'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 540
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Ели, и на теб много палци, всичко ще е наред! Аз имах зацапване към 11та седмица и само с прогестерон карах, бързо се махна.

За имената при нас няма никакъв натиск, ама те и имената в нашето семейство са или странни и старомодни, или от тези български имена, които тук в Германия никой няма да може да произнесе. Иначе традициите не са лошо нещо, има хубави имена, но да са поне актуални още. Ние още се чудим, имаме фаворит (Адриана), обаче съкращението Ади на немски звучи много странно и някак не сме сигурни. Имаме и други в листата, но всяко си има по някой минус.

За количката аз леко се отказах да мисля след едно посещение в магазин за бебета. Ест. харесахме една за 1200 евро, която е сравнително нова и я няма на старо, а с промоция най-много до 950 да смъкнем. Втората, която ни хареса, има някои минуси, но пък е макс 500 евро. И се чудих чудих, има ли смисъл, няма ли, накрая просто се отказах да мисля и ще чакам просветление Grinning

# 166
Аз с предна плацента си усетих истински и вълнуващо в 19-та седмица края... а преди това някакви червоподобни пеперуди Grinning и все се чудех възможно ли е да си объркам бебето с черва, ма те много шавливи моите червца Grinning Grinning
Ние име имаме също, на много важен човек за ММ и вече си наричаме шушулката така. Но ако тази жена в живота на ММ не беше наистина толкова прекрасна изобщо нямаше да кръщаваме бебето на нея или който и да е било, това трябва да си е до усещане!
Ели, чакаме да кажеш какво е казал доктора, нали беше сега от 12?

Джеси, всичко ще е наред, двете душички явно много бушуват, но щом си в сигурни ръце всичко ще бъде наред, много положителни мисли към теб!

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 12:18 от Лиилоо

# 167
Ели, стиснати палчета! Аз лежах в 6-7 седмица, а после вкъщи. Беше ми по-спокойно в болницата, че правя една идея нещо повече и съм под наблюдение. Иначе продължих да си кървя още около 4 седмици. Пиши ни след прегледа.

И аз съм с предна плацента и късно го усетих, и при мен имаше и затишие и още има, като цяло слабо го усещам за седмицата, в която съм.

Радвам се, че купихме количка, поне вече да не го мисля.

За имената - дъщеря ми е кръстена на майка ми, но само защото името ми харесва. Синът ми не е кръстен на никой. А това малкото идея си нямам как ще го кръстим, много трудна задача се оказа. Като цяло не разрешавам никакво вмешателство от никъде. Моят живот, моите деца, моите решения.

Моят бебко е с увита пъпна връв и макар да знам, че е нормално, го мисля и се притеснявам. На преглед съм началото на април. Умишлено ги разредих срещите с докторите. Надявам се да се размотае дотогава. Rolling Eyes

Станислава,броим дните вече!  Разкажи как се чувстваш на прага на голямата среща?

Джеси Hug Всичко ще бъде наред!

# 168
Това с фамилиите е доста интересно. При нас фамилиите са си родови, т.е. от доста поколения една и съща, без да се сменя. На мен лично така определено ми харесва повече, някак чувствам, че принадлежа към определен род, поколение. И не са от тези Иванов, Георгиев и т.н. В нашия род повечето сме момичета и от солидарност ние със сестрите ми сме с 2 фамилии, с тире, т.е. запазихме си и моминската фамилия, един вид да не се изгуби. Simple Smile Друг е въпросът как ги събирам като попълвам официални документи. 😂
За кръщаването на някого, аз също съм ЗА, ако името е хубаво и човекът го заслужава. Но пък така винаги има риск другият да се обиди. За това на никой! Simple Smile
Тикълс, къде е увита пъпната връв? Зная, че често се случва. С теб нали вървяхме заедно? Сега в коя седмица си? Аз нещо ги омотах и сега не знам 26та ли съм, или 27? Различни ми излизат сметките, а приложенията и те различно изчисляват. Утре съм при АГ, де, та ще видим тя какво ще каже.
Ели, какво стана с прегледа?
Джес, как си?

# 169
Тикълс, къде е увита пъпната връв? Зная, че често се случва. С теб нали вървяхме заедно? Сега в коя седмица си? Аз нещо ги омотах и сега не знам 26та ли съм, или 27? Различни ми излизат сметките, а приложенията и те различно изчисляват. Утре съм при АГ, де, та ще видим тя какво ще каже.
Около врата се е увил, един път. Поне така беше на прегледа в четвъртък. Аз съм в 26-та седмица (26+2), след няколко дни официално в 7 месец.

