Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 20 268
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Но Еда за него не съществува, нямало я, няма я.
Добре, така да е. Съгласна съм. Но срещу нас има един ужасно невъзпитан човек. Ако това е Серкан преди една година, аз просто съжалявам, че не съм разбрала, че това е един невъзпитан, груб, нетолерантен, самолюбив, високомерен тип. Човек може да крие вътрешния си мир от другите хора, но това не трябва да е за сметка на другите хора. Хора, казвам, не само Еда. Там имаше много хора, някои от които дори се срамуваха заради него. Значи Селин наистина го познава много добре, браво, а ние си мислехме, че това е някакъв скрит брилянт, който Еда разкри пред нас. Значи се е преструвал в стремежа си към това момиче, което дори той с високомерието си разбра, че не заслужава. Браво! Добре изиграно! Да не се връща. Да си стои до Селин. На такива като тях любовта им пречи да живеят пълноценно. Прекрасно и за двамата. Знаят, че между тях няма любов, но ще се женят. Ами правилно. Защо да се излагат на риск.
Ако вярват на житейския ми опит сценаристите могат да зарежат тази двойка и да видят, че животът предлага и други възможности за Еда. Не, тя Серкан няма да го забрави, но това е израстване, което не на всеки е дадено. Вече никога няма да бъде същата. Но не и необходимо. Ще бъде по-силна, ще има красиви спомени не само от времето на любовта й със Серкан, но и от времето, когато го преодоляла. И, повярвайте ми, това няма да я прави нещастна. А пълноценна.
Знам, че заради турската дизииндустрия това няма да се случи. Но това е най-реалистичният житейски сценарий. Който го е преживявал, знае, че е съм права...

# 556
  • София
druon, едно допълнение от мен - принцесата целуна жабока в опит да го превърне отново в принц, но жабокът си остана жабок. Може би си е бил жабок винаги... Казват, че с какъвто се събереш, такъв ставаш - Серкан затова покрай Селин е ла.но, а покрай Еда стана принц. Мисля си обаче, Еда трябва да намери истински принц (изключваме лудия Сеймен обаче), а не робот, който да поправя на няколко месеца, защото софтуерът му дава накъсо. Wink

mari, аз също се надявам на такова развитие. Предпочитам Еда да се влюби в друг, вместо да прости на Серкан и да се съберат. Абсолютно си права за житейския реализъм. Ноу сенс е след всичко Еда да продължи да обича Серкан по същия начин, да му вярва, да го гледа с онези влюбени очи. 💔

# 557
  • Кърджали

mari08, преди да срещне Еда, Серкан е бил точно такъв. Не ни го показаха, но се разбираше - всички, дори Енгин и Пъръл /неговите приятели/се страхуваха от него и настроенията му.  Защото той беше работохолик, груб, високомерен, властен, несъобразителен. Затова всички бяха в шок като се появи с Еда и каза че е сгоден за нея... И изпаднаха в още по-голям шок, когато Еда го вдигна от работата му /подготвяха важен проект, който не искаше да му бъде отнет от Каан/и тръгна с нея  да гостува на леля и, помрънка ама тръгна, оставяйки работата.... Енгин сам каза - да вярвам ли на това, което виждам....
P.S. Днес май няма ме обичате много Simple Smile

# 558
  • Пришълец
Има покачване на рейтинга и в трите групи, очаквах го...
Хвърлих око на няколко откъса от епизода, за повече не ми стигнаха силите след като тъкмо бях изгледала 28-ми... Ами не оправдавам Серкан, но се опитвам да го разбера, за да намеря причина да продължа със сериала. Да, жесток е, но още по-жестока е Селин, която в продължение на два месеца го е обработвала и подготвяла какво ще свари като се прибере. И в началото беше недоверчив и се изплаши от сближаването си с Еда, но тогава не е бил под нечие влияние, вслушваше се в гласът на сърцето си. Сега е решен каквото и да става да не се поддава, много грозно ми беше при появата си в АртЛайф като се обърна към Селин и тя му кимна за потвърждение, че това е Тя (Еда). Не допуска до себе си и наранява съзнателно жената, която се превърна в смисъла на живота му. Вярва само и единствено на Селин. Безмилостен и несправедлив робот, но пак ще извърви пътя към промяната. Друго не може да е Pensive Сега просто съществува, чувства огромната празнота вътре в себе си...

