Думите за край

• 14 875
  • 254
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

Трябва да приключа явно по-рязко и по-категорично отношения, колкото и да не ми се иска(несподелена любов-2 години), защото човекът не разбира(така му е удобно по-скоро) и сигурно с право ме търси няколко пъти вече и тъкмо се по изправя и пак поддавам. Давам грешни сигнали, защото и аз съм все в глупави колебания и сама си създавам илюзии. Идеализирам го. Пък и той си манипулира прилично. Много го обичам, но много ме наранява. Направо се насилвам в момента да му кажа да ме остави намира, обаче осъзнавам, че всичко зависи от мен да се свършва тая агония. Не мога да чакам на него. Колко време още да загубя... За него не е нищо особено, а за мен стана целия ми свят. Дори и да не съм сигурна, че това искам сега, знам, че след време ще съм добре.

Винаги избирам меки думи, все с добро да е, обаче не става. Страхувам се, че ще ме намрази. И че ще ми липсва и няма да го видя повече - живеем в различни градове(да, знам колко е безхарактерно. И аз не мога да се позная в ролята на подметка).

Случвало ли ви се е да бъдете резки, насилвайки се, дори и много да боли и да се колебаете, но да го правите в името на вашето добро? Кой е лесният начин и има ли такъв изобщо или трябва да изтърпя малко? И после какво? Липсва ли ви такъв човек? Изчезнаха ли чувствата, илюзиите, вината и съмненията, че нещо не ви е наред?

Знам колко е глупаво това, но и аз не знам къде ми изчезна разсъдъка. Влейте ми малко разум. Не мога да се позная. Объркана съм до болка, дори не разбрах кога станах такова мекотело. Знам, че това не е нормално и здравословно.
Седнете, поговорете и сами си преценете.

# 76
  • SF
Кои да седнат и да поговорят?

# 77
Мило момиче, моля те, тръгни си веднага! Не се обръщай назад! Знам какво преживяваш...

# 78
Скоро приключих подобна връзка.Човека обаче искаше да си останем приятели ,да поддържаме някаква връзка.
Честитки за всеки празник.Имаше причина да се виждаме по веднъж месечно за нещо,която също отстраних.
Добре,ама мен даже и тези честитки ме натъжаваха.Реално всеки месец може да се намира повод за писане.
Махнах всичко,блокирах,изтрих.Сега се чудя правилно ли съм постъпила.Дали ще мога някога да простя тази цялата болка и да бъдем просто приятели.Също не знам как да се държа като го видя,защото със сигурност случайни срещи ще има.Но той ме нарани много и ме боли,не мога към момента нито да простя,нито да го приема като приятел.Видях,че и той ме е блокирал във вайбър,че да не остане по-назад.Постоянно съм в някакви тъпи колебания дали да не го отблокирам.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 10:04 от Анонимен

# 79
Скоро приключих подобна връзка.Човека обаче искаше да си останем приятели ,да поддържаме някаква връзка.
Честитки за всеки празник.Имаше причина да се виждаме по веднъж месечно за нещо,която също отстраних.
Добре,ама мен даже и тези честитки ме натъжаваха.Реално всеки месец може да се намира повод за писане.
Махнах всичко,блокирах,изтрих.Сега се чудя правилно ли съм постъпила.Дали ще мога някога да простя тази цялата болка и да бъдем просто приятели.Също не знам как да се държа като го видя,защото със сигурност случайни срещи ще има.Но той ме нарани много и ме боли,не мога към момента нито да простя,нито да го приема като приятел.Видях,че и той ме е блокирал във вайбър,че да не остане по-назад.Постоянно съм в някакви тъпи колебания дали да не го отблокирам.

Докато те боли и те натъжават контактите, няма смисъл да си ги причиняваш. Той може да иска да сте приятели, но ти още не си готова за това и в това няма нищо лошо, всяко нещо с времето си. Не бих го отблокирала. След време, ако не те натъжават мислите за него и не те боцва в сърцето, можеш да опиташ да сте приятели. Докато има чувства от едната страна ми се струва, че просто няма смисъл... То и приятелство не е размяната на честитки веднъж месечно. Личните срещи ще преминават като с познат най-вероятно - здравей, как си, добре съм, чао.

