Mъжа ми не иска бебе

• 7 701
  • 189
  •   1
Отговори
# 90
А за поемането на отговорност? Като правиш деца, трябва да ги гледаш. Не да ги убиваш!
За втора Дева Мария не съм чувала.

# 91
А за поемането на отговорност? Като правиш деца, трябва да ги гледаш. Не да ги убиваш!
За втора Дева Мария не съм чувала.
Ама за гледането трябват и пари, а те щом живеят като в дядовата ръкавичка едва ли са цъфнали финансово.

# 92
АбсурТ, ама тя си го иска детето. На мен ми е все тая, но няма как да й кажа послушай мъжа си и ходи да те остържат. Знам и че като минат годините нещата изглеждат по друг начин.
Бор_яна, тя си го иска, не е съвсем нежелано. А мъжът е егоист и страхливец. Да прави жена му аборт, за да му е леко на него.
FrauDanna, живей си сама, кой ти пречи....за мен детето ми е по-важно от кефа ми.

# 93
Ами не е точно така.
Забременях като голямото бе на 6 месеца ,тогава разбрах .Мъжът ми остави на мен решението.Не са ми помагали, носех вода от 10 метра , корито, тичах до млечна кухня в двете посоки ,че са сами ,мляко нямаше, опашки , страх. Свекърва ми питали що тичам, нека си мислят , че имам пъргава снаха бе допълнила. Била  е под 50 баба. Идваха да видят как ги къпя, какво правят бебетата от вратата и си отиват в стаята-не ми е било лесно на 22 с две деца. Не съм била само аз такава млада майка ,край мен доста, да не кажа всички.
Мислих три дни ,ходих пред комисия  и един подпис ми трябваше още  и размислих ,няма да останем с едно дете , родих го.
Интересното е сега ,по някакъв повод  разбра ,че имало размисли и реши ,че не е бил желан ,въпреки да е отгледан с цялата възможна любов  и му е давано  в някои случаи на преден план Дълго и сложно  е. Просто  е непранирано заченат и  го смути.Това разбра.
Та да се съдереш с грижи , пак си остава нещо.
За това смятам, няма място за случайности. Дори да не беше случаят тук без условия, те пък ,липсата им ,усложняват повече.
Тялото е на жената , отговорностите - на двамата.
А ,да не забравя, аз съм виновна да забременея непредвидено.
И не отхвърляйте с лека ръка думата на мъжа.Не ражда , но плаща.
Като си го иска ,да си го роди и  да се грижи за него жената.Спор няма за това.

# 94
Dincho, стига с това остъргване. Явно имаш някаква болка по този въпрос, но не е този начина да я преодолееш.

# 95
Има всякакви случаи, познавам хора, които имат възможност да живеят самостоятелно и при все това не го правят. Навик ли е, не могат да скъсат пъпната връв ли, не знам.
Авторката не казва дали са притеснени финансово, да може да е така, може и просто мъжът й да не желае да живеят отделно. При всички положения е доста грозно да заплашиш с развод. За мен двама души стигат до това решение когато вече са си напълно безразлични и ненужни.
Има много начини да аргументира решението си, нямат средства, не могат да се издържат, всички ще пострадат от това. Знаете какви са разходите покрай едно дете, камо ли покрай дете и бебе.
Ако финансово може да си позволите да живеете отделно, може би е време да постъпите като зрели хора. Ако пък сте много притеснени, авторке, обмисли и ти какво ще предложите на това дете. И двамата не реагирайте първосигнално, а с малко разум. Успех.

# 96
Dincho, стига с това остъргване. Явно имаш някаква болка по този въпрос, но не е този начина да я преодолееш.

Сори, ще те разочаровам, но нямам никаква болка на тази тема, просто назовавам нещата с истинските им имена.

Бор_яна, теб са те оставили ТИ да вземеш решение.

# 97
  • София
АбсурТ, ама тя си го иска детето. На мен ми е все тая, но няма как да й кажа послушай мъжа си и ходи да те остържат. Знам и че като минат годините нещата изглеждат по друг начин.
Бор_яна, тя си го иска, не е съвсем нежелано. А мъжът е егоист и страхливец. Да прави жена му аборт, за да му е леко на него.
FrauDanna, живей си сама, кой ти пречи....за мен детето ми е по-важно от кефа ми.

Ами, като си го иска, да си го гледа и да си носи кръста.
Нямам какво друго да кажа.
Ако имам възможност да осигуря жилище или да им плащам наем, ще го направя.
Но, да си скапя И моите оставащи ми години, защото тя е решила да скапе нейните, оставяйки се само на инстинктите си, няма да й помогна.

ПП. След 2 години, голямото ще е на училище, а малкото на 2.
Кой, къде ще учи, ще играе и т. н?
Това си е циганска история, отвсякъде!

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 20:23 от absurT

# 98
Аз взех решение  и си понесох последиците.Много съм говорила ,няма да разнищвам отново, но не ми бе лесно.

# 99
Бор_яна, ако можеш да върнеш времето назад какво би избрала- аборт и едно дете ли?

АбсурТ, пари за жилище на авторката ли събираме?

# 100
Времето не се връща назад. Ако мъжат ми бе против ,щях да го послушам.Тогава бяхме добре с финанси.
Сама дете, (деца) не се наемам да гледам, това е .Сега мен трябва да гледат вече.
Семейството е от двама. Никой не трябва да се налага над другия, отстъпки са нужни.

# 101

Семейството е от двама. Никой не трябва да се налага над другия, отстъпки са нужни.

А, точно... но мъжът в случая се налага с ултиматум.

# 102
  • София
А, точно... но мъжът в случая се налага с ултиматум.

Ами, налага- като за тия 5 години заедно, освен дете и легло в детската си стая, друго не е могъл да осигури на семейството си.
Тя пък и легло не може да предложи, ама иска да ражда.

Малко здрав разум, поне сега, трябва да се прояви и добре, че поне мъжът го прави.

Да не забравяме, че авторката абдикира от темата, за да избегне въпроси, които не я устройват.

# 103
Е това вече е смешно. Някакъв лальо, който не може да си гледа жената и децата, проявявал здрав разум. Здравият разум = контрацецията е аборт.

# 104
Налага ултиматуми, защото явно разговорите и думите не вземат превес. Едва ли е почнал директно с ултиматома.

Общи условия

Активация на акаунт