Алекс, склонна съм да се съглася.
Цитат
Всички около него обича това момиче, но пък това перфектно пасва на думите на Селин че с манипулирациите си това непознато момиче върти на пръста си всипките му приятели.Затова се е вкопчил в Селин, зашото е единственото нешо, което помни и си е както преди.
Той не се върна с идеята да ѝ предлага брак. През цялото време не се ъсети миг на нежност отстрана на Серкан към Селин. Но се уплаши. Пува от всички как е обичал, чак до степен да не бъде себе си, усеща че като около нея се чувства странно. " Веднъж ми размъти мозъка, не трябва отново, затова трябва да го спра предварително".

В крайна сметка като на филм, любовта прощава всичко, Еда ще преглътне обидата и огорчението си... А за тези нейни припадъци освен стрес и вълнение дали няма и друга причина?! Бременност например.... Не е сега момента, ама подозирам, че е това.

А Айдан е тази, която наистина ме разочарова силно. Rolling Eyes

# 559
  • Плевен / София
Добро утро, мили момичета,
Толкова съм бясна на СЦ, че дори Eнгинчо и неговите 50m2 не ме накараха да се почувствам по-добре.
Скрит текст:
През нощта като се размислих най-много съм разочарована от отношението спрямо зрителите от страна на продуцентите и СЦ от самото начало на сериала:
🌺 Преди сериалът да започне и след старта му, той беше рекламиран като ром ком, после след залитанията по драмите, Asena B. обяви на едно събитие на Madd Entertainment през есента, че сериалът е dramedy. На френски това се нарича tromperie sur la marchandise, измама за стоката. Сериалът набра популярност и фенове бидейки ром ком. После съвсем объркаха жанровете, което според мен се оказа фатално, защото hardcore феновете очакваха и искаха ром ком, какъвто им беше обещан. Да не забравяме и, че сериалът беше глътка свеж въздух, разтуха и бягство от реалността за всички нас по време на пандемията. Една драма не предлага тези екстри, за съжаление...
🌎Сериалът има огромна интернационална фенбаза и exposure, но продуцентите много често си “играят” с феновете по начин, които е на ръба на допустимото (примери: за еп. 13 ни обещаха изненада и пуснаха почти същата сцена с воалите, туита на Асена снощи и т.н.). А това, че дори не си правят труда да пускат поне няколко клипа от епизодите със субтитри на английски на официалния канал на сериала в You Tube просто не го разбирам. Например, каналът на сериала Еmanet, една супер непретенциозна дневна драма, която далеч няма нашата фенска маса, пуска в реално време клипове със субтитри на английски и испански всеки ден без петък (миналата седмица в чест на 100 епизод имаше субтитри и в петък).
https://youtube.com/channel/UCgzdfH1fq76l0YAZnoko4DQ
В момента това, което спасява сериала са международните продажби и слава, та можеше продуцентите да са малко по-внимателни в действията си.
🌼 Сценарият, сценарият и пак сценарият... Още през ноември бях писала, че ако сериалът има 25 епизода, ще бъде много небалансиран, защото ГГ са били заедно само в 3 епизода. Сега само увеличаваме броя на епизодите, но нашите герои са все така разделени. И СЦ избраха възможно най-нелепия начин за рестарт на сериала като върнат Селин като дразнител и антагонист и Серкан и предложи брак пред Еда??? Още като видях преплетените им ръце във фрага, си казах, че за мен тази любовна история вече не е същата. Преплетените ръце са символ на Еда и Серкан, а сега Серкан, който никога не е имал чувства към Селин преплита ръце с нея?? Що за сачмалък е това? Това е просто убийство на уникалността на любовната история.
В началото на сериала СЦ успяваха да развиват паралелно и образа на Серкан и този на Еда, след първата раздяла обаче първо съсипаха Еда, а сега и Серкан.
Ами не ми се гледа повече подобно клане и другата събота едва ли ще гледам в реално време. Най-малкото ще си спестя една безсънна нощ.
Още малко реакции от Туитър
“Мозъчните клетки на СЦ.
Андреаа: Дори и 0 е много”.

Единственото нещо характерно за Серкан през целия епизод:

Дръжте Алптекин в затвора и сложете Айдан там. Писна ми от с-во Болат.

Целувката на истинската любов е най-могъщото нещо в света (но понякога принцът е твърде глупав).

А това е трепач, настроението ми още след фрага през седмицата:
На мен обаче ми е ясно какво гледам там, а тук вече не знам какво е истина и кое лъжа....
Казах, че няма да коментирам двете "С"....не го заслужават....В ДЕК също отиват към нелогичен обрат...силна жена я превръщат в..... Надявам се в Марашанец да продължават логично както започнаха....
Можеше да има трудности и след сватбата.....Не всичко и тогава е цветя и рози...Но те предпочетоха отново да унижат Еда...да я "убият", защото когато сърцето ти е стъпкано как продължаваш напред....Ферит също ме ядоса...Не искал С.... отново да бъде наранена...Е...аз искам и не само тя, а цялото семейство Болат...С какво Айдан е по добра от Алптекин...? За мен с нищо.....
Налагам си карантина на повече коментари, за да мога да оцелея до следващата събота...и ако няма проблясък...сори, но това ще е първият сериал, който няма да довърша....

# 560
  • София
Аз също мисля да дам шанс на 30-ти епизод и, ако емоцията след епизода, е същата, този сериал ще се превърне едновременно в първия, който съм гледала в реално време и не съм догледала. Все едно. Не мога да търпя небивалици. Нито да гледам как унижават жени. Още повече сценаристите да тласкат Еда към Серкан въпреки всичко. Аман от простотия!

# 561
Еда няма да се влюби в друг. Това е ясно. Но дано сценаристите по- реалистично и по-бързо да отрезвят Серкан. Дано да не стигат повече до крайности. Серкан е жесток, безчуствен  и не знам как ще го постигнат. Изпитвам яд  към Серкан и болка за Еда. Тя не знам как ще го превъзмогне, как ще намери сили да се бори. Знам че е само филм и то турски сериал, но това  е нашата приказка. Дано втория фраг е оптимистичен. Дано!

# 562
Ами ако прочутото клише е бременност Еда да замине за Италия, да си роди детенцето, Нашичкия
                     да му дойде акъла в главата той да хукне да я търси, а междувременно той да си седи кротко с
                     проскубаната кокошка и да си хортуват сладко, сладко. Всъщност той това й заслужава.

# 563
Я нещо по-весело. Хайде да дадем предположения кой момент от любовта им се Еда ще си спомни Серкан, когато се съдере пердето пред очите му?
Нека не бъдем и ние като сценаристите, а да се опитаме да извлечем позитивизъм от буламача, който забъркаха. Надяваме се всички, че любовта ще победи. Нека си пофантазираме как.

# 564
Добро утро! Влязох с идеята да си кажа мнението, но Алекс и Leddel са казали всичко, което исках да споделя.Съществото, което опъна нервите ми докрай беше Селин. Докато чаках да стане 20.00ч ,гледах 13 епизод- след зарязването ѝ на сватбата.В цялото ѝ поведение и отношение към Серкан и Ферит, аз видях една завършена егоистка, манипулаторка от класа  и глезла.Снощи видях същото.И тогава и снощи мисля ,че Ферит най- добре я разбра що за стока е , и правилно  я разкара навремето. Тя никога не е обичала Серкан , а  е искала да го притежава,да се хвали с него.Чудя се на какво разчита сега , когато той е сред толкова дразнители от миналото
си ,колко още може да го контролира и манипулира.Дано не е в комбина с доктора и да го тъпче  с някакви психоропни лекарства.
  Копнея за момента, на връщащия паметта си Серкан и разбирането му за отвратителното си поведение спрямо Еда . Искам да видя гърчещия се от болка и чувство за вина Серкан Болат.
    Лакомията на продуцентите няма край .Съсипват хубавия сериал.

