Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 10-та тема

• 49 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Според вас колко се оскъпява един имот, когато се продава в началото на строежа и после примерно на акт 14?

Марто, който си купи в сграда Младост на Явор, да каже по колко бяха 3-стайните на зелено (по спомен около 58-63000Е според схемата на плащане).
В ало. бг има обявен за продажба 3-стаен там на цена 85 или 87000Е. Смятайте.

# 91
  • Варна
Е, то зависи и от кой период насам, защото има и качване на пазара, но действително в сградите на Явор апартаменти които са били 63 000 да речем в момента са 85 000. Но, но някой път са направени до ключ.

# 92
Май не се е обсъждало тук - някой да си е купувал или дали знае да има нещо не както трябва в сграда Армада на Варненска строителна компания , която се строи на гърба на Дом Младост и до Затвора? Едни по-ниски цени рекламират брокерите там и все стоят в обяви ... нещо да няма гнило там? Някой да е ходил на оглед ?

# 93
  • Варна
Според вас колко се оскъпява един имот, когато се продава в началото на строежа и после примерно на акт 14?

Зависи от кого се купува. Ако е от строителя - след започване на строежа се дължи ДДС върху право на строеж, което е приблизително половината от цената на апартамента. Значи би трябвало да има 10% оскъпяване от началната цена само от това. Отделно вече е динамиката на пазара и как са се променили цените към Акт 14.

Май не се е обсъждало тук - някой да си е купувал или дали знае да има нещо не както трябва в сграда Армада на Варненска строителна компания , която се строи на гърба на Дом Младост и до Затвора? Едни по-ниски цени рекламират брокерите там и все стоят в обяви ... нещо да няма гнило там? Някой да е ходил на оглед ?
Не съм ходила на оглед, но отвън въобще не изглежда приятно - сбутана в съседната сграда и до електропроводи.  Ниските цени може и да са уловка. Преди бях гледала обяви от брокер на ниски цени за сграда, която се продава и от строителя и точно тези апартаменти бяха вече продадени.

# 94

Доста интимната близост с електропроводите, които минават до сградата.

# 95
На Марто в блока, маломерните 3 стайни бяха по 49-50 000 е. Скоро гледах такъв от Нов дом за към 75к.
Дали ще ги получат е друг въпрос, но поне 10-15 000 евро се правят от такава врътка. Има си риск и чакане, но си струва.

# 96

През улицата - депо
Малко по -встрани - промишлена зона
Затвора - в съседство.
От долната страна -няма изглед към езерото заради двата блока.

# 97
  • Варна

През улицата - депо
Малко по -встрани - промишлена зона
Затвора - в съседство.
От долната страна -няма изглед към езерото заради двата блока.
Аз като търсих апартамент ,брокерката ми предлагаше да се включа на зелено зад Дом Младост ,вероятно за този блок е говорила,така и я отрязох,понеже не ми беше в район.Наскоро имах работа в района и паркирах точно там.Ами ужасно е наистина,направо са го изцвъкали в нищото.Отсрещния блок е суууупер близо,отстрани затвора,абе хич не бих и посмяла да взема там жилище.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:50 от Daisy_D

# 98
Какво е мнението ви за среден апартамент на среден етаж със спални на северозапад? Ново строителство (в очакване на акт 16), тоест с нова изолация и стъклопакет. Отоплението ще е на газ, във всяка стая има радиатор. Не клони повече към север, а е чист северозапад, точно по средата. Гледам голям апартамент и е ясно, че не може всички стаи да са с перфектно изложение, но пък тук и трите спални са в тази посока и това малко ме притеснява.

# 99
Не виждам проблем за това,че спалните са на северозапад. Нашите са на чист север и това не ме притеснява. Все пак в спалните е по-добре да е по-хладен въздухът, по-добре се спи. Предполагам, че дневната е на югоизток или нещо подобно. Ако беше обратното, не би било добре.

# 100
Да, дневната е на югоизток. Тя не ме притеснява. Донякъде си мисля, че не трябва да е проблем понеже ще е на газ и навсякъде има големи радиатори. Но рекох да питам и за вашето мнение.

# 101
  • Варна
В момента (от 10 г.) живеем в жилище,в което спалнята е на запад ,а всекидневната е запад/север с общо 5 прозореца в стаята (2 запад и 3 север).Ново строителство е,но дограмата и стъклопакета са  нисък клас.Топлим се с климатик 12 (Дайкин) .Никога не е било студено,подържаме 24 градуса и си ходя по къс ръкав дори и в момента на тези температури,а съм си зиморничев по принцип.Та в този ред на мисли,смятам ,че няма да ви е никакъв проблем спалните да са на северозапад.

# 102
Нямам спалня на северозапад, но за Варна не би трябвало да е проблем, евентуално лятото ако е повече на запад може да я прави една идея по-топла от желаното Simple Smile

# 103
  • ВАРНА
То жеги и Варна са несъвместими поняния.
  2020-та на 2 и 3 Юни беше по едва 10 градуса на обед и следобед.
 На 24 май 2020 следобед  беше потресаващите осем градуса около буните 2-3-та !

Колкото повече стаи на юг толкова по-добре...особено кварталите до морето.
Пролетта особено до морето районите много по-студено от  Виница дори.

# 104
  • Варна
Минчо Празников пак влезе в роля...
За последното изречение съм съгласен.Пролетта винаги е била по-студена покрай морето заради морския бриз и студената морска вода.Есента обаче това е в плюс...
Варненец, като ще вадиш статистики вади за цялото лято,не генерализирай цял сезон с температурите за  2 дни. Живота е баланс,приятелю...

Общи условия

Активация на акаунт