Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 73 896
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
gogeva и аз така много се чудих за заместител . ИП пише 8л. , този е 6 л. . Не е зле. Аз взех един https://www.amazon.de/dp/B07VYTNKLT/ref=redir_mobile_desktop?_en … le_mcd_asin_1_img
и пише даже 5л.
Сега се чудя дали да не го пратя обтарно и за взема нещо друго. Гледам никой не си го е харесал освен мен Sad

Гледам доста се пише също за херметически това би било под-налягане ? Май и този, който аз съм поръчала е такъв.

# 166
  • Sofia
Аз съм с на Ронсън Робошеф, и до сега не съм видяла с някой като него пак е херметик и съм много доволна. Почти 2 години го ползвам.

# 167
Благодаря за многото отговори. Бела чао,херметик означава,че е под налягане,да. Аз държа уредът да бъде херметик. Инстант пота се продава в различни размери. И аз навремето се чудих между нинджа и ИП,но взех ИП. Невъзможността да се маха капака при нинджа ме отказа!
Ще го купя този тефал,дано си свърши работата!

# 168
Ще свърши тефала работа. Освен под налягане, има и функция за бавно готвене.

# 169
  • Paris, France
Потреблението на програмите с налягане, но и бавно готвене и държане на топло е нищожно. Ние сме на газ, а газта е супер евтина и когато не готвя в газовата фурна, а само манджи в херметика, сметката за газ пада с 5 евра на месец, но тази на тока изобщо не се качва или се качва с 0.50 евра. Капак за печене не ползвам и не мога да се изкажа.

От Ниджата съм яла хубави крилца, но същите ги правя и на фурна. Яла съм и много хубави хлебчета, мъфини. Приятелка я има, но нямам толкова място на плота. За мене е огромна. Херметик е тази Нинджа, да. Идва с отделен капак за Херметик.

Функциите и програмите, ако не същите са подобни. Моята е друг модел, ще прави 10 години през март и може да приготви всяка рецепта за IP, Cookeo или Нинджата, стига да имам капак за печене ако се изисква. Капак нямам и допичам на газовия грил във фурната.

Гледам  че и Cookeo са пуснали капак за печене. Много модерни тези капаци! Cookeo crisp са го нарекли.

# 170
gogeva и аз така много се чудих за заместител . ИП пише 8л. , този е 6 л. . Не е зле. Аз взех един https://www.amazon.de/dp/B07VYTNKLT/ref=redir_mobile_desktop?_en … le_mcd_asin_1_img
и пише даже 5л.
Сега се чудя дали да не го пратя обтарно и за взема нещо друго. Гледам никой не си го е харесал освен мен Sad

Гледам доста се пише също за херметически това би било под-налягане ? Май и този, който аз съм поръчала е такъв.
Аз имам същата нинджа мисля. Ами уреда е уникален, няма как да сбъркате с него. В смисъл, Инастант пот и Нинджа са най-доброто на пазара. Аз за себе си избрах Ни е а и не съжалявам. Ползвам го много често. А след него си взех и нинджа грил, който също е уникален.

# 171
  • София
+1глас за Тефал, хем бюджетен, хем практичен. Аз го ползвам непрекъснато и е факт, че почти всяка вечер ядем прясно сготвена храна.

# 172
Купих тефала Simple Smile Благодаря на всички.
Сега ще дебна и черния петък,за да видя дали Инстант пот ще имат намаления,че още един подарък имам да правя Simple Smile

# 173
   И аз навремето се чудих между нинджа и ИП,но взех ИП. Невъзможността да се маха капака при нинджа ме отказа!
Не съм ползвала. Обясни ми моля те за капака ? Какво е значението да се маха или да не се маха? Множе тъп да е въпроса, но не съм запозната с уредите. Само нинджата я гледах в един магазин и имаше капак, но имаше и някакъв друг капак с дръжка , който беше към приставките и се маха. Може би това е капака за херметик, за който Nevena Virolan  писа.
Амазон изобщо не ми даде като опция на ИП  Cookeo .
ioana_g напиши моля те за нинджа грил и за какво е ако и нинджа фуди може да пече ?
Goldeva дано има черен петък с готини продукти. Че както са се заоплаквали за проблеми с доставките на световно ниво ... не ми се купуват на черен петък разни ненужни останали от незнам кога продукти  . Надявам се да имат нормални доставки на търсени и известни продукти.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 18:53 от bella-ciao

# 174
Нинджа грил пече по-различно. Вкуса наподобява на печене на истинска скара. Има и функция air fryer, както ма фудито. Аз си ги ползвам и двете. Ако искам да пека, ползвам грила, за манджи-кукъра. На нинджата единия капак, който е с реотан не се маха. Той се ползва за печене. Минус АЕ, че се почиства по-трудно така, плюса е, че не му търсиш място, докато ползваш втория капак, който е за под налягане. Мое мнение-дали ше се вземе Нинджа или ИП, няма грешен избор. Преди това бях с Олла, ами нишо общо няма. Качеството на нинджата е много по-добро.

# 175
  • Paris, France
ioana, може ли сравнение между Olla gm и Нинджата? Коя е по-бърза като херметик? С кой модел Оля GM сравняваш? Благодаря.

# 176
Бела чао,за мен невъзможността да махна капака е проблем а) защото по-трудно ще почистя уреда и б) заема повече място,като имаш предвид височината на капака. Виж картинката долу, ето и обяснението от сайт на английски “ the air fryer lid doesn’t come off so if you are using the pressure cooker, the air fryer lid stays open.” Миналата година взех един ИП от черния петък,надявам се и сега а  успея. Ако не-здраве да е,нали тефала е добра алтернатива Simple Smile

И не по темата-писала съм и преди,че за мен по-добрата алтернатива е само ИП (без запичащ капак) и отделно air fryer. Но това е в случай,че има достатъчно място в кухнята.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 20:08 от Goldeva

# 177
За почистването не мога добре да си представя, но ще пробвам на място. За прибирането разбрах, но на мен мястото не ми е проблем. По би ми било проблем отделни части, защото у нас всички са в движение и непрестанно се разместват неща и отделни часто все ми се губят.

# 178
ioana, може ли сравнение между Olla gm и Нинджата? Коя е по-бърза като херметик? С кой модел Оля GM сравняваш? Благодаря.

Моята Олла беше Ф модел мисля. Нинджа е доста по-бърза и има доста повече възможности. Има air fry, bake, както и grill. Общото е, че Олла и Нинджа имат под налягане и запържване.

# 179
току що прегледах Moulinex Extra Crisp Deckel Cookeo. Ами много добра цена , пече до 200 градуса, което според мен за пици не е достатъчно, но за повечето други неща е ок , и не съм сигурна дали има функция под налягане.

Общи условия

Активация на акаунт