Mъжа ми не иска бебе

• 7 689
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
С малкото информация, която имаме всеки разсъждава от неговата си камбанария.

Защо този мъж не иска детето? Семейно са планирали/решили, че ще изчакат, но майчинският инстинкт проговорил и авторката спряла противозачатъчните без да го уведоми? Майка му е заявила, нещо нелицеприятно, което той спестява на съпругата си, но го потиска като баща и мъж и иска първо да се изнесат?  Или просто си е безчувствен идиот, който по принцип не иска деца, а иска той да е детето на мама?
При различни отговори, различни съвети/стъпки бихме предприели самите ние.

В тази връзка да кажа, съгласна съм с написаното от съфорумката по-долу, но за мен дори и планирането на деца е решение, което се взема така, че да не са за сметка на трети лица.

Човек все пак не е сметачна машина, та да подреди всичко като пионки - добър и финансово стабилен мъж, собствено жилище, добра работа и едва тогава деца. Има и други неща в тоя живот освен сметките. А и хората имат различни приоритети.

# 31
А вариант, не смятам да повишавам жизненото равнище, това ще  е и няма повече място?

# 32
  • Варна
А вариант, не смятам да повишавам жизненото равнище, това ще  е и няма повече място? - Безчувствен идиот.

# 33
Не бих направила аборт и не бих останала и един ден повече с  мъж, който ме кара да правя аборт, след като той ми е направил дете. А с мъж, който ме е наврял с детето ми в детската му стая, бих използвала най-сигурния метод за предпазване от бременност - липса на секс.

Стигнала си до там. Трябва да видим какво правиш в бъдеще. Но няма много информация. Имаш ли доходи? Имаш ли живи родители, други роднини? Ако имаш, напускай го и си роди детето.

# 34
  • Mediterraneo
Ъъъ, 4-годишното не се ли буди, докато родителите му в същата стая правят бебе? Това е вече доста голямо дете... въпроси ще почне да задава.

Ъъъ, не. Ще се изумиш колко много хора спят в една стая с 4- годишни и успяват да заченат.

# 35
  • София
Збременях, но мъжа ми иска да абортирам, защото живеем в дома на майка му и имаме малко дете на 4 години. Тримата делим една стая. Когато му казах, че искам да го задържим той ме заплаши с развод. Какво да правя?
А ти с какъв акъл забременя, при положение, че трима живеете в една стая? Очевидно не можете да си позволите наем, за ипотека да не говорим. Как и къде смяташ да гледаш и второто дете? Та то първото след някоя година, ще има нужда от самостоятелна стая или смяташ, че е ок за него да слуша пъшканията на родителите си на 1 метър от леглото си? Чак ми е гнусно поведението ви! Обяснете как смятате да гледате 2 деца, като всички 4-ма живеете в детскатая стая на мъжа си?

# 36
Цялата тая ситуация е лишена от трезва мисъл.
Да искам деца, отглеждани в една стая със свеки в другата.🤯

# 37
Ако с мъжът ми сме се разбрали, че ще се ползват противозачатъчни и се случи бременност, бих направила аборт след обсъждане. Правенето на секс без предпазни средства е табу за мен, особено, че въпреки 36-те ми години, забременях от първата овулация. ММ се съобрази с мен кога да правим опити, затова няма лошо да се съобразя с него за второ дете.
Авторката обаче не каза, защо мъжът не иска дете, освен битовия проблем.

# 38
Авторката избяга и не смее да напише нито дума повече в темата си.
Не видях да иска да се развежда. Нито да мисли как сама да издържа 2 деца. Видя ми се по-скоро уплашена от заплахите на мъжа си за развод, ако роди детето. Вероятно и нейните родители не могат да окажат подкрепа в случая и то дългосрочно, както стои въпросът с отглеждане на дете.
 Не е изключено тя изобщо да няма доходи и да е на издръжка на мъжа си, затова се свират при свекървата. Щом досега няма възможност да отглежда сама 2 деца и в бъдеще няма да има, даже още по-лошо може да стане.
От тази база трябва да са съветите, не да се развежда и да се оправя сама.
ПП Предполагам ,че детето е непланирано. Най-вероятно изобщо не са ползвали предпазни средства с надежда да не се случи. Но се е случило....

