Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 22 097
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Като ще обсъждаме тежка артилерия обезболяващи: аз направих "голямо откритие", след операцията на врата миналия месец на втората нощ ми вливаха венозно ибупрофен. Е, няма такава отврат, все едно ти вкарват лют пипер венозно, боде и щипе, ужас! Усеща се как "пълзи" нагоре по вените. След това познайте дали не отказах всякакви обезболяващи.

# 271
  • София
Абе не знам, моят зъболекар ми се смее като му кажа, че е много яко да се пуши след зъболекар Joy

Иначе, на мен след първото раждане (секцио) не знам какво обезболяващо ми сложиха, ама беше мега якото усещане Joy След второто им казах да ми сложат от същото и си изпросих недоумяващи погледи Grinning А анестезиологът съвсем се изуми на настойчивите ми опити да изкопча каква точно упойка ми слага. Казвам му "Да знам за следващия път, че предния път бях много доволна" Joy

# 272
  • София
Морфин ще да е било. Joy Ако и те е посърбявало леко по тялото и носа...

# 273
  • София
Тук обществото е на ниво, а Аш си я представих с бялата капела и две гувернантки след нея с дечицата как се разхожда из един огрян от слънцето огромен парк в имението. С фонтани задължително.
И двойка пудели. Плюс един лабрадор за ловуването.

Мецане, какво стана - не започна ли да действа поне малко този антибиотик?

# 274
  • София
Мецанееееееееееее!
Немделенно рапортувай как дела в тюрьме?

# 275
Мецанееееееееееее!
Бил е на линия днес в 8:49 ч.
Сигурно си е намерил скришно местенце и пуши цигара след цицара.

# 276
  • София
Мецанееееееееееее!

Хахах, Фран, той ако и време за циЦара е намерил там, хич да не го мислим Joy

# 277
  • София
Мецанееееееееееее!
Може да решава задачи от сборник и да се е отнесъл нещо.

# 278
  • София
Той май спомена нещо, че ще го оперират. Може да е в операционната или след операционната и да е минал зорът.

# 279
Ами още не са ме оперирали.
Иначе Фран е права.
Все пак следобед по някое време ме пускат навън и аз използвам случая за 15 минути да изпуша 5 цигари една след друга, та хубаво се напушвам да мога да издържа до следващия път. Тази сутрин ме пуснаха да си взема кафе от машината и аз на двора с кафето - айде 5 цигари една от друга, та сега ми държа до следобяд 😆😄
Сега се върнах пак от двора, не съм броил, ама поне 5 цигари една от друга изпуфках, че до утре няма.
Ама при тези излизания вървиш по едни дълги болнични коридори, пълни с братята роми братче, и пред болницата на тумби пушат, без маски естествено, и кашлят, та много е опасно да не хванеш ковид. И в асансьора се умъкват по трима, а той е тесен и буквално сме лице в лице, а съм на 9 етаж и не мога пеш. Абе ужас.

# 280
  • София
Ужасно звучи направо. Ако няма да те оперират - какъв е смисълът да висиш там в тия Ковид времена. Все едно не може да ходиш само да ти вливат АБ-то.

# 281
  • София
Вероятно пътеката го изисква. Smirk

# 282
  • София
Венозен антибиотик, през абокат. Отделно заради КОВИД да няма щъкане дом-болница като outpatient.

# 283
Абе и при мен, при една от операциите ми се изискваше престой по КП 6 дни. Ама аз щото всеки път се пазаря като циганка, та на следващия ден, след операцията си бях вкъщи. И само пратих ММ, с личната карта, да ме изпише след 6 дни.
А във време на пандемия толкова ли не може да се намери начин да си си вкъщи...

# 284
  • София
Венозен антибиотик, през абокат. Отделно заради КОВИД да няма щъкане дом-болница като outpatient.
Венозният антибиотик, както написах, може да се влива и с посещения само за вливките. По-малък е рискът за пациента да се зарази с Ковид, ако седи вкъщи. Съответно да зарази някой друг - също.

Общи условия

Активация на акаунт