МАРТенско дете, не се чуди, златен дъжд навън вали.

• 13 891
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте майчета Laughing не изчетох всичко но прочетох за случката на Цветина в трамвая, радвам се че всичко е ок. Наистина много е неприятно за оперцията на Ран аз все си мислех че до последно ще ви се размине. Важното е всичко да мине ок Peace Аз Вики също не го слагам на гърне решила съм на пролет като стане на 2г живот и здраве да се заемем по сериозно. Виждам че и други мартенчета имат фаворити във поп фолка Wink Виктор също доста слуша чалга и като тръгнем по улиците и ако чуе някоя позната песен спира и слуша. Най харесва Анелия, Ивана, Преслава за това поне не ме е яд ,че те поне пеят хубави песни и са що годе облечени по клиповмете а не по сутиени и прашки Sick
Иначе и ние сме добре само дето малкия е с разстройство от 5 дена Thinking снощи му давах от лечебната храна на Милупа и имаше ефект поне намали изхожданията от 5 на две на ден. Педи уж каза че не било страшно ама не ми се вярва вече ще изчакам още ден два да видя как щее и ще ходим на изследване. Засега наистина ефекта от милупата е поразяващ давам и чай от шипка. Мисля и компот от дренки да дам за да го затегнат малко newsm78...ако и вие сте чували рецепти с ефект казвайте Peace

# 76
дренките много помагат- ако имаш дай му

# 77
Ох, направо си посипвам главата с пепел, ама....ви забравих напоследък, за което-се извинявам.  bouquet
Станиславски попива като попивателна всеки ден нови неща, думите му вече са не знам колко си, включая "КОСС"-коза, "ТАМ"-хипопотам, И не помня още какви животни от зоопарка научи. ooooh! Научил се е да разпознава КОГА КОЛКО ПРЪСТА ПОКАЗВАМ. #Crazy естествено , само до 2. Сега гледачката го учи да брои, моля ви се, и го чувам да си мърмори"ино, де, ти,......чет". hahaha Joy
"Няма " и "НЕ" се използват с пълна пара, МожИ-когато иска да му направя нещо, което му е трудно, НЕ МОЖИИИИ-когато не успява сам.
Реве за баща си на поразия, влюбен е в него. Аз съм трета глуха, обаче така ми е много изгодно понякога, хехе!
Засега е това.....иначе мама си ходи яко на работа и бавввввнооо смъква размерите на дрехите. Mr. Green Crazy

# 78
ако и вие сте чували рецепти с ефект казвайте Peace

Когато Елица кара летния грип с повръщане и разстройство й давах чай от листа от мушмула и чай от шипки + лечебното мляко на Милупа или Хумана.

# 79

Реве за баща си на поразия, влюбен е в него. Аз съм трета глуха, обаче така ми е много изгодно понякога, хехе!

И ние сме същите, нали баща му го взима от детската градина и след това са заедно, не ще да чуе за мене. Побърква се от рев баща му като заминава на тренировка, няма начин да заспи с мен, ако той си е в къщи, не че понякога не ми е изгодно както пишеш и ти, но като си помисля, че всеки ден приспивам малки дечица, гушнати в мене, сякаш се чувствам виновна, че не мога да го прави с моите. Ох, ку-ку съм станала.

За разстройството, знам и го правя 1 ч.л. оцет или лимонов сок, при нас винаги има ефект.

Това е засега от лудата къща. Целувки на всички!  bouquet

# 80
еееееееееееех, да беше така и у нас Simple Smile ама не- аз като съм в къщи- не ще и да чуе тати да го приспива- иначе нямат проблеми.

Аз да го похваля моя юнак- вчера беше за първи път цял ден в детската градина- занесох му възглавничката и като го сложили да спинка- повъртял се, повъртял се и заспал - бързо и лесно- сестрите много го нахвалиха, какъв бонбон бил- папка, спинка, папка - а днес се разплака чак като го взеха в групата- предишни пъти е мрънкал и като му преобувам обувките в коридора. Свиква детето, но ще ходи  до края на месеца- после при мама у дома, че трябва да е здрав преди операцията, а и като се появи сестричката да не носи вируси.

