Образователен Говорилник: 12-та сбирка на Ордена на Кокичето

• 21 423
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Лейче, Flowers Hibiscus.

Ами ще наваксвам, ама ще е утре. Много работа тези дни.

На нас любимият хотел си ни остава Велина, Велинград и туй то. Дано не го развалят, след като бе купен от собствениците на Арте.
Пробвахме какво ли не. И Арте, и Роял, и Двореца. Не са нашите.
Но пък спа-то на Велина е семпло /на нас напълно достатъчно/, но за сметка на това, големият басейн ни е тамън, а ние обичаме да плуваме. И така. Всекиму според потребностите.

Заглеждах Хот Спрингс по препоръки от тук, но не ми хареса, че вечерята е на блок маса и няма свободна консумация.

Някой с отзиви за ЧАГ "Иван Апостолов"? Темата никак не върви в другия подфорум.

# 601
  • София
Лейка, ще препоръчам Катарино (преди Разлог е). Но ако под близо до София се имаш предвид под час път, тогава ти предлагам да погледнеш хотел Ястребец на Боровец.
С колеги ходихме в Белчински извор. На мен ми хареса, СПА-то беше добре, но не знам как са масажите, защото беше ранна есен и прекарахме повече време навън.

# 602
  • София
Ние в момента сме в Катарино - в частна вила. Чаках момента да кажа, че няма да се върнем повече тук.

Фран, Велина е за ценители. Това е единственият хотел в България, който посещавахме със съпруга ми с голям кеф още от преди 10 г. После се появиха места като Старосел, които очевидно също са много хубави.

# 603
  • София
Позволи ми да не съм съгласна. Нейтив говорещите има защо да учат английски до завършване на училище.
Както и няма  начин излизащите от 7-ми клас да излязат с такова ниво на английски.
И коя точно държавна(или частна) гимназия започва с ниво B2, за да надгражда детето, а не да се връща на азбуката, както се казва? Щото по принцип и аз съм съгласна с теб, ако някъде има входно ниво B2, но аз поне не знам такава.

# 604
  • София
Няма такава. Обаче за втория език се очакваше децата да имат вече познания по него. Не зная за случай, в който детето да не е учило английски и да го е записало като втори език.
Но от друга страна дори децата, които са учили вече английски, пак си учат в английските гимназии, просто много бързо минават през повечето материал в подгответо.

# 605
Позволи ми да не съм съгласна. Нейтив говорещите има защо да учат английски до завършване на училище.
Както и няма  начин излизащите от 7-ми клас да излязат с такова ниво на английски.
И коя точно държавна(или частна) гимназия започва с ниво B2, за да надгражда детето, а не да се връща на азбуката, както се казва? Щото по принцип и аз съм съгласна с теб, ако някъде има входно ниво B2, но аз поне не знам такава.
Нямам идея в коя ДГ/ЧГ влизат с ниво В2. Доколкото знам се кандидатства с български и математика и никой не гледа нивото на владеене на английски/немски или какъвто и да е език.
Коментарът ми беше в отговор на:

И ако едно дете от СС да кажем взима В2-С1 по АЕ в 7 клас, какво да прави по АЕ в следващите 5 години? Ако хипотетично си остане в СС до 12 клас.

# 606
  • София
Е баш по това пиша и аз Titina. Обяснявам ти, че дете с ниво B1 в 7ми клас няма защо да учи английския отново до ниво B1 в 12 клас Wink Няма гимназия, която да предлага паралка за деца с входно ниво В1 и малко ученето на познатия мат'риЯл се обезмисля.
Иначе, ако имаше такава щях да се съглася с теб, че има смисъл да се продължава Wink

# 607
  • София
Аш, защо така, кажи повече, моля? Не съм била в къщите, но в хотелската част много ми хареса. Храната беше отлична, СПА-то беше добре, масажите също, имаше къде да се разходиш, Направо се чудя какво са развалили за 4 месеца. Sad

В АК започват английския от В1 (или В2, не помня вече), което за едни е добре, но за децата, които не са учили сериозно езика е голямо предизвикателство.

# 608
Добре, че ми обясни. Искаш да кажеш, че едно средно училище в седми клас дава ниво на владеене на език, каквото дава специализирано в 12 клас.
То, че няма гимназия, която да предлага входно ниво на такова владеене на езика е вярно. Причината е, че няма как в 7-ми клас да има такова владеене на езика.

# 609
  • София
Аш, сега прочитам. Ама никога ли няма да се връщате? А как ще учат децата?

Титина, разбира се, че не, но безмисленото тъпчене на една място и връщане назад за мен не е ОК.

# 610
  • София
В Катарино няма да се връща Аш, не в София. Joy

# 611
  • София
Седми клас няма нищо общо с дванайсти. Нито като материал, нито като тежест. Сертификат в седми клас не служи почти за нищо, освен в редките случаи, в които детето трябва да учи в чужбина или в чуждо училище, за да докаже някакви ниво В общия случай школите го предлагат като финал на детските курсове по английски, защото  повечето деца в седми клас завършват един цикъл учебни системи, направени за тази възрастова група. От осми клас нататък е като за възрастни. В седми клас сертификатът е за радост на мама и татко, че детето го е взело. Говоря за сертификатите, които са съвсем официалните.

# 612
  • София
В Катарино няма да се връща Аш, не в София. Joy

Ох, и аз така разбрах. Но си признавам, че се върнах да прочета пак. Сега Аш да се яви и да разясни къде точно е това ТУК Wink

# 613
  • София
Ние в момента сме в Катарино - в частна вила. Чаках момента да кажа, че няма да се върнем повече тук.

Фран, Велина е за ценители. Това е единственият хотел в България, който посещавахме със съпруга ми с голям кеф още от преди 10 г. После се появиха места като Старосел, които очевидно също са много хубави.
Много странно за Катарино - защо? Аз бях есента в хотелската част, преди 1-2 седмици пак, нямам забележки. Дори скоро планирах ски пак там, но се отказах заради прехваленото Банско, не заради Катарино.

# 614
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разговорът е защо ЧУ не правят гимназиален етап. Да оставим АЕ, пак ще кажа - след 7 клас си трябва различна концепция. До 7 клас общообразователната подготовка трябва да се трансформира в профилирана/професионална. Затова е нужно много повече от само добри преподаватели и база.

Какво му е на Банско?

Общи условия

Активация на акаунт