НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 430
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Аз ще пробвам само с яйца и хуск, може и малко тахан, да видим какво ще се получи Simple Smile

пп: Таня, мерси за рецептата. Аз кокосовите продукти ги избягвам, че не обичам аромата на кокос.

# 511
Ето друга рецепта с 3 яйца, 3 л бадемово брашно, 3 л хуск, сол, бакпулвер
https://youtu.be/OdZqdgvj1u8
Правих ги тези хлебчета, защото имах малко бадемово брашно с изтичащ срок. Сега седят замразени и ще трябва да измисля с какво да ги мажа/ям. Добри са на вкус, но аз сложих мляно златно ленено семе вместо хуск. Стават за пушената сьомга, която не мога така да ям.
С тахан от фъстъци Вили има хубава рецепта (сладка, с фурми) , много е подходяща за угоен гъши/патешки черен дроб.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 13:52 от tania6

# 512
Момичета, аз нещо се заблях и не разбрах за 30 дневното предизвикателство. Имам и аз нужда от малко стимул....
  Въведете ме да имам готовност 😁

# 513
Значи кои сме- Лимонче,Миа, Стоунфейсед, Фокси и аз ли? Други питам?! По 10 -15 минути на ден!
Айде, Мариат?! Кво се скатаваш 😂 Нали плочки искаше:)))

# 514
А, тц, тц. Не е за мен това натоварване. Имам хиатална херния и никакви планкове и подобни. Всъщност си търся извинение.

# 515
  • Пловдив
А, тц, тц. Не е за мен това натоварване. Имам хиатална херния и никакви планкове и подобни. Всъщност си търся извинение.
+1...
Ще се помъча у дома с нещо лекинко, кат за баби.

# 516
  • На острова
Ох, да си призная аз направих първи ден днес, нямах търпение 😄 плюс един от клиповете дето ви показах по-горе. Сега си седя ня д-то в офиса, ама поне знам, че нещо съм свършила сутринта.

Ама в понеделник ще почна пак с вас от ден 1, няма грижи.

# 517
  • София
Цоп и аз при вас Simple Smile. Макар, че нещо не ми се вярва.... Не, че няма да ги правя, но съм с хипо функция и метаболитен синдром. И хем се храня правилно, хем си стоя обла Smile Факт е обаче, че от лятото не съм тренирала.

# 518
Не, че няма да ги правя, но съм с хипо функция и метаболитен синдром.

Айде, айде Stuck Out Tongue Winking Eye Ще каже човек, че само ти си така. И аз съм по същия начин. Ако искаш, напиши как изглежда едно твое всекидневие, менюта и тн. и ще разсъждаваме заедно Simple Smile

Айде, Мариат?! Кво се скатаваш 😂 Нали плочки искаше:)))

Плочки ли? Челинджът не е ли само за д-то Flushed

Отчитам 40 мин спининг вкъщи, бая се изпотих. Храната - почти изцяло съм на яйца днес, към едните сложих и малко печена плешка. Много обичам пролетта и лятото, тогава на богато слагам зелении в яйцата или пък чушки Heart Довечера, ако ми се охлади десертът, ще го видя и нещо. Имам книгата на Веси от NoSugar за десертите и е страхотна! Много препоръчвам.

# 519
🤯 До сега рових назад да видя подробностите на тая работа дето се хващам с вас.... Хахахах Малее, акъл нямам че ви се връзвам. Това са мн упражнения за моята особа... Ама няма да се отказвам я... До колкото мога ще ги изпълнявам. 😁 Хайде, понеделник мерки и теглилки от мен. Или от друг ден почваме......?

# 520
С това предизвикателство реших да се разпиша и аз. 😁 Чета ви редовно, спазвам си режима, ама не пиша в темата, или поне последната година не съм, че се отпуснах и качий доста килца. Сега почти съм ги вкарала в норма и си продължавам стриктно. У дома нямам мотивация за упражнения, но щом се формира група ще имам стимул да проследя с мерки и снимки промяната.

Въпреки, че може би имам две плътни години на режима, днес за пръв път ядох варени яйца с масло. Мммм, че то било много вкусно, а аз чак сега да го откривам 🤣🤣

# 521
  • при моите любими
И аз ще се включа с вас от понеделник момичета. Само нямам шивашки метър да се преместя. Но до понеделник ще се опитам да го набавя.

# 522
Чета днес за различните подсладители, но не мога да устанивя, има ли някой, подходящ за ИР?
Засега съм се спряла на стевията заради нулевия гликимичен индекс, но вие какво ще кажете?

Разбира се, не става дума за ежедневна употреба. Чисто и просто искам да намеря заместител на захарта, който да се влага в десертите. Simple Smile

# 523
Ейййй, ми тя много набъбна групата на Шаро бе:) Браво, вий сте моята гордост❤
Няма само дупе, всичко се стяга, коремът ми е мн твърд не може да ме защипе мъжът ми като го стегана😂 Обещавам ви съвсем честно само първите 5-6 дни ще имате мускулна и ще е гадно, после ще стане по- леко, а след още седмица мозъкът вече си търси ендрофините, които се отделят при спорт и удвоволетворението, което се изпитва след добре свършена работа.
А като започнете да виждате резултат- край зарибени сте:)))

# 524
Здравейте. Наминавам да задам въпрос пак. Не знам какво да ям и търся съвет, ако тук има хора, които си приготвят готвени ястия.

1. Яйца не мога да гледам на момента. Явно фаза някаква.

2. Пробвах оняден една риба - но купена, уж "печена на скара" пъстърва, то - варено... И сега не смея да купувам готова отникъде, чак ми се гади от мисълта. Нямам скара. Вариантите на фурна не са ми вкусни (а умирам за пържена цаца или малки сафридчета... ех... ама не може.)

3. С пилетата сме леко скарани.  Не ми е вкусно. Търся препоръки за пиле, което след печене или готвене да има нормален вкус...

4. Сирене и кашкавал - ОК са ми на вкус, но са въглехидратни. Зрели, чужди сирена - скъпо ми е, затова може, но малко.

5. Морски дарове - обожавам, но чистите (не сурими) пък са абсолютно непосилни като цена.

Остават ми от сравнително достъпните неща: меса телешко и свинско. Сметана чат-пат. Зарзаватите, разбира се, вкл. авокадо (обожавам и си го позволявам даже и като станат нарядко грошовете в кесията).

Най-вкусно ми е да ям кисело мляко, ех, да бях Дюканка...

Накратко, след дългия увод, търся рецепти за готвени ястия с месо и  зарзават.

Аз скоро си правих например яхния с месо и алабаш, плюс малко лук, морков, целина. Бях се подготвила със сусамовото брашно да сгъстявам - не се наложи.

Ей такива някакви манджи - идеи имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт