Абонаментни кутии в България - Тема 14

• 48 716
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
А някой поръчвал ли е тази кутия?

Страниците не дават ясна представа какво точно има в една кутия. Няколко вида маски примерно и на кой каквото се падне или? Не се ориентирах и аз. Иначе цената й е по- ниска в сравнение с другите.
MFB ми отговориха, че в месечната кутия преобладат продуктите за грижа, като няма червила или лакове, а във валентинската преобладават декоративните. За който се колебае за тях.

# 91
Как може да купувате от измислени фейсбук/инстаграм магазини...
Положението е "Имам човек в НАП..." Satisfied

# 92
  • Пловдив
Е колка да са измислени? Щом минават през куриери им се следи приходът и внасят данък печалба. За мен няма нищо нередно.

# 93
Е колка да са измислени? Щом минават през куриери им се следи приходът и внасят данък печалба. За мен няма нищо нередно.
Как се следи? Ако пускам поръчки като частно лице, кой ме следи? Изобщп, как се осчетоводява? Спомням си този акаунт, точно липсата на правила, уреждащи договорните отношения и гаранциите за добро изпълнение ме отказаха.

# 94
Много сте писали...Записвам се и аз с един Кибрит - изчерпа ми се грижата за лице, така че продуктите в кутията ще ми дойдат точно навреме. Надявам се само да ми паснат на кожата. Иначе, аз никога не съм се интересувала от посочените цени, най-важно е продуктите да ми влязат в употреба.
п.с. Дамата, която питаше за Murry Box - и аз, и котаранка сме много доволни:) По нататък ще купя още една кутийка "да я зарадвам".

# 95
Каква е цената на кутийките на любимци ?

# 96
  • София
sugar_baby, благодаря за отговора. Намерих ги във фейсбук, ще поръчам за писанка.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 17:05 от Amiamo

# 97
  • Пловдив
Системите на куриерите са свързани с НАП.

Малко счетоводство за начинаещи или как едно физическо лице, придобило доходи през 2020 година да ги декларира в НАП чрез подаване на ГД!
Уточнявам - всеки приход като ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА подлежи на облагане от държавата!
Какво е годишна данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица по чл. 50 от ЗДДФЛ?
С годишната данъчна декларация гражданите сами определят дължимия от тях данък върху общата годишна данъчна основа за доходите, който са придобили през предходната година.
Кой подава декларация за доходите?
1. Всяко местно физическо лице, което през предходната година е: получило доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа
Какъв е срокът за подаване на декларацията?
Декларацията се подава от 10 януари до 30 април 2021 година, за 2020 година, когато е получен доходът.
Моят съвет е – ако нямате ПИК, който се издава от НАП и така подавате декларацията по електронен път, ползвайте пощенските услуги – и задължително я изпращате с ОБРАТНА РАЗПИСКА! Тя е вашия документ, че сте я изпратили и е получена в НАП!
Сега уточнявам така често цитирания чл. 35 от ЗДДФЛ
Облагаем доход
Чл. 35. Облагаемият доход е брутната сума на облагаемите доходи, придобити през данъчната година от:
(това което касае всеки един от нас, получил доходи като физическо лице е т.6)
6. всички други източници, които не са изрично посочени в този закон и не са обложени с окончателни данъци по реда на този закон.
УТОЧНЯВАМ – ние сме физически лица, не сме Самоосигуряващи се лица, нито ЕТ или ЕООД!
В ГД декларирате всичко, което сте получили от куриерските фирми – Еконт или Спиди – те са длъжни да декларират пред НАП своите клиенти и какво са им изплатили като суми!
Ако имате и други суми, които са от куриерски услуги – декларирайте и тях – просто аз работя само с тези две фирми!
По долу ви излагам стъпките, от страницата на НАП, откъдето да си свалите документите, да ги попълните и ако сте готови да ги изпратите чрез системата на НАП с ПИК или с пощенски услуги!
Бъдете здрави!

Извадката е цитат на една дама от група за ръчно правени неща от родители на болни дечица, коита нямат фирми. Щом тези хора вкарват данък в страната, мислите ли, че козметични пратки няма да влязат в полезрението на НАП? От няколко години се процедира така именно, защото се навъдиха доста страници из фб и инстаграм, където вкарват дрешки от Турция/Китай, без да имат фирми. Има  сума, която трябва да се отчете на държавата. Без значение дали аз или примерно фирма си продава неща. Да, за 100лв, примерно никой няма да те търси, но хората, които си вадят хляба с продажба през куриери няма да шмат приход 100лв за цялата година.

# 98
И аз си поръчах кибрита -точно масло за лице и ниациамид си търсих.За първи път ми е с кибрита!Аз се интетесувам от пазарната цена -проверих другите продукти ,освен българският и цените им на пръв поглед отговарят на посочените.

# 99
Здравейте! Ще съм благодарна ,ако някой сподели съдържанието на BelleBox. Моята кутия,ще успея да я взема към края на седмицата и ми е любопитно Grinning

# 100
Извинете, може ли да ми покажете или дадете линк към кутията със серума на Medik8?

# 101
Извинете, може ли да ми покажете или дадете линк към кутията със серума на Medik8?

Февруарската кутия на My full box

# 102
Благодаря!

# 103
Bellebox кутията за февруари,съжалявам,но не знам как да скрия изображението,а няколко дами питаха:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 19:37 от bubanka

# 104
Аз искам да попитам кутията на MFB за февруари, ако сега я поръчам, кога я пращат? И дали има шанс да е останала след като вече някоя от вас сподели съдържанието?😃 Или като Кибрит ги пращат вече след като са изчерпани и за който не е рискувал няма бройка? Знам, че звучи нахално, но се заринах с 4кутии последните 2месеца, а сега продуктът на Medik8 многооо ве изкушава и бих решила според останалите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт