такъв, толкова по-добре. Понякога решението е само в едно леко побутване някъде. А обикновените АГ не разбират от това. Те са компетентни по други теми.
Иначе самото инсе не е нещо кой знае какво, освен скъпо платен секс с таймирана овулация. Ама... аз съм живото доказателство, че понякога дава неочаквани резултати.
Иначе с тези три миседа, изследвала ли си тромбофилия?
Поздрави на всички от нас, чета ви с интерес и чакам появата на новите попълнения. ❤️

# 665
Диди, благодаря, че се включи. Може ли на ЛС къде я прави, мисля, че във Варна ? Би ли ми писала твоят човек, какви добавки взема, а теб стимуираха ли те? Изобщо всяка информация ми е полезна.Имам тромбофилия и последният път бях на терапия от доц.Конова + тази на АГ.

# 666
  • София/Севлиево
Иренка,Вецев ми обясни,че част от БХС показва дали има риск от прееклампсия.
Омеги си взех на Солгар,витамините за бременни са на доктор Бен(мисля Оптимал пренатал),там от Б група всичко е в мета форма.

# 667
  • София
За да се изчисли риск за прееклампсия при БХС трябва да е комбиниран БХС. Тоест не този в Майчин дом. Комбиниран правят в Надежда, Щерев, Оскар, Сигридов. При близнаци формулата за прееклампсия не работи.

При близнаци и при изчезващ близнак може и пренаталния тест да даде грешен резултат, или ако има проблем не става ясно при кое бебе е, защото в организма още се върти кръвта и на другото бебе. Аз лично направих на три места БХС само заради прегледа при фетален, като тотално игнорирах самата статистика на БХС заради годините. И пренатален не правих - за близнаци е много скъпо, изследват само 3 синдрома, и ако има проблем (който се вижда и на ехограф) пак се стига до амниоцентеза.

Антонели, действайте без да го мислиш. И успех!

Замервам ви с чифтове наакани памперси за късмет ❤️❤️

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 22:19 от delisardeli

# 668
  • София/Севлиево
Аз честно казано БХС много не го гледах,просто защото вече знаех,че бебето ми е здраво.Там имаше някакви показатели,които Вецев ми прати във Вайбър и каза,че според тях риска за прееклампсия е нисък и повече не дълбах в тази посока...

# 669
Ели и Дели, много благодаря за информацията! Тук взимат кръв и пращат в Майчин дом. Дори и да искам, няма как да отида до София за БХС, все още съм в леглото постоянно.

# 670
Antonelly, аз съм с хормонални проблеми и преди трансфера намериха и имунологични проблеми и изобщо не съм забременявала до тази година.
Имам 2 хистеро, нищо особено не е, много лека процедура, дори когато оперират нещо.
Понеже ми е нередовна овулацията не сме правили инсета. Имам две пункции на ЕЦ. Ако нещо мога да помогна пиши.

Всеки случай е различен.
Всяка клиника различно действа, ако сте избрали Тимева, има тема за Щерев предполагам.

Не се притеснявай ще успеете Simple Smile

# 671
Като ви чета все повече се замислям за пренатален.Подготвена съм за висок риск понеже съм на 37.Имам записан час за БХС при Сигридов.Мисля след срещата ми с него и в зависимост това,което покаже БХС да реша дали да правя пренатест.Имате ли представа до коя седмица се прави.Срещата ми със Сигридов ще е 11+5 гс.,дали няма да закъснея много.Толкова ми е свито,веднъж да мине този БХС и всичко да е наред,за да си отдъхна.Май ще запиша и при още един специалист БХС.

# 672
  • София/Севлиево
Няма да закъснееш с пренатеста.Някои момичета го правиха след БХС.Моят го правих в 10 г.с., защото тогава е  възможно най-рано(а и страшно много исках да зная пола, повечето знаят,че исках момиче,а е момче,обаче пък вътрешно знаех че пак ще е мъжко и дори вече му говоря на име-нали след 16 г.с.може да ме чуе ❤️ )

# 673
Няма да закъснееш с пренатеста.Някои момичета го правиха след БХС.Моят го правих в 10 г.с., защото тогава е  възможно най-рано(а и страшно много исках да зная пола, повечето знаят,че исках момиче,а е момче,обаче пък вътрешно знаех че пак ще е мъжко и дори вече му говоря на име-нали след 16 г.с.може да ме чуе ❤️ )

Ели, а какъв пакет пренатест прави ти и къде?
Също искам да те попитам и какви витамини точно си взе за MTHFR мутацията и къде се продават?
Много хубаво, че разбираш от витамини - супер ценно е това. Аз сега имам B12 над горна граница и се чудя да го спирам ли - какво мислиш? Денис от групата за добавките беше препоръчала Кременски за консултация.

# 674
  • София/Севлиево
Ако не може да се свържеш с Кременски и Савов е добър вариант за консултация.
За вит.Б12 много добре огледай в кои единици ти е резултатът и да знаеш,че в Бг са доста занижени.

Общи условия

Активация на акаунт