Думите за край

• 14 907
  • 254
  •   1
Отговори
# 150
Извинявай, звучиш така сякаш за теб е било някакво съревнование, стремеж да му докажеш че си повече (във всичко) от нея. Не мисля, че си влюбена истински в този мъж, а по-скоро егото ти е наранено, защото се е оказало, че друга жена е над теб. Вярвала си, че ще го убедиш, че си правилният избор и щастлив шанс за него, вярвала си че ще бъдеш избрана, че ще успееш да я изтриеш от сърцето му. Виждала си каква дълбока и чиста любов е чувствал към нея и ти си е искало да заемеш нейното място.
Но двете сте абсолютно различни и няма начин да я замениш... Това, което е било между тях, няма как да се повтори с теб, именно заради липсата у теб на тези качества, които притежавани от нея са я правили така ценна и важна за него.
Аз лично й се възхищавам на тази жена. Убедена съм и че нея я боли от раздялата им, но начина по който тя реагира показва силна воля, достойнство и самоуважение.
Убедена съм и също, че е имала достатъчно основателни причини да си тръгне от него. Не вярвам, че е било изневяра от нейна страна... Нещо много, много по-различно е...

# 151
И аз съм си мислила, че не е въпрос на чувства, а чисто его и съревнование. И събудения ми майчински инстинкт от това как тя го е наранила и т. н., а то изобщо не се знае как е било. Не знам нейната версия, само знам, че в момента е щастливо омъжена. С него е била 7 години преди това. Казала му, че е безотговорен и, че не може да разбере щастлив ли е, не е ли. И други неща, които не знам. Вероятно не е и била много очарована от липсата на добра работа и доходи. Може би го е надминавала в това отношение. Не може би, така е било.

Тези ми отношение ги броя за много, много грешни от началото до края. Много грешни мои избори, разсъждения, действия и поведение. Наистина нищо не разбирах от отношения мъж-жена и още от началото тръгна кофти. И той кофти, и аз неопитна и глуповата, наивна. Ако се върна назад с този ми опит, много неща не бих направила така като се почне от спиране на комуникация още втората седмица.

И аз ѝ се възхищавам. Силна и с достойнство, взела щастието си в ръце. По едно време хич не ѝ се възхищавах, защото видях, че губя в съревнованието... Далеч съм вече от тези емоции така или иначе.

Та, не знам. Много пъти са ме питали в какво се влюбих. Не мога да кажа. Приятелките ми дори го мислят за посредствен и казват, че не е нищо особено. И оттам съм си мислила или, че това, което ти каза, или емоционалната зависимост.

# 152
  • София
Slanchogledeno momiche, колко пълноценно се е научил да живее един човек, който постъпва с друго човешко същество така, както той с теб? Знаейки от първа ръка как боли? Може би това е бил неговият начин да издрапа, но той нито е пълноценен, нито здравословен. Това не са понятия, които могат да се вържат към действия, които мачкат други. А и самият ти трябва да си доста смачкан за да ги прилагаш.

И защо един човек търпи това, както ти него? Има някаква дълбока нужда вътре в теб, която ти сама си си навила и обсебила. И тук той няма голяма роля. Ти си писала сценария. Замисли се каква е тази нужда и защо си се озовала в позиция да очакваш някой толкова повреден да я задоволява така импотентно?

# 153
Не мисля, че си емоционално зависима от този мъж. По-скоро за теб да вярваш в това е по-лесно, защото така по-лесно оправдаваш реакциите си. Това, в което мога да те уверя е, че няма защо да съжаляваш, че сте се разделили.
И вярвам, че за някой друг ти можеш да бъдеш толкова ценна - такава, каквато си, колкото тя е била за него. Просто не избирай чужди пътища и чужди съдби. Избери твоят собствен път и той ще те отведе до подходящия човек за теб.

# 154
Аз знам каква е. Освен всичко, което обобщих за моя празен и беден живот от преди него, от този живот пренесох липса на близост. Търсех в него близост. Това е. И знам, че не е било никога близост. Хванал се удавник за сламка. Много се и пристрастих към секса, защото това беше наистина единствено ни хубаво нещо и ми се струва, че бърках едното с другото. Та той не искаше да ме прегръща. Сега си се чудя сам - сама на акъла.

И другото го има. Даже съм го питала защо го прави при положение, че знае как боли. Няма отговор.

И приятелките ми мислят, че не е много пълноценен, а просто сбъркан и са сигурни, че момичето е избягало от него. Това, че има добре платена работа и се забавлява не значи, че е станал по-добър. Може би само по-свободен.

# 155
Даже ми беше казал, че тя е неговия критерий, аз не.
Ауу, бляк, бляк. Какви неща си слушала и си останала, силно мазохистично. Съревнованието го е поставил тоя, не ти. Ама и ти що ли си се съгласила да участваш...

Слънчогледче, никога не ти е дал истински шанс този, това е истината. Не е имало как. Първо е бил "другаде", после вече не те е бръснал за слива. В коментарите си ти обърнах внимание на твоята роля, защото е факт, че си го толерирала и награждавала това. Но, хайде да си кажем докрай нещата - емоционално зрял човек просто не постъпва с другите като използвач. Нищо за възхищение няма у тоя.

