Любители на Котки - Тема 155

• 29 619
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Спасихме котенце с продължителна диария ,благодарение на хранителна добавка на Canina,съдържаща хумус,утре мога да я снимам,като черна глинеста субстанция е,нищо друго не помогна,даже го готвехме за процедура със "заразяване" с добри фекални бактерии от здрава котка,но този продукт помогна бързо и ефикасно.И досега,ако изпражненията се променят към диарични,веднага давам по лъжичка, когато се наложи.

# 526
На мен ми е спокойно, че котето ми е ваксинирано. Избрах тривалентната ваксина или малката, понеже излиза само на балкона. Чудех се и аз дали да слагам, но точно тогава на моя близка котето почина от котешка левкемия и всички се измъчиха много. Реших да не рискувам. Нейното коте беше гледано в къща с двор първите месеци.

# 527
  • София
Блеки излиза ли някъде освен на пътуване в колата, по принцип? А от къде е осиновен?

Блеки живее в къща с двор от малък, само зимата се прибираме в София за 2- 3 месеца. Свободен е- и вътре и вън.
Ще стане на 4 години след 4 месеца. Взех го от работата- останаха без майка 3 котета (той беше най- кльощавото и жмуглявото и само той беше момче, а това беше условието на ММ да го прибера).

И аз много умувах за ваксините (2 години и половина), но това, че е свободен наклони везните. В клиниката казаха  след 1 година реваксинация и после на 3 години.

# 528
  • София
Страх има три ваксини, първите две са петвалентни, последната тривалентна. Имам време тъй като следващата е след година да помисля на какъв интервал да ги слагам. Клоня да ги слагам доста по-рядко от веднъж на година по възможност.
По отношение на храната продължава да хапва доста сериозно, но понякога има и претенции. В момента яде три различни вида суха храна, на консервите понякога се мръщи, но на сурово месо - воденички, сърчица, дробчета или просто пилешко никога не прощава.
Ето и един данък от мен. През деня е така -
А вечер е дивак.

# 529
Добро утро. Не знаех, че след годината, можело и на 3 год. да се бият. Засега съм спокойна.
Което ми напомня, че другия месец й е реваксинацията и чак след това ще мислим за женене.
Дано до тогава се успокои. И аз не обичам сериала малката булка, ама не се трае. Ууужасно е гръмогласна. Понякога напомня кучешки лай. Типично било за породата ранното разгонване и оглушителното мяучене.

# 530
Жалко за котето тогава. Дано всичко с нея и бебетата да е наред, макар че на тази възраст и от опита, който имам ... Broken Heart

# 531
  • Между гори и планини
Добро утро от нас 😊
Намерих една лятна снимка, как Точка се разхожда с нас и кучето. Понякога идва и Чери.

Да ви разкажа нещо смешно. Нищо , че не е свързано с котките .
Имаме една кокошка която два пъти прелетя мрежата на кокошето дворче, едвам я хванахме, но все си мислех, че повече не го прави , виждам я през прозореца и съм спокойна. Оказа се, че сутринта, когато мъжът ми ги пуска, момата прелита през мрежата, отива до кучето, добре оглежда дали е оставил храна. В това време петела врещи да се връща. Оглежда, нашата и като няма нищо, се връща прелитайки при другите 🙄

# 532
  • София
Papermint, снимай моля те тази добавка! 🌺

# 533
Papermint, снимай моля те тази добавка! 🌺
ще снимам, но пак ще е утре,защото е в другата къща,а тук вали,но можете да ги видите в интернет,пишете canina за котки,излизат и други лечебни добавки,има и за кучета, както и смесени.

# 534
  • Варна
Зизу,
Честит празник, жива и здрава бъди!
Жалко за котето тогава. Дано всичко с нея и бебетата да е наред, макар че на тази възраст и от опита, който имам ... Broken Heart
+1. Абсолютно не проумявам какъв е този егоизъм да се измъчва животното така с идеята за поколение. Пищи не защото му е кеф, а точно обратното, това си е буквално мъчение. Бременността и раждането също не са безобидни и безопасни, а за котките децата не са цел в живота, както за хората. Изобщо... Много жалко....

# 535
  • на брега на морето
Честит рожден ден, Зизу. Само радост и щастие да има в живота ти!

# 536
За ваксината срещу бяс док. сам я отхвърли.....ама тук питам за годишна.... коментираме тоалетна, вода ,храна,...,и все......ама ей на за тази годишнина ваксина всички сте много уклончиви

Ваксините Пюрвакс предпазват 3 години излизаща навън котка. Изпробвано. И неизлизаща котка може да се ваксинира през толкова. Просто за да се стимулира имунитета. Навън се стимулира от контакта с вирусите в околната среда. Според мен по-важен е въпросът за имунитета на възрастните котки. Те дали трябва да се ваксинират. До каква възраст да се ваксинират?

# 537
За котето с жениха - надявам се, че 'жениха' ще чака още година, а няма да я плодите от сега. Ако е така стискам палци и да се разминете с редовните проблеми заради хормоните. Ако пък ще е 'малка булка', то дано всички оцелеят и да няма проблеми с раждането.

Аз пак казвам, че ако не бяхме намерили Сиси в напреднала бременност никога не бих й причинила този ужас - нито на нея, нито на нас, макар това да означава, че нямаше да имаме Съни ... Confused

Аз вчера станах на 30, днес пък струваме 5 години на мама, та още онзи ден дадох малко парички за едни котета, които трябва да заминат за Бургас и да получат шанс за живот в Германия.
Доволна съм отчасти.
Обещала съм си тази година да се включвам в още повече кампании. Стискайте палци да се случи Blush

За Алекс Алекс?

# 538
  • на брега на морето
Какви снопчета между пръстчетата Simple Smile

# 539
Vessy_Ivanova, да Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт