Любители на Котки - Тема 155

• 29 624
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Колкото хора, толкова и мнения относно ваксините. Писала съм и преди мнението си  - "за" човешките и "против" котешките за изцяло домашни котки. Не съм ваксинирала нито една от котките си през годините. Но ето други пък са на противоположното мнение.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 19:34 от Месечинка виторога

# 511
Месечинка ....и аз не знам..... затова искам мнения.....да не би да сбъркам...док. казва ваксина....ама той не гледа животните като мен, ами като 35.лв.

# 512
Не съм се замисляла, ваксинирам заради пътуванията, иначе няма как да го вземем.

# 513
На мене ветиринари ми казаха да направя 6 валентната, понеже може да да се зарази с полово предавани болести, понеже ще има близка среща с жених.
Правиха й тест за котешка левкемия и СПИН Можели да се пренесат от майката. И биха.
За противобясната казаха не е нужно понеже не излизала. Но днес децата й купиха повод да я разхождали😂. И май ще трябва
Между другото казаха че ваксината вреди, ако теста се окаже +. И може да я убие. Но тя беше -

# 514
Той е кастриран.,... много спокоен и голям глезан....ама и аз незнам.....

# 515
  • Варна
Децата нали няма да я разхождат в гората и да я събират с диви чакали? В града не мисля, че има вероятност да хване бяс. Това е много тежка ваксина, ако е на село и скита свободно да, ама в града на повод....
Не съм лекар и не помня термините и медицинските обяснения, но в темата преди време бях чела информация, че котките поради физиологични особености са склонни да развиват злокачествени образувания на мястото на убождане при ваксиниране дори години по-късно, имаше пострадала котка... Бих свела ваксините до наистина необходимите, където рискът от болестта е по-голям, а не на практика нулев.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 19:32 от Месечинка виторога

# 516
Всеки има различен опит. При всички положения за домашния котак имате време да вземете решение. Моите излизат и то сами по селските дворове.

# 517

Голямо й е това. Отлагат се разходките. Засега.
Няма да бия за бяс. Не съм чувала някое улично да е хванало

# 518
За ваксината срещу бяс док. сам я отхвърли.....ама тук питам за годишна.... коментираме тоалетна, вода ,храна,...,и все......ама ей на за тази годишнина ваксина всички сте много уклончиви

# 519
# 520
Относно годишната ваксина и аз още не мога да реша дали да я слагам или не. Миналата година декември я ваксинирахме, получих картичка от ветеринарите за напомняне, че пак е време за ваксина обаче аз се чудя още трябва ли. Лола е изцяло домашна котка, даже и тераса нямаме тук ( дано скоро се промени и това).

# 521
За котето с жениха - надявам се, че 'жениха' ще чака още година, а няма да я плодите от сега. Ако е така стискам палци и да се разминете с редовните проблеми заради хормоните. Ако пък ще е 'малка булка', то дано всички оцелеят и да няма проблеми с раждането.

Аз пак казвам, че ако не бяхме намерили Сиси в напреднала бременност никога не бих й причинила този ужас - нито на нея, нито на нас, макар това да означава, че нямаше да имаме Съни ... Confused

Аз вчера станах на 30, днес пък струваме 5 години на мама, та още онзи ден дадох малко парички за едни котета, които трябва да заминат за Бургас и да получат шанс за живот в Германия.
Доволна съм отчасти.
Обещала съм си тази година да се включвам в още повече кампании. Стискайте палци да се случи Blush

# 522
  • In the land of Never Never
Радостта ни от лечението и резултатът свърши.
На изходна позиция сме с Женя.
От понеделник пак по лекари.
Дрискането на Васко също е голям проблем. Така и не се оправи и никой не може да каже от какво е. Изследвахме го за всичко възможно, пратиха фецес в Германия, установи се че има коронавирус, салмонела, клостридиа, давах му антибиотик 20 дни, нищо.  Надявам се поне някои от тези гадове да е убил антибиотика, ама второ изследване не съм правила. Беше много скъпо, а и резултат не виждам.
Оправя се донякъде със сурово свинско, само сутрин му давам една котешка консерва за чувствителни котки, и после само свинско. Обаче се случи, че започна пак да дриска, направо течно. Ужас. При неговата ситуация, понеже не си контролира изхождането, е много сложно.
Реших, че свинското не е било читаво, ама не знам. Ходихме на доктор, даде пет инжекции антибиотик. Васко няма чувствителност в краката, така че не е проблем да му ги слагам. И тук стана един фал, инжекциите бяха две дози в една спринцовка. Бих му едната, и на следващия ден, като вадех предпазителя да сложа другата доза, се набодох яко в пръста. Това беше преди около месец. Изстисках кръвта, ама сигурно коронавируса вече съм го вкарала. Реших, че няма да се впрягам, каквото, това. Не съм болна от нищо за сега. Може пък да получа имунитет. Grin То този котешкия коронавирус май не е същия, ама нейсе. Thinking
Пак при доктора, даде Флажил на таблетки, човешко лекарство. Каза да му давам варено пуешко. Успокои се ситуацията. Сега варя пуешко, пак така, сутрин една консерва котешка, и после само пуешко варено. С малко бульонче. Общо взето, сега изкарва оформени акита. Да видим докога.

# 523
  • София
Честит рожден ден на патерица, Зизу! Здрава да си!
За ваксините четох някъде, че всъщност на 3г. е  достатъчно да се слагат. Имам почти година да обмислям аз. Сложили сме първите две дози през месец- 3валентна. За бяс сложиха на сестричката на Пипи, защото ще емигрира и трябва. Сложили са ѝ я при кастрацията, докато е била под упойка. Ветеринарите казали, че така е по-добре, защото е много болезнена.

# 524
  • София
Да си жива и здрава, Зизу! Hug Flowers Hibiscus Birthday

Glikoza, припомни ми как и аз се набодох с иглата, с която току-що бях направила инжекция на Мъро. Доста време след това не ми беше спокойно. Simple Smile

Parvoleta, както Месечинка писа, колкото хора сме тук, толкова и мнения ще прочетеш. Сама трябва да прецениш плюсовете и минусите. За себе си съм решила, че не е нужно да ваксинирам. Знам, че има риск, но той е най-голям за малките и за много възрастните котки. А и твоето коте вече има антитела, които още известно време ще го предпазват. Все пак, ако решиш да ваксинираш, записвай си някъде точното място, на което е боцнат, за да не слагаш още веднъж на същото място. Всеки ветеринар си има някаква удобна "хватка" и винаги боцкат на едно и също място. В темата имаше коте, което разви тумор от това.

Общи условия

Активация на акаунт