Ние също сме три сестри, но и трите взехме фамилиите на мъжете без тирета. Не съм сигурна как няма да се изгуби бащината фамилия с тиретата, като децата носят фамилията на мъжете ни. Thinking Аз убеждавах ММ да вземе моята фамилия, за да продължим рода, ама не ми се получи Joy Но пък едната ми сестра е доктор, а те си остават с фамилията по диплома, т.е. по документи е едно, но всички я наричат доктор Моминска фамилия Blush И другото, което обикновено се обсъжда - дали презимето да е с -ов/a, при нас всички деца са записани с -ов/a.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 13:53 от Tickles

# 170
Да, да, фамилията ще умре с нас, нищо, че сме с тире, но все пак ще живее по-дълго. Simple Smile Имаме само един братовчед, но пък той няма деца, за сега.
ММ нямаше претенции, дори да си бях останала само с моята фамилия, но условието беше децата ни да са с неговата фамилия - но пък тя също е родова и май няма да се загуби скоро.
Синът ни също е с -ов в презимето си.

Значи май съм 26 г.с. 🤔

# 171
Тикълс и моята девойка си е увила пъпната връв около врата, гледам да не го мисля.
Исках да ви питам.... при прегледа при Сигридов ми каза, че плацентата ми е с леки калцификации, не беше особено притеснен, но мен това малко ме филмира, особено, че съм в 6-ти месец ( тогава началото) написана съм 1-ва група на епикризата, при вас имало ли е такова преждевременно стареене?
Пия антиоксиданти, отрицателна кръвна група съм, четох, че се случва при такива пациентки, ама.... де да знам, само това ми е останало като филм за сега. Дори се замислих дали не е от прекомерната употреба на дезинфектанти, защото съм някакъв маниaк май, във всяка чанта има, в колата, до врата, в офиса Grinning

# 172
  • София/Севлиево
Момичета мина прегледа.Всичко е наред,бебо расте и е добре.Спряха ми Акарда, защото явно проблема е от него и ме оставиха в къщи.Няма да ставам и ако има нещо пак ще ида на преглед.Ако ли не на 30.03 направо за пренатеста.Засега съм вкъщи,дано тъй си остане.

# 173
  • Казанлък(Бургас)
Ели, много се радвам, че всичко е наред! Ура! Почивай, гледай филми, чети книжки, наслаждавай се!

# 174
  • София
Ели,много се радвам! Бързо да се оправя всичко! 🤗
И моят малчо още от януари е увит,даже беше два пъти около вратлето,сега си стои веднъж, гледам да не се тревожа,поне аг така нареди 😉. Днес започнах 31-ва седмица.
Иначе фамилията и аз си я харесвам,специфична е и има ли я някой, значи сме роднини. Точно усещане за принадлежност към рода ми дава. Разбира се ок съм бебето да е с фамилията на таткото,ама другата идея ми дойде изневиделица и изобщо не съм очарована /още повече, че зная за традицията и съм предупредила още преди бебо да е заченат,че тези древни идеи не ми пасват/.

# 175
Бързо включване и от мен, тези дни не съм много в настроение за писане (няма конкретна причина като че ли, ама нещо ми играят настроенията).
Ели, много се радвам, че всичко е ок!
Джеси - стискаме палци!! Важното е, че се следи ситуацията.
Относно имена и фамилии - имаме име, което ми хрумна отдавна и приятелят ми се съгласи, уж щеше да си направи негов си "research" (той много обича за всичко по много да рови) обаче ако ми хрумне друго име и предложа, все си му харесва първото ..няма нищо общо с баби, дядовци и роднини изобщо. Аз да си кажа никак не съм фен на кръщаването на роднини, харесва ми идеята имената на децата да нямат връзка с други хора. При нас го има и елементът, че приятелят не е българин и естествено гледаме да е нещо по-международно, нищо, че сме си в България. А пък фамилията...както се досещате, няма да е с ов/ев и ще е странна хаха. Даже отсега се смеем, защото нали тук бащиното иле не се избира, а е от бащата - и реално второто и третото име на бебка ще са първото име и фамилията на половинката - и ще звучи мнооого смешно, неговото име буквално инкорпорирано в нейното. Ама квото такова хаха!
Иначе относно напредък - утре влизам в шести (!!) месец (гестационен де, 23та седмица) и не мога да повярвам..обаче да си ви кажа, притеснено ми е още и това е. Имам преглед на 15ти, чакам си го и се надявам всичко да е ок.
За усещането на бебето, не е хич вярно за задната плацента ако съдим по мен, защото уж трябваше по-рано да усетя, ама категорично започнах чак към 19та ако не 20та седмица. Преди това бяха само догадки.
Прегръдка на всички от мен!

