АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 538
  • 283
  •   1
Отговори
# 225
Честито на всички които имат повод за това.Много усмивки и късмет   bouquet

# 226
Kaili със сигурност ли се установи разтегнат вратен мускул? Ако е така стискаме палци физиотерапията да оправи нещата бързо и безболезнено.  newsm10 А какви са признаците на това, защото имам известни опасения?

Водят ни с тази диагноза, но по скоро мислят за хематом,което според мен пак се  е получил от разтягането. Аз го забелязах докато се кърмихме. Подутина като лешник до вратния мускул от лявата му страна. Освен това като лежи по гръб държи главата си винаги обърната надясо и нагоре. Показах го на педиатърката на консултацията и тя веднага ни насочи за физиотерапия. Сега след 5 процедури топлотерапия и масажи забелязвам че вече не криви главата на горе, а си стои нормално обърната надясно. Имаме още 5 процедури и ще кажа после как стоят нещата. Тони се държи сравнително прилично - докато държим да затоплим мястото се кърмим за успокоение , а после се лъжем с биберон. Той по принцип не обича бибата, но там я смуче. Плаче по малко, но няма как. Станахме любимци на всички. Laughing
Ако се съмняваш за нещо такова те съветвам да поговориш с педиатъра да ти каже мнението си. Защото ако се хване навреме може да се оправи с физиотерапия. Сестра ми е имала същата родова травма, но в по-тежка форма.Освен това тогава не са казали на майка за проблема и тя не е забелязала, та се наложи да я оперират към 7-8 годишна възраст,защото се получава кривошийство, т.е. единия мускул не може да расте с детето и главата се придърпва към болната страна. Това го споделям за да се консултираш навреме. Дано да не съм те стреснала. Praynig

Честито на всички празнуващи днес! Да са живи и здрави и много щастливи. newsm51

Да попитам някой подал ли е вече документите за детските? Ние имаме час за 10.10. но не съм сигурна как се смята дохода. Ако някой може да обясни ще съм благодарна. Hug

val_stef и аз се чудя по този въпрос. Ние снощи открихме секс сезона  Embarassed и почваме да се замисляме. След като цяла бременност не трябваше да се пазим сега ми е криво. Понеже още кърмя засега ще ползваме прекъснатия акт, а след това ще видим. Относно спиралата не е много хубаво да се слага скоро след раждането, но все пак попитай лекар. Дано Али се оправи скоро и да не се разболява повече.

Дано и  Lorexa се включи скоро и да са здрави госпожиците.

Лека вечер на всички. Аз отивам да се изкъпя и после да поспя.

# 227
val_stef няма нищо!Приемам и по ранни поздрави!Всъщност не си никак далеч от истината тя се роди в 00:45 ч.,така че самата аз си я водя на 6-ти,то с това лятно часово време Mr. Green
Да ви кажа хора все по зле ставам носа ми тече като чешма!Взех си "Коризалия", но за друго хомеопатично не се сещам! newsm78 ooooh!
Днес времето няма нищо общо с вчера за жалост,ама няма как дойде си есента.
Преди няколко часа пратих нашия татко за Пентаксим,но се оказа че тук в Младост още не са го заредили,от понеделник казаха(цена 62лв).После звъннах на педито и тя каза "не се тревожете ,ще ви боцнем другия месец",и каза още ,че до скоро тази ваксина се е слагала на третия месец,защото като цяло е по тежка за детето и не знае защо въобще са я преместили от 2 рия.Така че утре само ще ни мерят.
А сега понеже е вече 00:05ч да поздравя първа всички месечинки които ще празнуват с нас днес!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ МАМИ!ДА РАСТЪТ И ХУБАВЕЯТ БЕБОЦИТЕ ВИ!
САМО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ! 
bouquet  bouquet  bouquet
А колкото до секса,ние винаги сме разчитали на презервативите! Peace
Спиралите често се изместват и се забиват в яйчниците,а и те действат на принципа да окисляват средата и така са един вид постоянен дразнител който я променя,а това може да доведе до рак.А и точно след раждане не се препоръчва. Naughty
За хапчета не съм се интересувала ,защото съм много разсеяна и често ще пропускам приеми после всичко на вятъра WinkТо и без друго докато кърмя не може,така че да живее презерватива Mr. Green Но се пазете много ,че да няма изненади скоро Laughing
Лека и спокойна нощ! Hug