# 81
  • Габрово
Мамита как са вашите сладури с тоалетната?Вики обикновенно се хваща за пампата когато вече е свършила работата.Чудя се сега да и купя от памперсите за трениране където като се начишка и мокри..да разбере че не трябва така...Има ли някоя от вас където е махнала памперсите вече?

И Мишо прави така.Казва "аки" чак след като е свършил работата.Иначе си разнася гърнето насам-натам,сяда на него и казва пиш,ама като го събуя и го сложа нищо не прави вътре.Ама и аз не му давам голям зор.
Днес времето при нас е супер,хладничко,но слънчево.Оправи ми се настроението. 

# 82
Снощи започнах да оговарям, но нещо ми се изтри писането, започнах да пиша, но трябваше да слагам Тони да спи и съответно съм заспала, че днес ви пиша пак.  #Crazy

Хеи ама и мама Веси се изгуби някъде???Обикаля с новата кола Laughing
Де да можех... Направо съм станала като един робот. Работа, прибирам се в 17ч. -директно в кухнята, бързам да готвя, че в 19ч вече ревът от глад, домашни с баткото, къпане и приспиване на Дани (добре, че вече иска само с баща си да заспива), приспиване на Тони и обикновено, заспивам с него. Таткото, вече ме майтапи, че щял да си запише час да можем да се видим и с него.
Голяма мъка ми е баткото, не стига че едва успявам да го накарам да пише букви, сега трябва и да четат, че и изпит имаха.  #Cussing out Идиоти, на всичко отгоре, нищо не е можал да прочете и тъпата учителка му го казала в очите, че нищо не знаел и сега въобще не иска да чете. Всяка вечер с един куп уговорки сядаме  да учим. Не знам как ще я караме по-нататък. ooooh!

Добре, че Дани, поне е добър. Вече сам влиза в групата, без проблеми. Меши искландски, български, много е сладък. С тоалетната  сме на никъде, но и аз не си давам зор, явно още не му е дошло времето. Мъката ми е сега биберона. През деня въобще не го ползва с изключение когато отиват да спят, дори сутрин като излизаме, специално идва да ми го даде да го приберем. Но върне ли се от детската градина, рев да му го даваме, че сме и с два, единия в ръката, другия в устата, така заспива и вечерта. Няма ли два биберона няма начин да заспи. Все се карам с таткото, да не бърза да му ги дава, ама кой да слуша.

И ние сме същите, нали баща му го взима от детската градина и след това са заедно, не ще да чуе за мене. Побърква се от рев баща му като заминава на тренировка, няма начин да заспи с мен, ако той си е в къщи, не че понякога не ми е изгодно както пишеш и ти, но като си помисля, че всеки ден приспивам малки дечица, гушнати в мене, сякаш се чувствам виновна, че не мога да го прави с моите. Ох, ку-ку съм станала.

За разстройството, знам и го правя 1 ч.л. оцет или лимонов сок, при нас винаги има ефект.

Това е засега от лудата къща. Целувки на всички!  bouquet

# 83
Мамо Веси, като минат още 1-2 месеца и ще влезеш в ритъм - и аз бях така като тръгнах на работа- прибирам се - готвене, къпане и заспиване- но понеже и тати има нужда от мен и аз от него- просто започнахме да си лягаме по- късничко- като заспи Ран в 20.30-21 часа и ние сядаме да вечеряме- да бъбрим, да се гушкаме. Е, малко си недоспиваме, ама и на това се свиква...

# 84
  • Варна
Четох в една от умните книги за възпитание на децата, че доста често децата към 18-я месец започват да изпитват нужда да прекарват повече време с татко. Така че е нормално Simple Smile.
За гърнето сполучливо е сядането рано сутрин като стане има двойно попадение  Peace. Понякога и след като се е събудил от следобеден сън, но не толкова често. Не си казва за гърнето, но не му давам да си играе с него. Според мен не трябва да мисли за него като за играчка.
Браво на Ран, че е започнал да свиква с яслата!

# 85
  • София
Мамита как са вашите сладури с тоалетната?...

И за да се включа: преди имахме по-голям успех, сега нещо не вървят нещата. Аз се пробвам да го слагам, но ако не иска-не настоявам. Тази сутрин дойде при мен, хванал се за памперса и вика"Мака, мака, мака"(махай) Аз се направих на глуха, но той продължи с"Моля, моля, моля"( от двадена вече казва моля), едно толкова умолително беше, че на мен ми стана жал  и му го свалих. Обясних му, че го свалям, но когато има ако и пиш да сяда на гърнето. Попитах " Разбра ли ме?", той "Да". Колко разбрал не знам, но като почнах през 10 мин да питам има ли ако и пиш, отговаряше "Няма'. След около час дойде, хвана ме за ръката, заведе ме в коридора, посочи къде се изпишкал и каза" Пиш". Аз просто го взех и веднага му сложих памперса- не му се скарах, но на момента го сложих, не знам дали го усети като наказание, не знам дали правилно постъпих...
Иначе често на обяд като заспи му го свалям, докато спи не пишка, но след като се събуди или веднага на гърнето или ако не иска- веднага слагам памперс.

# 86
Здравейте!

вчера четох, четох всичките страници на последната тема, радвах се на постиженията и на снимките на малчовците и като реших да се запишем и ние почти бях преполовила това, което възнамерявах да напиша и спря тока  Sad. а последния път уж пуснах постинг, а после не гo видях в темата, все нещо не върви… то и без туй много рядко се записваме.

имаме си ирландски баба и дядо на гости та се надявам малката да прекарва с тях по 2-3 часа на ден и да понасмогна с това-онова. те за съжаление наближават 70 и повече от това не могат, а и май не им е в стила  Rolling Eyes

сутрин Севда ходи на ясла - на държавна вече две седмици, а преди това беше на частна месец и половина. и на частната ми плачеше в началото, но после направо си и харесваше и си мислех, че няма да усети много промяната, но не би. е, поне не плаче по цял ден, но не ми изглежда щастлива. но няма как - мама трябва да чете за изпит, а и да почва работа след това.

не знам как ще е с оставянето да спи там - отсега кошмари сънувам, а и сестрите май. тя все още суче доста преди да заспи на обяд и много се колебая дали да пробвам въобще да я оставя да спи там. какво мислите?

не съм особено впечатлена от яслата. най-вече от сестрите. толкова силно говорят, че направо викат. децата сигурно стрес получават. а, и такива въпроси ми задават, напр. “Севда вкъщи всичко ли й давате да пипа? Само ходи на различни места, разглежда, разхвърля, не подрежда и след това отива на друго място… Децата на нейната възраст подреждат.” Вашите деца подреждат ли вкъщи? Севда се опитва да върне някои неща, които е извадила от някой шкаф, но това е спорадично, но пък не чупи и аз наистина и позволявам почти всичко да пипа.

Също и не се заигравала с децата, а само отстрани ги гледала…. Все си мисля, че периода на паралелната игра все още не е приключил.

Освен това въобще не ги извеждат, дори и в хубаво време, а би им било по лесно си мисля. Даже ми минават мисли да опитам другата ясла в квартала, нея определено майки я хвалят, но пък промяната няма да се отрази добре на детето.

Иначе с гърнето сме по зле отколкото беше лятото - тогава от време на време казваше “пиш” и след това се изпикаваше в гърнето, а сега не го е правила от месец… Даже сега си иска “напче” (от nappy + че) и то с “мау”…

И при нас е така с тати - все с него иска вечер и вече трета вечер той я приспива. Ура!