А неговата бивша защо я намесихме, че и я възпяхме. Живи и здрави. Хора като хора. Нищо впечатляващо за тях не прочетох...

# 156
Тъй, тъй. Участвах. Толерирах. Което обезсмисляше, че съм му казвала много пъти, че е използвач. Даже ме е срам да кажа на глас за неща, които съм преглътнала. Тука си е моя вината. Той., че не става, не става. Това, че имал хубава работа и се забавлявал не значи, че е станал по-добър.

От семейството ми всички жени не са ми много добър пример в това отношение. Претърпеливи. Не, че те са виновни за мен, просто се сещам сега.

Много го идеализирах и го правя все още. Това ще го изчистя с времето. Даже понякога си и противореча, но това е от тази глупост с идеализирането.

# 157
  • волно калдъръмче
Влюбена си била. Имала си си работа с манипулатор. Не може да не иска да те прегръща. Привлечен ли е от теб, ще иска непрекъснато да с теб, за да те защитава, в прегръдката му да се чувстваш сигурна. Ако те обича, през ум няма да му мине да те наранява, още по-малко да ви сравнява така елементарно. Кой ли знае как е размотавал и другата? Добре че ѝ е дошъл акълът. Не много навреме - минали са 7 години, за да го усети. При някои жени и цял живот не стига. Така с живеят.

Сега ти се предоставя идеална възможност да лекуваш душевните си рани. Използвай пълноценно времето на социална изолация, наложена ни отвън. Прави си план за деня, глези се с неща, които обичаш (пазарувай бавно и си готви здравословно), промени малко рутината (разчисти ненужното, купи нещо ново за къщата, први си маски на косата, упражнения) излизай да се разхождаш сама, чети. Празно да няма. Вечер си сипи едно, пусни си музка и си танцувай, пей си. Ако ти се плаче - плачи. Така ще дойде следващия ден и неусетно ще се изниже гадния локдаун. На дневен ред ще дойдат нови предизвикателства и нови контакти.

Според мен си екстроверт и няма да ти е нужно много време да си стъпиш на краката. Като те чета, не изпитваш грам нужда от съжаление или разбиране. Усетила си нещата, напипала си болезнените точки на отношенията ви. Сега просто пишеш, за да подредиш мислите си и за утеха.

# 158
  • София
Според мен й трябва да си намери някой, с който да прави секс. Другото са залъгалки. Като й се кротнат хормоните и й се качи серотонинът, желанието за други неща само ще дойде.

# 159
Тя не е момиче, което ще прави просто така секс за спорта, с човек към който няма чувства. Така,че тоя съвет не към нея.

# 160
  • София
Това е нещо, което единствено тя може да прецени и открие за себе си. Няма нужда да категоризираме нито тя какво момиче е, нито другите.

# 161
Странно. 2 пъти написахте, че съм екстроверт, пък аз се имам за интроверт. Скоро колежка ми се смя, че съм срамежлива в моите очи. Grinning  Моята близка приятелка все ми повтаря, че не съм момичето отдавна от училище и съм станала доста контактна и общителна. Не знам защо ми седи тази представа?! Thinking  явно и нея трябва да сменя. Blush Но да. Обичам да излизам и да общувам. Не съм от типа купонджийки, но да.

Секс ей така за кефа не мога да правя. Това го научих и е едно от нещата, които за себе си знам на 1000 процента. В никакъв случай не определям хората като лоши или леки. Ако могат и имат нужда, няма нищо лошо. Аз се влюбвам и го намирам за нещо свръх интимно.

Да, пиша по-скоро, за да ги вкарам в ред мислите си. И става наистина. Вие доста ми помогнахте и да осъзная важни неща, за които съм грешала. За доста съм бъркала. Може би съм имала нужда да говоря. Дори реших да се отърва и от други неща, които ме товареха. Правила съм си сама доста трудности. Ставам решителна, което е нетипично за мен, защото нещото е доста голяма промяна. Като тази с него. Ще ми се отворят доста врати. Абе, взеха да ми се подреждат мислите. Беше голяма каша в главата. Има още за подреждане. Смятам и на терапии да тръгна редовно. Човек трябва да бяга от крайностите, както ме подсети една по телевизията, и да носи баланса в себе си.

# 162
Човек трябва да бяга от крайностите, както ме подсети една по телевизията, и да носи баланса в себе си.
И да не остава във взаимоотношения/връзки, в които е нещастен. 🙂

# 163
Да. Защото това го правят и хора, които са доста наясно със себе си. Добавих го към основните ми правила вече.

# 164
  • SF
За да я накарам да мисли за нещо друго. Дори вниманието към различна тема вече е крачка встрани или напред от проблема за нея.

Ааа, ти менторстваш...
Как точно я караш да мисли и за какво? Проблемът за нея си седи, тежи й.. Ти я разпитваш за страничи неща. 1. не е предмет на това, за което е възникнала темата и 2. не че е по темата, ама на среща ли ще я каниш?
На 2. може и да не ми отговаряш, защото не е моя работа.

Общи условия

Активация на акаунт