Последна редакция: сб, 07 окт 2006, 00:44 от MamaMargo

# 228
val_stef няма нищо!Приемам и по ранни поздрави!Всъщност не си никак далеч от истината тя се роди в 00:45 ч.,така че самата аз си я водя на 6-ти,то с това лятно часово време Mr. Green

Е сега вече да поздравя Еличка  newsm53 и всички бебоци с месечинки Пресиан, Дария, Никола, Ангел, Найа Heart Eyes  Да са мноого здравички и мноого умнички   bouquet

Относно спиралите и аз не съм чувала много хубави отзиви за тях...не знам защо точно на тях се спрях  Confused До сега и ние сме били на презервативи само  Grinning ама нещо ме е шубе и ми се иска по сигурно. Дока ми препоръча лепенки, били много добри и изчистени, ама скъпички ми се виждат 23 лв. за 3 лепенки (за един месец)  Money Лепиш си я за една седмица и след това я подменяш, и на четвъртата почиваш и чакаш да ти дойде. Затова давайте други мами казвайте с какво ще се пазим, че както казва MamaMargo да няма изненади  Mr. Green

Kaili, благодаря ти миличка, дано да се оправи  Praynig

П.П. Нещо и аз започнах да се притеснявам за Lorexa...нито ми върна, нито се включи  Tired Дано да са добре  Praynig

Последна редакция: сб, 07 окт 2006, 01:35 от val_stef

# 229
  • София
Все забравям да благодаря на всички, които ни стискат палци!
Днес ходихме на консултация, Лъчо качва бавно, но все пак аз съм много щастлива, в момента е 4160 и е дълъг 54 см, на мама бореца, не се отказва! Толкова съм горда с него, разбрах се с джипито му да ми даде направление за гастроентеролог и ще отидем да се консултираме за това хранене и евентуално за захранването, аз все още не съм давала нищо на малкия човек и мисля да поизчакам до 4 месец евентуално! На нас ни отложиха ваксините, само днес му сложи реимунизацията хепатитната, ох колко много плака човечето на мама, изпищя още на иглата, милите човеченца, колко още боцкания ще имат!
Чета ви и се чудя, дали да препуснем към 17 поликлиника на бубчето или в 25 чак в Младост, ама сме до гарата и май ще предпочета 17! Няма да чакам за Драганов!
Много целувки на всички малки августинчета и на грижовните им мами!

# 230
Здравейте мами!
Включвам се с много щастлива новина още топла !Изключително щастлива съм да съобщя че:
ДЕННИЧКА ( friki)РОДИ СВОЯ СИН АНДРЕС ДНЕС В 5:15ч!!!!           bouquet  bouquet  bouquet
Да им е жив и здрав сина и много да радва всички около себе си!Не мога да ви опиша радостта си!Прекрасно е да си мама а още по хубаво е като се случи с най добрата ти приятелка!!!
ЧЕСТИТО! ТОЛКОВА СЪМ ЩАСТЛИВА! 

Юнака е 2350гр ,още не го бяха измерили на дължина.Родила е нормално с епидурална упойка,малко са скачали на корема и към края но на 4 тия напън е излязло!Има и малко шевове за красота Като цяло се чувства добре!
Стискайте много палци малкото съкровище да засуче нормално,за да не го слагат в ковьоз!
Знам че не я познавате но съм толкова щастлива,тя ми е кума и приятелка от 15 години!Много си я обичам!

# 231
Здравейте и от нас! Искам да ви по4ерпя по слу4ай нашата втора месе4инка! Hug( само да знаех как... Crazy)
Честита втора месе4инка и на Ангел на мама Васка и на вси4ки останали ,които имат повод да празнуват!  bouquet
Виждам 4 екоментирате секса и предпазването.Аз питах доки по темата- понеже кърмя- хап4ета не става да взимам.За спирала- няма смисъл( а и аз не искам),така 4е- презерватив или  вик на финала "Вардааааааааа" Joy
Дари преди малко се събуди и сега нещо си играе.Аз от понеделник съм на работа GrinningВ4ера ходих да си уто4ним графика и смените.Срещнах шефовете на входа и....стана лудо шоу JoyКАто ме видяха с кошницата- полудяха.наобиколиха Дария- аз я оставих на земята и единия като клекна на колене,като запо4на да й говори... ooooh!абе- смях.А тя в отговор се смее и гукаГледа й краката и пита- ама наистина ли са толкова мъни4ки.... Shocked.Много й се радваха.Другият пък изти4а до кабинета и се върна с подаръ4е за нея- малка ръ4но рисувана икона.МНого се зарадвах на топлия прием.Ще ми те4е и май4инството PeaceАбе- в4ера беше хубав ден като цяло.Е- Дари не искаше да спи и само ми придремваше в ръцете Rolling Eyes.Но- си дойде таткото и ме отмени малко.
Хайде- спирам до тук, 4е иска да си играем.После пак ще пиша.Поздрави на вси4ки!

