Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 424
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Аз се питам, защо тези училища, нямат среден и горен курс на обучение? Така не се ли явяват като "частни" школи за подготовка за кандидатстване след 7 клас, например.
Личното ми виждане е, че не искам да причинявам на детето си кандидатстване и допълнителен стрес в 4 или 7 клас

# 571
Аз се питам, защо тези училища, нямат среден и горен курс на обучение? Така не се ли явяват като "частни" школи за подготовка за кандидатстване след 7 клас, например.
Личното ми виждане е, че не искам да причинявам на детето си кандидатстване и допълнителен стрес в 4 или 7 клас
Щото това е едно изключително трудно изпълнимо действие. Ако не се разводняват нещата би било чудесно.
Разбира се, че има и такива училища : Златарски, Увекинд, Дорис Тенеди, ОТ, БШ - от тази година. Така че има достатъчно училища без стреса в 7 клас.

# 572
  • София
Преди 2 години ПУК за КО не са искали всички букви да се знае, но от следващата година приятели са получили обратна връзка, че детето не ги знае и за това беше отказан прием. Може наистина да е "любезен" отказ, защото това за 2-3 месеца със сигурност се научава.

# 573
Защото поне според мен отварянето И на гимназия все още не е рентабилно, както за собствениците, така и за родителите. Като от това обобщение изключвам частния случай ПЧМГ и неговата профилираност. Аз лично бих продължила да плащам гимназия, само ако ми предоставят високо ниво и изключителност. А собствениците вероятно осъзнават, че на този етап един гимназиален клас ще събират дълго и продължително(както се случваше с ПЧМГ дълги години) и вместо това разширяват началния етап, където конкуренцията от добри ДУ е далеч по-малка.

# 574
Ами то ръководството на въпросното училище са точно потомствени педагози, Фенси😂, не съм чувал да има военни или архитекти. И доколкото знам, приемният изпит е по- лесен от този в СС, та едва ли могат да се вадят изводи за това, че стимулирали сивия сектор в образованието. Извинявай, ама за мен не са много достоверни интерпретациите на някои отказали се или неприети участници във форум.
Нямам идея какво дават в КО на изпита за ПУК, не сме се явявали, но едно знам със сигурност. Всяко прието в СС дете би било прието и в КО. Обратното обаче не е вярно. Така че кое училище в по-голяма степен стимулира подготовката с частни уроци, е ясно мисля и за непосветените 😂

Разбирам, че имаш предвид даването на изпита на изпреварващ възрастта си материал, но не съм убеден, че КО го правят, тъй като познавам няколко деца 1 клас от там, които не могат да четат в началото на 1 клас. Няма как преди ПУК да са знаели буквите и след цяла година ПУК да не могат да четат. Изпитът в СС със сигурност е доста по-труден от този в КО.
А изпитът в Питагор е още по-труден и от този в СС, знам това, защото сме се явявали и на двата. Ясно е къде уроците са стимулирани повече, нали?
Аз съм изцяло на твоето мнение за уроците. Против съм категоричните присъди за училища, които не познаваш.

# 575
Мецане, пак не си разбрал нищо.
Аз съм до тук в тази тема. Кой както иска да си подготвя детето.

# 576
  • София
Аз съм до тук в тази тема.
А бой? Нали не искаш да ни кажеш, че напускаш Ордена? По-скоро няма да спорите с Мецан по темата, right?

# 577
  • софия
Аз съм до тук в тази тема.
А бой? Нали не искаш да ни кажеш, че напускаш Ордена? По-скоро няма да спорите с Мецан по темата, right?
според мен Фенци визираше конкретната тема/спор. Не ордена.
Иначе и аз се нареждам до теб с точилка. ама ха.

# 578
  • София
Ти с точилката, аз с черпака Joy

# 579
  • София
Да се включа и аз в превода Simple Smile. Не "в", а "по".

Мисля, че визираше дискусията, която прелива от информативната тук.

# 580
Добавете тиган и ютия (заради мъжкото участие) и спокойно се преименувайте в Ордена на домакинските уреди Simple Smile

# 581
  • софия
Добавете тиган и ютия (заради мъжкото участие) и спокойно се преименувайте в Ордена на домакинските уреди Simple Smile

не, много е сексистко. Освен това на мен любимият ми уред  вкъщи е винтоверта и дремела. Моля, моля!

# 582

не, много е сексистко. Освен това на мен любимият ми уред  вкъщи е винтоверта и дремела. Моля, моля!

Това вече е "cruel and unusual treatment"!!!

# 583
  • софия
ох ужас, на трилър някакъв заприличахме.

# 584
  • София
Да се включа и аз в превода Simple Smile. Не "в", а "по".
Да бе, да вземат да се изпотрепят отатък или на лични Rage

Пък те и двамата заслужават по-добро Simple Smile
Освен това всеки си има гледна точка, която следва да се уважава Hands Muscle
Ние си ги обичаме и си ги искаме обратно френдс форевър Beers Guitar

Общи условия

Активация на акаунт