Любители на Котки - Тема 155

• 29 613
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Зизу,
Честит празник, жива и здрава бъди!
Жалко за котето тогава. Дано всичко с нея и бебетата да е наред, макар че на тази възраст и от опита, който имам ... Broken Heart
+1. Абсолютно не проумявам какъв е този егоизъм да се измъчва животното така с идеята за поколение. Пищи не защото му е кеф, а точно обратното, това си е буквално мъчение. Бременността и раждането също не са безобидни и безопасни, а за котките децата не са цел в живота, както за хората. Изобщо... Много жалко....
Абе не мога да проумея как във всяка една тема се намират хора да съдят, осъждат. Значи ако я оставя да  се разгонва непрекъснато я тормозя, ако я пусна на котарак пак я тормозя. Абе хора елате на себе си! В природата не се тормозят, тормоза е вкъщи, че се чудим как да им угодим на котките.
Само не я тормозя ако я кастрирам. Ами аз пък засега няма.
Харесва ми породата. Няма покосъм, няма ресане, държат се почти като кучета, децата я харесаха и тя тях. Тормоза ще си го изтърпи, защото в крайна сметка ще си има компания. Едното коте ще щи го оставя.Другите осега съм разпределила по читави къщи.
Ай много ви моля да не съдиите хората и да не ставате на всяко гърне похлупак.
Влязох в групичката ви за да почерпя опит, а не да ми се размахва поучительно пръст.
Друго. Пак питам. Някой пробвал ли се е да проучи котката към човешка тоалетна с продаваните приставки?
Знаете ли къде слагат импланти мелатонин в София?
Това ме интересуваше.
Не да ми дърпап ушите като на малко дете. Щот и аз съм видяла това онова. Извинете!

# 541
Един глупав въпрос, но...мислите ли, че може да се познае дали едно коте ще е гушливо или дзверче като порасне? Личи ли му още като е мъничко. Сега една котка на познат май е забременяла, та...се замислям.

# 542
  • на брега на морето
Не, за съжаление. Нала беше най-гушливото коте на света, сега е обратното. Препъвала съм се в нея, защото лягаше пред краката ми да я взема и да я гушкам.
Не го мисли, ами вземай котето.

# 543
Cool, никой не скача, лично аз съм патила, котето ми почина, защото не бях информирана, купихме го от частно лице, а не от лицензиран развъдник, никога повече, момичетата тук знаят нашата история, всеки изразява мнението си, спирам за да запазя добрия тон.

# 544

Ето я моята прелест!!! Отново.
Как да ми даде сърце да я кастрирам?
Как да изтърпим мяученето?  Децата трябва да спят.
Чух, че метониновите импланти помагали да мине периода.

# 545
Cool Baby, ти имаш право да я правиш, каквото си искаш докато законите ни са такива Simple Smile По същия начин и ние имаме право да изразяваме лично мнение.
За приставките за тоалетна - имам десетина клиенти, които купиха такива. Две или три се научиха, другите са категорични, че такава глупост повече няма да опитват.
Останах с впечатление, че я затваряте цяла вечер в банята. Ако правилно съм разбрала и да се научи вероятността пак да прави бели, че и по-големи ако започнете да я пускате из стаите е огромна.
За разгонването - като си решила, че ще ражда я пускай от сега тогава. Така при евентуални проблеми има шанс поне тя да е добре. За сметка на това всяко едно разгонване без да ражда увеличава шанса от рак на гърдите и пиометра. Помисли кое ти е по-важно. Ако е настоящата котка - да ражда и ако оцелеят котетата ще си имаш второ, а така и скоро ще кастрираш първата.

pandorina, характерите им се изменят.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 12:16 от _Зизy_

# 546
Зизу, да чукам на дърво... От седмица 5-6дни инциденти не е имало. Когато не мяучеше силно й оставяме апартамента през нощта. И пак нямаше. Но дявола като я под хвана. Нямаше изход. Отново във WC, че там миризми на котараци от прозорците не идват и положението се търпи.
Ще видим и ние за човешкото WC. Ще докладвам

# 547
Само мъжките котки се повлияват от женски миризми. При женските си е просто нагон и всяко следващо разгонване ще става по-силно, продължително и мъчително за котката, заради увеличаващият се хормонален дисбаланс в организма.
Аз съм разказвала как Сиси беше три месеца почти нон-сгоп разгонена и беше страшно. Още се чудя как съседите ни изтърпяха и не поискаха от хазяите да ни изритат.