# 232
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА Елица, Пресиан, Дария, Никола, Ангел, Найа!

blueeye® и нашата педиатърка ни препоръча Пентаксим, но наистина ме притеснява доколко се усвоява от организма, а и не разбрах колко пъти се поставя? newsm78 А сестрата пък ми каза, че масово се избират Тетра ваксините + капките от ЗК.

val_stef , ние винаги сме се пазели с презервативи (но само Durex Naughty) и смятам така да продължаваме. А за спиралите съм чувала, че най-добрата е Мирела - хормонална, но е към 200 лв. Shocked, но аз лично не бих се спряла на този вариант.

MamaMargo, да е жив и здрав малкия Андрес!!!

Но все пак детето е по-важно и докато ме държат краката ще търча, какво друго ми остава.

didika , аз смятам, че детето винаги е приоритет пред домакинските задължения и затова предпочитам да прекарвам повече време с него отколкото чистейки кухнята за N-ти път. Просто се старая да е чисто, но без излишно вманиачаване, а и досега не съм чула някой мъж да каже : "Жена ми е страхотна чистачка". Mr. Green

# 233
  • София
Здравейте момичета! Видяла съм се в чудо та викам силно за помощ сега. Калоян от два дни ми е много неспокоен и каквото види пред поглед пъха в устата и дъвче с настървение. Ръцете си изяде това дете #Crazy В комбинация не иска да яде както обикновено и текат лиги. Дъвче биберона, плачка и т.н Та въпросът ми е възможно ли е да е зъбче??? Първо за себе си отхвърлих версията - нали сме на 2,5 месеца. Но от друга страна той се роди големичък...
Помагайте - как да разбера дали е зъб?
Анди В колкото до ваксините - масово слагат Тетрите заради цената, поне според мен. Защото са 23 лева - както каза моето педи - а Пентаксима е 55-60 лв. На всичко отгоре Калоян си я понесе много добре, нищо че е петвалентна и натоварвала и т.н. Нито температура вдигна, нито плака. Нищо.

# 234
Честит мини празник на Елица, Пресиан, Дария, Никола, Ангел, Найа!
                                          Бъдете здрави и много послушни!
 MamaMargo, честито бебче на твоята приятелка!
         Благородно ви завиждам за емоциите, които изживявате в момента, защото са   прекрасни!

Аз днес съм много щастлива, защото най-накрая след 2 месеца се наспах! Ицето от вчера е на бабиндом и аз денят го отдавам на сън, почивка и разкрасяване. Е, ще обърна внимание и на домакинската работа, тъй като ми е изостанала. 1dishes  newsm75 wash 1ironing
didika , аз смятам, че детето винаги е приоритет пред домакинските задължения и затова предпочитам да прекарвам повече време с него отколкото чистейки кухнята за N-ти път. Просто се старая да е чисто, но без излишно вманиачаване, а и досега не съм чула някой мъж да каже : "Жена ми е страхотна чистачка". Mr. Green
[/color]
 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
  velmar, поздравявам те за работата и дано намериш подходящ човек, който да се грижи за Дари! И на мен ми се поработва, но няма как. Между другото,  nana77, май сме колежки!
  val_stef, колко време с тази процедура ти отнема приготвянето на АМ-а? моето лъвче се събужда с рев и трябва да му запуша устата на момента, иначе  #2gunfire....... няма време за топлене, охлаждане и т.н. При мен водата е в шишето, АМ-а в дозатора и като дойде времето стоплям водата на 40 сек на микровълновата /от пробване видях, че това е най-топло без да се налага охлаждане/ и след това смесвам млякото. Имам проблем с Фризовома, който по никакъв начин не се разтваря напълно и само ми запушва бибероните. Вчера взех да пробвам Нитрулон.

Виждате ли, като съм без бебе и няма кой да ме спре в писането! Спирам, че Обърквация още не е готова с новата темичка! Laughing Laughing Laughing

# 235
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте мамчета и бебоци Hug
Влизам набързо само да ви почерпя по случай рожденния ми ден newsm03

Ееееееееех и аз остарях moresmile

# 236
Честит рожден ден,gecumka!!! HugДа си здрава,обичана и много щастлива!!!  bouquet

# 237
Честито на всички празнуващи малки и големи да са здрави и много щастливи  Simple Smile

# 238
  • у нас
Здравейте милички
не съм ви чела вече цяла седмица,но нямам никакво време.От съобщението на Валката снощи разбрах,че се притеснявате за нас,което много ме трогна.Благодаря ви Hug.Валка,мерси и на теб мила,но не можах да ти отговоря снощи,че точно тогава къпех Кари,след това хранене,приспиване и т.н. и накрая съм заспала на дивана в хола от умора ooooh!.
От понеделник Алиса вече ходи на градинка,но не искаше да спи там и се налагаше да ходя да я взимам към 12часа на обяд.Градината ми е на 6 км.от нас.Живота ми се усложни стократно,вместо да се олесни.Ставам в 6 часа,храня и обличам бебе,след това каката и на пожар се изнасяме от вкъщи,защото до 8,30 часа трябва да сме в градината,а в сутрешното задръстване ми трябват поне 20 минути за да стигна до там.После докато се върна до вкъщи,то станало 9,30.След 2 часа отново трябва да се изстрелям,за да я взема и така лудницата продължава до към 13 часа.Следва готвене,чистене и разните му там други задачки-закачки #Crazy и вечер съм скапана и заспивам от прав стоеж TiredНа другия ден всичко се повтаря.В четвъртък отивам както обикновено в 12 часа да взема Алиса от градинката и госпожата ми казва--успях да я накарам да си легне в леглото.Мрънка си,но лежи,ако искате изчакайте 15-20 минути пред градината,за да видим дали ще заспи,но не си заключвайте колата,че ви познава алармата и веднага тича на прозореца и крещи--мама идва да ме вземеееее JoyИ така чакам аз с Кари на ръце 20 минути отпред,по едно време пристига госпожата и ми казва--тръгвайте си,тя заспа,но елате още в 16 часа да я вземете,след като закуси.Нашата принцеса казала,че ще си легне само при условие,че не си съблича дрехите,за да може веднага да си тръгне като отида да я взема.И така същия ден пропътувах има няма 50км. в разходки между нас и градината #Cussing out,ходих три пъти през три часа.В петъка вече беше по-добре,но ми се наложи здрав рекет за това че е спала там.То не беше Макдоналдс,то не бяха кафенцца с люлки,а сега ми вика,че нямала да ходи на градинка,ако не и купя нови дънки Confused
Живи и здрави сме милички,но нямам време за нета.Дано тази седмица да е по-спокойно и ще се включвам по-честичко.Целувки на всички бебчета от нас Hug

# 239
Здравейте отново,
включвам се само да честитя и аз на другите празнуващи днес:
Честита втора месечинка на Пресиан, Дария, Никола, Ангел, Найа!
Да са живи и здрави и много послушни!  bouquet

Честит рожден ден,gecumka!!!
Пожелавам ти много здраве, любов и разбирателство!

Хиляди благодарности на всички споделили моята двойна радост днес!  bouquet Hug

Ние се връщаме от консултация.Наддали сме 1 кг.и сме порасли с 3 см.Вече сме 5490гр и 59 см!!!Много съм щастлива,защото сме само на кърма.По другите показатели също сме много добре,с две думи всичко ни е 6!Ваксината я отложихме за следващия месец,ама аз и не се натискам много.Казаха ни ако искам да започвам да давам сок от ябълка ,но аз смятам да изчакам още поне месец!

ellenka да имаш още някоя баба под ръка че и аз не съм спала от векове Mr. Green
nana77 ако е зъбче долния венец ще е зачервен и леко подут.Първите зъбки са двете долни предни зъбчета!Дано детенцето се успокои бързичко! Hug
Днес е наистина чудесен ден,пожелавам да е такъв и за всички вас!

Общи условия

Активация на акаунт