# 565
  • София
Не искам да разочаровам всички, които очакват проблясък в мозъка на Серкан скоро, но аз нямам надежда за по-добри дни. Напротив. Очаквам още няколко епизода да гледаме този нагъл и жесток мъж. Очаквам годеж със Селин, дори сватба. Очаквам Еда да не издържи психически, да катастрофира или нещо да й се случи, за да си спомни Серкан всичко, когато усети, че наистина може да я изгуби - тоест животът й е застрашен. Ако се окажа права, не мисля да дочакам сдобряването им. Защото след всичко, което описах по-горе, то ще е съшито с толкова бели конци, че ще нагарча, вместо да се услади. Това вече не е романтична приказка, не е епична любовна история, главният ни герой не е принцът на белия кон. В един епизод съсипаха всичко, което градиха цели 28 епизода. Това е моето усещане за нещата. 😕

# 566
Подкрепям даривале, голям песимизъм цари в темата и доста негативизъм по отношение на сценаристи и образи. Ами това е сериал, не е реал, аз лично гледам за разтоварване и въобще не мога да се напрягам на недомислиците на някого решил да твори глупотевини и да променя нещо си, стига ми натовареното и не много розово ежедневие. Приемам, че това е епизод който дава ново начало на историята, колкото и извратена да е и толкова.
За мен момента със закопчаването на жълтата рокля, това ми се иска да е първия му реалне спомен. Има много еротичен заряд в този момент , вълнение и трепет.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 11:18 от Slawena

# 567

mari08, преди да срещне Еда, Серкан е бил точно такъв. Не ни го показаха, но се разбираше - всички, дори Енгин и Пъръл /неговите приятели/се страхуваха от него и настроенията му.  Защото той беше работохолик, груб, високомерен, властен, несъобразителен. Затова всички бяха в шок като се появи с Еда и каза че е сгоден за нея... И изпаднаха в още по-голям шок, когато Еда го вдигна от работата му /подготвяха важен проект, който не искаше да му бъде отнет от Каан/и тръгна с нея  да гостува на леля и, помрънка ама тръгна, оставяйки работата.... Енгин сам каза - да вярвам ли на това, което виждам....
P.S. Днес май няма ме обичате много Simple Smile

О, Алекс, не е насочено към теб. Аз даже съм спокойна, просто искам да кажа, че житейски е неправдоподобно.
Скрит текст:
Пиша в спойлер заради правилата. Всичко това като сюжет съм го преживяла, когато бях на 20 години. И повярвай ми, точно високомерието на момчето, което беше първата ми любов, а дори знаех, че зад това се крие неговата уязвимост, ми помогна да преодолея всичко. Дори в пристъп на емоциална самозащита му заявих, аз ще се влюбя пак, ти не ме съжалявай. И докато се борех със себе си, защото с него просто престанах да общувам, макар че бяхме в една група в университета, срещнах най-прекрасния за мен човек, който беше всичко друго, което първата ми любов не беше. Само едно ще кажа в тази връзка: той не беше високомерен, а имаше самочувствие. Та, от тази гледна точка дори бях благодарна, а сега от много, много години съм просто щастлива. Дори се чудя с удивление към себе си, колко съм била силна тогава. Разбира се, че се сещам за тези години. С благодарност към съдбата.

# 568
Как да му се сърди и да му се ядосва човек ... Wink

# 569
  • София
Ами... аз да ти кажа в момента съжалявам Керем, че му се налага да играе подобна пародия на мъж. Да, заобичах Серкан Болат заради голямото сърце, което показа, че има. Но снощи съвсем ми падна в очите. И понеже правя разлика между актьор и герой, Керем си остава мой любимец, но за героя му не мога да кажа същото. И дори това, че Керем играе Серкан не помага в случая...
Как да му се сърди и да му се ядосва човек ... Wink

Общи условия

Активация на акаунт