Любители на Котки - Тема 155

• 29 640
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
  • Italia
Много съм изтървала, затова идвамс голяяяям данък (особено на тумбак).
Този хубостник е на брат ми (т.е на снахата Simple Smile ) и е много мил и любвеобилен, по цял ден спи, мърка и се гали:

Няма нищо общо с моята беснотия, та докато им бях на гости се нарадвах на котьовски ласки и внимание

# 451
Бях на гости на един Лъв. Много обичам като се нагласят. 😊🦁

# 452
  • Между гори и планини
Аз пък днес ще си мързелувам с котките и филми и книги. На вън е много студено и ветровито. Пуснали сме си електрическото одеало и сме се отдали на релакс 😊

# 453
Здравейте!
Новичка съм тук, но защото от преди 2 мес. сме снабдени с коте. Сиамска. Не съм ви изчела всичко, но снимките са безумно сладки! Да ги нацелувате всички сладури. Котката ми е любимо животно!
Та за мойта сиамска... Прекрасен екземпляр на породата!!! Но...
Първо като я взех (на 6м.) почна да си пиша в тоалетната, но ака върху чаршафи, идеала, килими, обувки. Махнах килими, саксии, прибрахме обувките.. Но пиша ОК, аканетето уви. Затова я следяхме непрекъснато и решихме да я затварям в банята. Тя ни е голяма. И сякаш работата потръгна. Но после си помислих, че така и така нощува в баня, защо не ходи в човешката тоалетна. И така купих приставка за човешка тоалетна. Сведвах инструкциите, но след като отворих по голям отвор на приставката мойта Бетси реши да пиша в каналите на мивката и да ака на гъшия ми пух дето се завивам.. Ооох... Върнах приставката без дупка и сега сме отново на стъпка 1.Но не губя кураж.
Междувременно тя се разгони и аз изпаднах в голяма дилема. Ще ми се да имам още 1 и 2 представители на породата. Нейно поколение.
Тя е родословна и родителите са показвани на изложби.
Но положението не се търпи. Тя е толкова гръмогласна... Уаууу... И е само на 6 м. Как Отсега да я правя майка? Вече се разгонва за 2-ри път. Сърце не ми дава да я кастрирам, че ми се иска да си има компания. Страхотни са самките! Ама и туй не се трае.
Чух за мелатонинови импланти, че помагали да мине периода. Знаете ли дали помагат?

# 454
  • Велико Търново
Cool Baby, след като е родословна сиамка, от която пък искате и поколение, заведете я поне на лекар, за да разберете защо не си ходи в тоалетната. Всяко ходене извън тоалетната при котките е признак на проблем.
За тези импланти дори не съм чувала, така че не мога да кажа нищо, но е хубаво да вземете решение какво ще правите с котчицата. Всяко следващо разгонване може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Докато Вие решите дали ще ражда другата година или не, нейното тяло се бори с разгонването и това може да има лоши последствия.
Желая успех в преборването на проблема и да сте заедно дълги години!

# 455
  • София
Струва ми се рано на 6 месеца да се е разгонвала цели два пъти. Моята на девет я кастрираха , без да се е разгонвала. Точно преди периода вероятно. Те в момента се разгонват.

# 456
Значи родена е юли мин. год. Разгони се яката преди две седм. Сега отново от преди два дни я при хванаха дяволите. Около седмица - 10 дни имаше затишие и тя беше най прекрасното същество. Душичка... Не й е леко, но искам да си имам коте от нея. Но снощи щяхме да полудеем. Децата вкъщи онлайн... Учат..Дадох мелатонин в храната 1 гр. Затворих банята, за да спим. И като отворих в 7 се почна вдно... Аз не мога да викам толкоз. Все едно казва УАУ или АЛО.
За акането мисля имам някакво обяснение. Значи до като я купя е живяла в развъдник апартамент. С още 10-15 котки съквартиранти. Развъдника е регистриран но не съм го виждала и подозирам не добра хигиена, предвид лошата й миризма. Наложи се да я изкъпем 2 пъти докато я премахнем. Май имаше и тения... Както и да е... Иначе със сигурност не е здравословно, по скоро психологически проблем. Всичко беше много ново и странно за нея. Но мисля нещата последните дни с тоалета са добре и гъши ми пух не го е отнесал.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 16:44 от Анонимен

# 457
Момичета, да сте наясно коя застрахователна компания би застраховала дзверо?
Идея си нямам дали изобщо се предлага такава застраховка тук....

# 458
Моят котарак така беше решил,че ваната е една голяма тоалетна,аз се оплаквах тук.Със сигурност здравословен проблем няма,нищо не му беше сменяно.Престанах да го оставям през ноща с достъп до банята и проблема спря.Вече си ползва само тоалетната.От моят опит-котките са традиционалисти и си следват нещата,както са си свикнали.Като им нарушиш реда,спират и традициите им.
За разгонването не мога да дам съвет.И з мен 6 м.майка е твърде рано,ама и така да се мъчи пак не е добре.Тя е почти колкото моя,той е юни,средата.Моите са били все мъжки.

# 459
Радостта ни от лечението и резултатът свърши.
На изходна позиция сме с Женя.
От понеделник пак по лекари.

Стейси Грей, послушай ме веднъж за свинското. Пробвай го, ще видиш, че ще стане чудо. Няма проблем да даваш една седмица сурово месо на котката. Нищо лошо няма стане, просто ще ѝ се прочисти стомаха.

Ивекс, каква е идеята на застраховката?

# 460
Намерих й партньор на мойта Бетси. С децата се чудим да я кастрирам или да я пратим на годеник

# 461
Злополука, лечение, такива неща.
Затрупана съм, но ще поразпитам.

# 462
Намерих й партньор на мойта Бетси. С децата се чудим да я кастрирам или да я пратим на годеник
Първо годеник и после кастрация? 🥰

# 463
Нещо приятно за маците Simple Smile господари са на обитанията си! https://www.vesti.bg/lyubopitno/kotkata-koiato-shte-ostane-i-sle … ta-sofiia-6112727
Доня Дафина и други с повечко котки - три например, как организирането храненето? Само за това мислят, мисля че си го предават подсъзнателно ... видят ли някой и го водят до чиниите. 2те каки са на по 4-5 години и един дзвер на 1,5г. Този е хронично гладен ...

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:17 от MarietaYo

# 464
Скрит текст:
Наш Рони и рибките:
(Май вече се примири, че само се гледат и няма шанс да ги докопа)

И нещо да споделя. В един зоомагазин по препоръка на продавачката взехме 1/2 кг накаква супер дупер храна за котета с жен шен и алое. Рони милия цял ден стоя гладен, но не пожела да яде от нея. Води се холистична (каквото и да значи това) на марката Alleva. Май ще отиде за котките пред блока, да видим дали те поне ще я оценят.
И аз така, два пъти от два различини магазина препоръчана, много добра ...., но по 200 грама. Яде "човекът" и след минута повръща. Отказах се от подобни експерименти.
Котаците навън ядат всичко.

Общи условия

Активация на акаунт