# 87
  • Варна
gwenllian мисля че лелките имат очаквания Севда да се държи като голямо дете, което не е. Хриси също не прибира освен ако не му кажа кое къде да сложи. Ако наистина има по-добра ясла аз бих я преместила. Някак не ми харесва отношението на въпросните лелки-сестри.
За заиграването, не се заиграва с децата но му е интересно да ходи където има деца и да ги гледа  и да прави каквото правят те.

# 88
  • София
От 4 дни на ясла и днес вече сме яко сополиви.Спрях го вкъщи и се гледаха с баба сутринта и после с мен следобят.Ревем си още, но той и при баба си днес е ревал за мен- така ,че просто си е такув -" на мама лигленцето". Като гледам почти всички деца са сополиви в яслата.Лекарките масови има издават бележки ,че са о.к и сестрите нямали право да ги връщат, щом имало бележка от лекар.Незнам как ще бъде с тези болести.ИНаче си изяждал всичко там , заигравал се доста добре и т.н.Ще продължим с опитите от другата седмица, като закрепим нослето да не се сополеви. Много бърборим и тъй като аз му пея много детски песнички и като спа нарочно някъде и той довършва думичките- така хем запомня хем учи новите думи.Например любимата му песен е пее вече сам до тук: " мама ми купи днес, нова книжка със картинки" , но звучи " мама ми купи нес, нова кика  о какинки" Laughing
Това е от нас засега.
Мамо Веси баткото не си ли подготвя уроците за следващия ден в училище ? Защото толкова късно -той определено е много изморен и не може нито да се съсредоточи, нито има желание за това.Съдя по нашия батко, който сега е следобят на училище и понякога го карам ,като се прибере и си почине 1 час да си напише нещо от домашните за утре.Ами аз само си викам ,ядосвам се , той въобще не внимамва, блее си на някъде и т.н.Но сутрин пък го оставям да се наспи добре и към 9,30 седа и учи сериозно.Но миналата година беше голям зор. Следобят все му се спеше, искаше да си играе , да си гледа филмчета и т.н , но не и да учи.??!! Cry

# 89
gwen, изобщо не е приключил етапа на паралелната игра; сега си играят едно до друго, не заедно...Мариана е много социална, и с едното от дечицата при гледачката се обожават (само като се видят сутрин и започват едни щастливи писъци), ама всеки си прави каквото си знае...

Мариана не подрежда, освен ако не и покажа аз как прибирам, и тя започва да ме имитира. При лелята може и да прибира newsm78 Пипа навсякъде освен на забранени места - като печката - всичко останало е нейно  Laughing Знам, че имат песен за прибирането, та може нещо такова да и въведеш; в един момент ще станат прибрани. В едната ми книга (по месеци) пише, че за тази възраст могат да се научат да отсервират чашки и чинийки. Сигурно с играчките е същото...

Миналата събота я водихме на плуване; прекарахме супер; този уикенд ще я заведа пак (на нашата улица има басейн; супер удобно). Водата беше 30 градуса вътре; след това има сушоари; половин час се плацика. Едно хлапе на 18 месеца правеше кръгчета около нас; плуваше си съвсем добре; ама те са маниаци тук, имаше бебе на 3 месеца във водата!

Исках да ви питам колко обичат вашите новите неща и обръщат ли внимание на това с какво са облечени? Не мога да преценя дали Мариана е наистина кокона, или е нормално. Винаги и показвам с какво ще я обичам, говоря за патето, цветето на роклята, и т.н. Водя я на огледалото за да се види с фиба (защото тогава по- не ги сваля) - и като резултат - днес заспа с новата си шапка - гушната, не на главата. Вчера обикаля с новите си пантофи с такъв кеф - и се гледаше на огледалото, и минаваше напред, за да си види краката. Хем ми е смешно - такава малка дама; обикаля с една чанта през рамо (имитира мен, де) - хем си мисля, че и е рано. Отглеждам кипра!

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 23:58 от misholina

Общи условия

Активация на акаунт