# 80
Ама кой приключи тая история, ти ли, Анонимен?

# 81
Ама кой приключи тая история, ти ли, Анонимен?

Той я приключи и то я приключва за втори път.Причините са,че е с много високо его и трябва да става каквото той нареди,съответно компромиси не иска за нищо да прави.Аз естествено не издържах на това и ставаха големи караници.Не искам повече връзка с него,но бяхме много емоционално близки и сега разговорите и споделянето с него честно казано ми липсват.Не съм отблокирала и няма.Исках да блокирам и изтрия за да не се изкушавам да разблокирам,но в настройките на вайбъра номерата остават в списъка блокирани,така че мога да ги видя.Ако искам да ги нямам трябва да е изтрит и неблокиран.Ама така пък той може да пише.Така,че воля си трябва.Откак нямаме контакт никакъв съм по-добре.

# 82
Скрит текст:
Според мен си постъпила съвсем разумно предвид обстоятелствата. Нека не се лъжем, че може да има чисто приятелство там, където все още виреят чувства. За себе си го проверявам с въпроса дали бих могла да обсъждам и да подкрепям за нови романтични връзки въпросния човек, дали бих могла да бъда на едно място с него и негово ново гадже, без да ме жегне. Такива неща.

Напомнянията за себе си мен са ме връщали всеки път две стъпки назад в преболедуването на края на дадена връзка. Случвало се е и в прав текст да моля да се спрат контактите - без резултат. Но сега има всякакви опции за блокиране и директно се възползвам. Също си налагам строга дисциплина: а) да не поглеждам социални мрежи, до които евентуално имам достъп въпреки блокирането и б) да не разпитвам общи познати. В повечето случаи и (поне временно) не чета стара кореспонденция, ако е останала такава някъде.
Не от злоба и не за отмъщение. Необходимост е, ако искаш да продължиш напред, а ти е трудно.

Пожелавам ти скоро да спре да боли и да си върнеш съвсем радостта. А по-натък и да простиш. Но второто най-често изисква немалко време - дай си го.

Как да се държиш, ако го видиш - хладно и учтиво. Няма смисъл от малки приказки. Ако могат да се избегнат съвсем - още по-добре (пример - ако видя такъв човек, но той не ме е видял - не ходя да го тупам по рамото).

Отново, мое мнение.
Успех и горе главата.

# 83
Благодаря!
Старая се да избягвам всякакви срещи,но при последната такава той вече е сърдит и не ми говори и поздравява.Това вече след моето блокиране и поредната му честитка за Баба Марта.Мисля,че вече ме намрази и ми е адски тъпо от това,но какво да се прави.Някакси ще се справя.Докарахме я дотам да не можем даже и да се погледнем.

# 84
Нямаш нужда от приятелски отношения с бивш. Нямаш нужда и от контакт с него, нито сега, нито по-късно, когато вече си го преболедувала. И той няма нужда от контакти, и припомняне, и безсмислено уточняване на вина. Светът е шарен и голям, и двамата имате хора да срещате и неща да изживявате. Миналото си му е най-добре в спомените.

# 85
Е, така по- ми се връзва: той приключва и той иска да останете приятели.
Простотия... Да не му тежиш на съвестта...

# 86
  • София
Сърди ти се? Не му липсваш ти, а контролът върху теб. Ще трябва воля, но няма как иначе. Приятелство след връзка е нещо, което се случва естествено, а не нещо, което някой се мъчи да наложи на себе си или другия. Но е голяма рядкост.

# 87
  • София
Става, ако връзката е била с предизвестен край и без много чувства или единият зависи сериозно от другия.
Пример - извънбрачна връзка или връзка с висшестоящ.

Анонимна, още не го осъзнаваш, но всъщност трябва да почерпиш, ако те е намразил.

# 88
Става, ако връзката е била с предизвестен край и без много чувства или единият зависи сериозно от другия.
Пример - извънбрачна връзка или връзка с висшестоящ.

Анонимна, още не го осъзнаваш, но всъщност трябва да почерпиш, ако те е намразил.

Всъщност осъзнавам вече всичко.Не знам намразил ли ме е и не ме и интересува.Днес при случайна среща изобщо не поздравих,забелязах ,че ме наблюдава.За отблокиране изобщо не мисля вече.Доста дълго мислих над нещата защо се случиха така,ами да не съм жена ,която да си мълчи и да става каквото той нареди.Ако бях такава да не надигам глава още щях да съм с него и в агонията.Започвам да си връщам усмивката и моето аз отпреди да го срещна.За прошки и приятелства не мисля,след година най-рано и пак не съм сигурна.Хората,които ни обичат не ни нараняват,нали?!Надявам се и авторката да е взела своето решение вече и скоро да се похвали,че е добре.

# 89
  • София
Браво, анонимке! Продължавай така, никакво отпускане, че като нищо ще има натиск, и ще се върнеш към щастието. Тава е само първата глъдка чист въздух.

Общи условия

Активация на акаунт