# 548
  • София
Имах сиамец цели 20 години.
А дори не ги харесвам.

Майката починала от усложнения след раждането, уж имали кандидати за котетата....
Тоя се отказал, оня се отказал и така. Аз бях питала познати със зоомагазин, защото братовчедка ми търсеше. Беше сто процента сигурна, че иска, няма да размисли.
Та познатия със зоомагазин бил приятел на тия със сиамчетата и една вечер ми се изтърси на вратат с шепичка коте, току що прогледнало и прояло консерва. Връчи ми го и каза, че никой не го искал.
Момченце, сладко и пухкаво. Аз имах две немски овчарки тогава.
Ми взех го, обадих се на братовчедката, а тя приятно ме изненада. Щяла да заминава за Германия за няколко месеца, като се върнела, щяла да го вземе. После пак нещо изникна, та го гледах 20 години тоя котарак на братовчедката.
Туй по въпроса за раздаването на бебетата и сериозните домове.

Сега за породта.
Скубят си се много качествено, независимо имат или нямат подкосъм. Малко са злобни, склонни са да нападат, моя откачаше редовно почти до края.
И имат ужасен глас. Чува се през някокло етажа, а са склонни да приказват.

Искаш още едно гласовито?
Момче или момиче?
Ако е момиче също ще се разгонва, и него ли ще развъждаш?
Ако е момче, ще трябва да кастрираш или него или нея, а най-вероятно и двамата.
И двете ли ще ги гледаш в банята?

В последните си две години моя Марк беше с деменция. Не правеше бели, обаче изпадаше в мяукащи кризи поне два пъти на ден. Не бях спала по цяла нощ с месеци, ставах да го успокоявам.

Обмисли какво ще правите рационално, а не емоционално.
Скрит текст:

# 549
Срам, не срам, ще си изтипосам уличника. 🤭

# 550
  • София
Кольо!!!
...
И моят уличник е само любов. И е кастриран - на 5 месеца. ММ и сина ми, които от мъжка солидарност жалеха топките на Барни, се съгласиха, че кастрацията беше най-доброто и навременно решение за него.

# 551
  • София
Когато не смеех да кастрирам Наско заради астмата, един от вариантите, които ми предложиха беше имплант. Доста разпитвахме ветеринаря ни, докато не изкопчихме, че "май са по-безвредни от хапчетата, но могат да разбъркат сериозно хормоните, включително тези на надбъбречната жлеза." Отказахме се. Трябва да се сменя всяка година.

Cool Baby, няколко пъти повтаряш, че котето е от лицензиран развъдник. Има ли документи за родословие? Предполагам че не, защото котката, която показваш е тайска и би трябвало в документите да е отбелязано, а я наричаш сиЯмска.

Ето белезите - Сиамската котка е средна по размери с плавни и грациозни движения. Макар издължено и гъвкаво, тялото е и мускулесто. Тялото е добре балансирано и атлетично, краката издължени, а лапите – малки и овални. В анфас главата прилича на триъгълник, чиито прави страни оформят муцунка. Ушите са големи и перфорирани и са поставени, така че да следват линиите на триъгълник.  Носът е прав, ясно очертан, с тъмна носна гъба. Форма на очите е ориенталска – крайчецът на окото е извит надолу. Опашката е дълга, изтъняваща към върха и без чупки по нея.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 23:15 от Тaня67

# 552
  • Стара Загора
Тя и Чумито е от развъдник, но не исках да ви казвам да не ми завиждате. Уви, няма да има поколение, не отговаряла на стандарта  за персийска котка.
Отивам да кажа на малката да е злобна, нали е от улицата.

# 553
Я кажи за всеобщата любимка Чумичка, кротна ли се или е същия дзвер? Как се разбират с малката?
Ако знаеш колко ти се радвам, чета и кучешката тема, една жена да е жива и здрава е помогнала като е прибрала куче, което нощта нямало да изкара, показа и снимка - жалка картинка, толкова слабо, с трепет очаквам да се включи, искрено се възхищавам на хора като вас, помагала съм, малки бебета сме гледали, но не може да се сравнява с това да го видиш, че е безпомощно, на ръба и да не го отминеш.
Снощи за пръв път гледах снимки на Топче, плаках, отново, 3 години станаха, но не мога да го превъзмогна.
Да ви покажа и нашия, топна лапичка в снега и се разтрепера, забравил е какво е било навън май....

Снимката е стара, но се навря в шкафа с хавлиите и не мога да го изкарам оттам. Joy

# 554
  • Стара Загора
Чумито да ви кажа голяма душа ще излезе. Наложи се да се преместим в другият апартамент и най-тежко го понесе Чумито. Цял ден беше скрита зад пердето и неспокойно мяукаше, даваше ми и да я галя. Единственото ѝ излизане беше да види къде е малката. По отношение на нея е просто прекрасна. Гледа я, учи я, пази я, играят си. Котешка идилия. А като запукат двечките  кучето да не ви разправям.
Ей ги, принцесите. Довечера ще ги снимам една до друга като ядат да ви ги покажа.

Общи условия

Активация на акаунт