# 176
Здравейте, мамчета.
Ели, радвам се, че бебчето е добре. Джеси, убедена съм, че щом те следят ще направят всичко да ги задържат на място.
Пъпната връв трябва да бъде силно притисната за се спре потока на кръв през нея. В седмиците в които сте това е почти невъзможно. Още колко има да се омотават до края Satisfied

За имената - не се карайте с роднините. Вземете един лист и записвайте всяко предложение. Показвайте им го и казвайте, че сте отворени за предложения, и че ще изберете от списъка. Това някак си ги успокоява и не тъпчат темата нон стоп. А и понякога има добри предложения.
За фамилията... Последното, което очаквах беше да е името на дядото. Моя баща много държеше на фамилията ни и всички деца сме с нея. Та като съм научена така мислех, че беба ще е с фамилията на баща си. Да ама неее. В осмия месец тръгнахме да попълваме декларация за припознаване, за да я представя в болницата, и се оказа че ММ иска да е на баща му. Аз малко като в небрано лозе се опитах 2 - 3 дни да шикалкавя, да питам дали е сигурен и т.н. Ах как не можех да си я напиша на моята фамилия...
И така. Сега тримата сме с различни фамилии.
Kari88, тая смяна на настроенията направо ме убиваше. Започвах да рева ей така от нищото и независимо къде и с кого съм. Лошото е, че продължи и след раждането. Проклети хормони!

# 177
  • София
Fillme,аз си мислех,че съм единствената в подобно "небрано лозе". Иначе и аз с удоволствие бих му лепнала моята фамилия,ама ....
Засега цари затишие,защото преди 2 месеца безславно завършихме спора с "кръщавай го както искаш" /към мен/, пък то това не е никакво решение. Все ми се иска някак да се спогодим без на някой от нас да му е криво.

# 178
Благодаря за палците момичета. Heart
Лежим си тук с още няколко мами със сходни проблеми и ми вливат разни неща. Притестявам се, но дано уктискаме.
Ели, радвам се че сте закрепили положението. Ще се оправят нещата без акард. Само следете копулацията ако трябва нмх. Иначе и аз съм в Шейново и щяхме да си бъбрим, но по-добре да си вкъщи.

Надявам се всички прегледи да минават добре момичета и да има само хубави новини.

# 179
Джеси, Ели, всичко ще е наред.

Аз бях на 2 скрининга вече - в Надежда и Сигридов. Вторият малко ме стресна, но се надявам всико да е наред. Има някакво изпускане на едната клапа на сърчицето. Сигридов не изглеждаше притеснен, каза че ще работим по това, но аз не спирам да го мисля. Лошото е, че е признак за Даун, въпреки че той каза, че не е. За всеки случай препоръча ДНК тест, койно направих и сега ново чакане. Момченце ще ни е мъничето.
Тъкмо се бяхме наканили вече да кажем на родителите и баткото и пак сме в чакане. Така вече 14 седмици... Само двамата си знаем и не смеем да кажем на никого, предвид предишните загуби.
Вярвам, че всичко ще е наред този път, просто съм си паника по природа и така.

За имената.. изобщо не сме го коментирали. Имаме едно още от баткото, когато се чудехме как да бъде, та може и да го използваме. Нямаме вмешателство от баби/дядовци, въпреки че аз много исках ако е момиченце да е на баща ми. Момчешките имена обаче не ме кефят с тази буква и май ще друго. Баткото е кръстен на двете баби - те се казват по един и същи начин и беше много лесно като решение, а и името е много хубаво. Фамилията ще е фамилията на тактото, аз също я нося, та поне ще сме с еднаква всичките.

Гаденето все още е на линия. Плацентата ми е задна и се надявам вече да усетя, все пак втора бременност (нищо, че предишната беше преди 9-10 год.) и почти 15 г.с. съм. На този етап ми е все още ниска. Дано се вдигне, че не ми се лежи още 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт