МАРТенско дете, не се чуди, златен дъжд навън вали.

• 13 891
  • 281
  •   1
Отговори
# 135
Ей, Тедулина- първо да кажа, че не мога да си представя ужаса като си видяла кървавите сълзички- дано не ти се случва повече- а и на нас- важното е, че не е нещо сериозно и Иси е добре- а това за обикалянето по болниците- е, това вече е престъпление!!! Как може такова нещо- и то когато става въпрос за дете- ако бяхте някакви простаци и тръгнете с бой и каранаци - щяха да ви обърнат повече внимание- за съжаление това е действителността в нашата мила държавица...

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 05:46 от Цветина

# 136
здравейте и от мен!

ех, колко неща се случват всеки ден на малчуганите. дано хубавите са повече от болестите и паданията…

севда посвикна с яслата, въобще не плаче сутрин като я оставя, само като си я взема ми се оплаква ако е била на смяна една от сестрите. определено не се харесват, но не знам още какво да направя. още не съм я оставяла да спи там и съм пред голямо чудене дали да започна да я оставям или да изчакам още. страх ме е да не свикне прекалено с това взимане на обяд, че от март все пак трябва да се върна на работа, но от друга страна тя все още суче доста преди следобедния сън и ще е доста голям шок, но все пак някой ден трябва да спре… а като е вкъщи не виждам как ще я откажа, поне за сега.

вчера като взех да я нося докато бяхме на разходка, севда започна да си точи шията и да си предлага бузката за целувка - направо умрях от смях - това не веднъж, а няколко пъти, ама то понеже много обичам да я целувам… но като я попитах “а, на мама целувка няма ли” въобще не схвана идеята и мама си остана без целувка както обикновено. Cry

а, за болестите - севда току донесе нещо от яслата. преди 2 седмици беше със сополи и кашлица - за 3 дена и мина, но после татко й кашля 10 дена, а аз със зверска хрема 5 дена…

и на нея и растат кучешките зъби и само гледа да дъвчи нещо. baby_neutral

# 137
Леле Тедулина, не мога да си представя през какъв ужас си минала. Добре че поне сте попаднали на свестен човек най- накрая и най- важното добре, че всичко се е разминало с малкия дявол.

# 138
  • Варна
Здравейте!
Днес Иси е много добре, той и вчера беше супер де Simple Smile. Слава Богу вижда си нормално, не му се поду оченцето, даже почти не личи че е ударено  Praynig. Даже днес е някаква фурия.

За целувките Иси е голям сладур. Иска да ме целува по устата, нали така се целуваме с тати. По няколко пъти на ден ме целува (аз си изпросвам целувките де  Blush ) гледам да му давам бузки Simple Smile, идва да ме гушка , много любвеобилен  Heart Eyes. За това, че ме обича не ми казва. По принцип и не казва много думи, но гушкането е на често  Hug. Мъжа ми малко се притеснява от това, но аз си мисля че все пак е дете, какво като е момче. Като поотрасне още малко едва ли ще дава така да го гушкам или пък той ще се гушка в мен.

Скорошно оздравяване на всички болни!  bouquet

# 139
ааааааааа, какво като е момче- не трябва да се гушка ли?!??!!! Ние в къщи умираме да го макаме и целуваме- и много ес радваме, че е така любвеобвилен и ни отвръща

# 140
  • Варна
ааааааааа, какво като е момче- не трябва да се гушка ли?!??!!! Ние в къщи умираме да го макаме и целуваме- и много ес радваме, че е така любвеобвилен и ни отвръща
Не че да не се гушка, но на него му се струва прекалено. Иначе и той го гушка и целува Simple Smile.

# 141
  • The wild, wild west
И ние непрекъснато се гушкаме и целуваме със Зарко. Не мисля, че ще му навреди - за децата е добре да знаят, че са обичани! Даже има някакви изследвания, които показват, че деца които са имали доста физически контакт с родителите си като бебчета имат по-висок коефициент на интелигентност.  Heart Eyes

# 142
Видяхме се със Сърдечко! Слизахме до плажа, пълнихме морска вода за София, возихме се на влакчето из морската градина. Срещата беше страхотна! Страшно лъчезарна и усмихната жена! Еми, така е нали сме градски /от ГО/!  newsm10Имам и снимков материал, който мога да покажа с нейно съгласие, но това утре, когато тя се прибере в София. Яд ме е само, че Станиславски не беше с нея. А Марти се представи както никога - толкова послушен и добър беше! Пу да не му е уроки!