# 39
  • София
Авторката е ужасно емоционална сега, чувства се отхвърлена и предадена, не мисли трезво.
Но, пък щом е родила едно в детската стая, защо да не роди и второ.
Мъжът мисли по- рационално и прагматично от двамата, ама той се изкарва насилникът с решенията.
Еми - не е.
Всеки има мнение, всичко трябва да се осмисли, защото това не е юруш на сладкото бебоче, а доживотен ангажимент.

# 40
Мъжът вероятно не е адвокат или IT, тя с четиригодишното може и да не е на работа, особено ако са в София и не е било прието на държавна градина. Или пък с мъжа й са на някакви смени и бабата помага, когато те не успяват с детето. Варианти различни. Може да са на адрес до добро училище и да пазят уседналост докато приемат детето първи клас...
Ако обаче проблемът е чисто финансов ми хрумва като вариант мъжът да изкара категория за тираджия и да се пробва. За там казват, че заплатите са прилични като за бг.
Ако има перспектива да се реши жилищния проблем до 2-3 години, да се разберат и да си родят бебето. Ако нямат такава перспектива да преглътне и да го махне. Трудно се дават адекватни съвети на чужд гръб.

# 41
Най-вероятно въпросът не опира до стаята.
Инъче нямаше да има заплаха с развод. Щеше да е разумен разговор, аргументиран в полза на аборта.
Не знам. Авторката да претегля и премерва.
Аз само ще споделя, че около 4 години живеехме като в комуна в двустаен апартамент. Аз, ММ и двете деца на възраст около тази на детето на авторката в едната стая, единият племенник + приятелката (студенти) му в другата, в кухнята вторият племенник, но той беше задочник. Голям купон беше, много весело, макар че с банята и тоалетната беше трудничко. Сега като се замисля, ами супер си ни беше, даже и на ММ, който по принцип не обича да си разваля рахатлъка.

# 42
  • София
Според мен, каквато и да им е ситуацията, мъжът ясно е заявил, че не иска бебе. При правенето са участвали двама, така че делото е общо, макар и обикновено всичко да се пише на сметата на жената. И именно заради това жената трябва да е тази, която да си дава сметка дали може да забременее, дали могат да издържат две деца или да поеме грижата, ако мъжът си набие камшика. Историята познава и такива случаи. Та в този контекст, ако изначално мъжът е категорично против, не виждам много полезни ходове, освен ако тя не може да издържа самостоятелно децата.

# 43
  • София
Tя ако можеше да се издържа сама с две деца, едва ли щяха да са навряни в детската му стая сега. Човека е прав да не иска второ дете, те първото няма къде да гледат. Авторката вместо да се цупи, като 4 годишното си дете, да се вземе в ръце и да помисли как да си увеличи доходите, да та осигури дом на първото, щото явно мъжа й не може, пък после да мисли за второ. То не е само да ги изцъкаш, а какво ще ядат и къде ще легнат или учат да ти е през...капелата.

# 44
  • Най-красивата страна
Вие не сте ли се разбрали в тази ситуация с едно дете ли ще останете?Мъжът ти казвал ли е ,че не иска да имате други деца?
А ти мислила ли си по въпроса?
Ако той не е искал други деца,защо не сте взели мерки тогава?
В 21 век живеем има много начини...
Сега,след като бебето вече е станало,аз лично на твое място нямаше да направя аборт.Щях да настоявам да се изнесем на квартира.

Интересно какво мислят по въпроса неговата майка и твоите родители?

Общи условия

Активация на акаунт