# 143
Аааааа, и ние се видяхме със Сърдечко, че даже и за снаха ни пожелаха Mr. Green

# 144
ами то с тези очи ще имате доста кандидати Simple Smile

аз утре влизам в болницата за малко- остава малко до термина, но бебка се стори на доктора дребничка- та за това - да си призная повече се притеснявам за Рани, защото откакто се е родил не се е разделял от мен за през нощта- не знам как ще реагира- вярно,че този момент е очакван- е може все с мама, ама ми е едно.. тегаво

# 145
Всичко ще е наред, не се притеснявай за него, има си тати, баби с които е свикнал. Ще става батко Ран...
Стискам палци всичко да е наред! Praynig

Tedulina, много съжалявам, че е трябвало да преживееш този ужас... Направо нямам думи, някои лекари не заслужават да са такива. Напиши им имената в черният списък на форума, пациентите да ги избягват.
Радвам се, че Иси е добре, но за всеки случай го заведи на добър офталмолог след месец, два.
Аз също ще водя малката на профилактичен преглед, че имаме наследствена обремененост откъм очни проблеми.

gwenllian, ако почвах работа наесен, щях да я дам февруари на ясла. Ако е по цял ден там зимата, значи почти да не вижда свеж въздух. Там т е някъде 24-25С, калената сладурка трябва да я водиш по потник. Точи бузки за целувки, ще я изям.

С интерес ще разгледам снимките със Сърдечко. Ние се разминахме на морето.

За гушкането - голяма глупост е това, че при момчетата не се препоръчват много разнежвания. Те децата, показват от какво имат нужда. По-късно идва етапа - не ме целувай, че ме гледат приятелите.

Габи, например, се успокоява като я гушна. Когато се качваме в колата сутрин, почва: мамооо, яшла (ясла), гуш. И така е през целият път. Разплаква се чак като я вземат, но преди това мрънка и търси утеха.
Като я прибирам пак се разплаква и бързо казва :чао, чао на лелките.

Целува ме често по бузата - мммм-ма - както дава въздушна целувка. Посоянно ми повтаря "Мамо, ко'ко те бичам", а вече го казва във вариант баба и тати. Едва ли разбира какво означава, но съм сигурна, че знае, че е много мило нещо и мама ще я прегърне и цунка след това.

Напоследък казва по няколко думи заедно, тип изречение - мойто бебе, яж; пии мяко; малко бебе; лельо дай манджа, последното й повтарям сутрин в колата. Казвам, ако си гладна, отиваш при лелята и казваш - лельо дай манджа. Ами, яде като вълк следобед. Незнам за лелите, но идва сутрин при мен, докато закуската изстива на терасата и вика - лельо дай манджа. Mr. Green

Да ви споделя какво ме мори най-много в тази ясла - незнам какво прави цял ден детето ми. Казват ми - яде, спи, не плака.  Crossing Arms Какво е направила с конструктора, пускала ли се е на пързалката, играла ли е с Ели и мечо, тъжна ли е била, някой бутнал ли е, пяла ли е?  Sad Добри са ни лелите, но... Явно аз ще съм все недоволна.

Като стана дума за пеене, вуйчо й купи микрофон, интересно и е - днес почна - милааа мамо; в началото се плашеше от звука, но явно свикна. Има някаква слабост към пеенето, тя... много често ми повтаря точно заучени фрази от песнички, явно й прави силно впечатлене.
Другата нова придобивка ни е диско килимче  Sunglasses Пускаш го, то свири 4-5 мелодии и като настъваш определени части с крака издава различни сигнали. Идеята е да тънцуваш и правиш миксове. Единственото, с което Габи се справи е да го пусне. Явно не му е дошло времето, а аз мислех, че ще й хареса.

Като съм почнала с дългите обяснения да споделя и за работата. Много ми харесва в новата фирма, нещата се решават много професионално и в същото време задружно. От вчера имаме ново бебче в отбора, една колежка роди бебе СиМона. Личният ми подарък към майката, беше Книга за кърменето и съвета, ако има някакви проблеми - да се обажда. Много ме бива да давам съвети на тази тема. Whistling

Пишете какви зимни дрехи и обувки сте купили на малките? Ние сме с тънките якенца и маратонките още.

# 146
аз утре влизам в болницата за малко- остава малко до термина, но бебка се стори на доктора дребничка- та за това - да си призная повече се притеснявам за Рани, защото откакто се е родил не се е разделял от мен за през нощта- не знам как ще реагира- вярно,че този момент е очакван- е може все с мама, ама ми е едно.. тегаво

Стискам палци всичко да е наред. Най-важното е ти да си спокойна. Ще ми бъдеш в мислите. Ран, ще го оправят някакси, толкова много гледачи има покрай него. И аз така се шашках за Тони, кой ще е с него (нали си нямаме баби) и как ще му понесе, раздялата, защото той въобще не заспиваше сам и сега е така, но явно няма къде да иде оправяха се с баща си. Първите дни, когато ми идваха на свиждане, той стоеше на вратата и не искаше да влезе вътре, не ме питай какво ми беше, но и това отмина. Така, че въоръжи се с кураж и си мисли за момента, когато ще гушнеш малкото вързопче. Ох, как ти завиждам тайничко.
Наш Дани както е тръгнал, май първо на исландски ще проговори. Вече като го питам нещо и той иска да ми каже ДА, отговаря ми на исландски, а най-често използваната бг. дума е ДАЙ, човека все иска нещо. Иначе и ние се тръшкаме, мамо Ваня не сте само вие така, но аз започвах да прилагам опита от детската градина. Провини ли се на един стол, наказан. Такъв сбъдник става, че да видим...Реши ли да вземе някоя играчка от батко си, чак юмруците му влизат в действие. Днес ни идва на гости едно приятелче на Тони, лелеее тоя дребния нищо не му даваше да пипне. Вземе ли нещо детето, нашия човек започва да го дърпа от него и да реве да го взима. А пък Тони, направо ме изуми, така го плещи тоя исландски, чак въздух забравя да си вземе, толкова бързо говори, сякаш няма да му дадът думата втори път. Колко бързо учат само тия дребните.

Да ви се похваля, тази вечер бях на раздумка с колежките, нали утре няма да сме на работа. Сигурно ще ви се стори тъпичко, защото на мен така ми се стори в началото, но играхме на играта "Стани богат", точно както си е истинската игра с въпросите и паричките. Беше много забавно, нашия отбор победи, голям майтап бяхме.
Таткото се справил много добре с децата, чак се изненадох Тони беше също заспал, досега не го е правил, изключвам в БГ с баба си. Дойде най-после и моят час, чак не мога да повярвам още, че съм излизала.

# 147
  • София
Ох, най-после и аз да драсна няколко реда Grinning

Много се радваме че Иси е добре и на оченцето му няма нищо. Дано вече не ви се случват такива не приятни неща.

Цветина и аз ще си мисля за теб и ще стискам палци всичко да мине леко, бързо и безпроблемно. За Ран не се тревожи толкова-той ще е все с любими хора , обграден от обич и внимание.

Sallys, и от мен поздравления за изпита Grinning

Мамо Веси, честити ви прически на теб и Дани Grinning. На мен също ми харесва промяната, но я кажи как я възприе Дани. Една приятелка така си смени прическата и малкото рева няколко дни докато свикне.

Мama Vania , успокои ли се Вики? Аз си мисля, че това е период  някакъв, дано отмине скоро. И Георги сега все едно не е моето дете, но той се е променил в друга посока- много по-послушен и по- кротък е от преди(пу-пу) Grinning Единствено ме тормози постоянно да строим "гиаж"(гараж) и да рисувам охлюви Grinning Е, прави и бели от време на време- вчера надраска стената и кухненските шкафове с пастел,ама доста, и аз явно сериозно съм му се скарала, защото сега върви с пастела и повтаря" не пИши тук, не пИши там" Grinning

Като стана дума за пеене, вуйчо й купи микрофон, интересно и е - днес почна - милааа мамо; в началото се плашеше от звука, но явно свикна. Има някаква слабост към пеенето, тя...

Пишете какви зимни дрехи и обувки сте купили на малките? Ние сме с тънките якенца и маратонките още.

Еееее Grinning и ние сме тази вълна Grinning. Точно снощи направихме едно клипче как пее на микрофона, толкова се смяхме Grinning, дано остане време да го качим и да се посмеете и вие за сметка на Георги Grinning

А за зимните дрехи- ами на Георги му стават две якета и един гащиризон от миналата година. Сега само купих гумени гащиризон и яке, но подплатени с полар, за влажното време. Търся и гумени ботушки, но за сега без успех. Ако някой може дами каже от къде да  купя( за София и Пловдив) ще съм благодарна Laughing

# 148
Ох, и аз се добрах до компютъра най- накрая.
Първо мерси на всички за поздравленията и аз самата съм изумена как успях да го взема с малката наоколо.
Аз сигурно нещо съм изпуснала девойки, вие се срещате със Сърдечко във Варна а аз дори незнам, че тя е там.  Това е, като не влизам сума ти време във форума.
Цветина, стискам палци всичко да е наред. Сигурна съм, че като занесеш малката принчеса вкъщи Ран моментално ще забрави дори и да се е ядосвал, че те няма. Вчера ми бяха на гости братовчедка ми с малката й дъщеря и така си играха малките, така се занимаваха една с друга, че вече и аз взех да се замислям за второ.
tchara, радвам се че Иси е добре вече, защото само мога да си представя колко е плашещо да видиш кървави сълзички от оченцето на детето ти.
А за зимните дрехи, нашият тати ни изпрати 3 якета и 3 чифта бутуши от АНглия и аз съм супер доволна, първо защото са много качествени и второ защото са поне 3 пъти по- евтини от тук. Аз например, като бях там септември й купих страхотен пуловер, лилав и розов, с огромен надпис gorgeous по средата за еквивалента на 6 лева. Такива цени тук просто няма.

# 149
  • Варна
Цветина не се тревожи за Ран, всичко ще е наред. Гледай ти да си спокойна.
c'Mon, това за новата фирма е супер. Дано все по-добре да става и също така паричното възнаграждение да те удовлетворява Peace.
Браво на Тони на мама Веси! Така е, децата учат доста по-бързо от нас, неочаквано Wink.
Вие ме разбихте как децата си играят с други деца, моето не си играе с другите. Ходи след по-големите и ги имитира. Това е, иначе като види играчка, която да му хареса целта е да е в неговите ръце.
Sallys, аз пък си мислех, че дрехите в бг са по-ефтини  Confused.

Общи условия

Активация на акаунт