Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 74 949
  • 800
  •   2
Отговори
# 240
Винаги се слага студена вода, той си топли, той си знае. Идеята за 4 мин - повечето видове паста се варят 8 мин. на котлон. Под налягане времето се дели на две.
Ако на опаковката е указано - варене 13 мин, тогава кукъра ще го настроя на 6. Но купувам само паста "варене 8 мин".
Има и паста "варене 3 мин". Тази няма смисъл да се готви под налягане, ще стане каша.

# 241
Е,написала съм на какво. След като програмата за супа на кукъра ти е под налягане 20 минути са прекалено много.

5 минути за супа ми се струват прекалено малко, затова се зачудих. Без предварителна подготовка на зеленчуците, специално морков, дали ще е уврял? Защото идеята ми е да слагам всичко накуп, както направих вчера.

Винаги се слага студена вода, той си топли, той си знае. Идеята за 4 мин - повечето видове паста се варят 8 мин. на котлон. Под налягане времето се дели на две.
Ако на опаковката е указано - варене 13 мин, тогава кукъра ще го настроя на 6. Но купувам само паста "варене 8 мин".
Има и паста "варене 3 мин". Тази няма смисъл да се готви под налягане, ще стане каша.

Ясно. Ще слагам студена вода и ще го пробвам.
Извинете, ако ви се струват тъпи въпросите ми, но наистина не съм наясно. Ще изникнат и още.
Благодаря за съдействието!

# 242
Polina, пет минути под налягане са супа изобщо не е малко. Няма да останат сурови морковите. Като натиснеш бутона cooking time и после бутоните + или - не можеш ли да променяш времето? И задължително махни лепенките отстрани.

# 243
макарони ми се разваряват каквото и да избера. Тях винаги отделно правя.
Иначе ориза става супер. И картофи и пр.

# 244
Лепенките ще ги махна. Въздържах се ако се наложеше да го връщам.
Проблем се оказва избора на подходяща програма. Не на всяка мога да регулирам времето. Ще пусна снимки.
Вътрешният капак кога се ползва и кога не?  Само за готвенето под налягане ли е?
Когато се готви на два етапа, тоест например задушавам чушки и после искам да добавя ориз - трябва да изпусна налягането, да отворя капака, да добавя, и не е задължително да изключвам от контакта? Като изключа от контакта после пак подгрява. Все подгрява. Поне 6-7 минути. Реално времето за готвене не е 5 минути така.

# 245
Аз съм с нинджа. Когато свърши програмата, автоматично преминава на нагряване. Изключвам нагряването и отварям клапана. Излиза пара, но никога манджа или супа. 3-4 минути изпуска парата и е готово за отваряне.

Тоест изключваш от контакта и тогава отваряш клапана?
Не изключвам от контакта. Натискам Cancel и всички програми си спират, включително и подгряването. И ти имаш такъв бутон.

# 246
Здравейте !
Искам да закупя един от двата уреда като за мен е важно да имат голяма вместимост и освен да готвиш на пара да има функция и пържене ! Спряла съм се на тези два уреда и се колебая. Може ли да помоля за насоки ?
Първият:

https://www.technopolis.bg/bg/Multicookers/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3037-70/p/823615

и този :
https://www.delimano.bg/multicooker-18-v-1

# 247
И аз да питам нещо, имам тефал оне пот и днес като го пуснах под налягане (високо) и започна по едно време да изпуска лекичко пара през вентила и да "плюе" капки вода. Не ми е правило впечатление досега да прави така. Не беше пълен, около 1/3. Нормално ли е или се е прецакал нещо?

# 248
И аз да питам нещо, имам тефал оне пот и днес като го пуснах под налягане (високо) и започна по едно време да изпуска лекичко пара през вентила и да "плюе" капки вода. Не ми е правило впечатление досега да прави така. Не беше пълен, около 1/3. Нормално ли е или се е прецакал нещо?

Нормално е да прави така докато вдигне налягане.

# 249
Беше след това, беше на 20 мин и започна след десетата някъде.

# 250

Отворил се е клапана, наместете го....на мен ми се е случвало  да пусна мултикукъра, клапана не е затворен и цялата кухня е в пара...

# 251
  • София
Здравейте !
Искам да закупя един от двата уреда като за мен е важно да имат голяма вместимост и освен да готвиш на пара да има функция и пържене ! Спряла съм се на тези два уреда и се колебая. Може ли да помоля за насоки ?
Първият:

https://www.technopolis.bg/bg/Multicookers/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3037-70/p/823615

и този :
https://www.delimano.bg/multicooker-18-v-1
Аз съм с Филипса. Много съм доволна, да не кажа предоволна.

# 252

Отворил се е клапана, наместете го....на мен ми се е случвало  да пусна мултикукъра, клапана не е затворен и цялата кухня е в пара...

Ами не, наместен беше. Сега се оказа, че на няколко пъти по различно време се и нулирал и изключвал, което води към развален програматор. Предполагам вчера е вдигнал по-високо налягане и клапана е започнал да изпуска като защита.
Взех го на много изгодна промоция от Емаг преди месец и дошъл отварян, но ММ го взел, защото решил че съм купила разопакован. Сега гледам в Емага и има върнати доста, явно са чистили някакви рециклирани, но хората са се усетили и са ги върнали. Преди време така уж от много изгодна промоция от там пак ми бяха пратили отваряна хлебопекарна, която за щастие не взех, което по принцип си е странно, защото те си продават разопакованите уреди като такива. Явно им си е практика така да чистят рециклирки, който се хване.
Много ме е яд, защото го харесах, а и след ремонта нищо няма да става от него и 150 лв отидоха на вятъра. Това ми е последния път, когато купувам нещо от Емаг.

# 253

Ами не, наместен беше. Сега се оказа, че на няколко пъти по различно време се и нулирал и изключвал, което води към развален програматор. Предполагам вчера е вдигнал по-високо налягане и клапана е започнал да изпуска като защита.
Взех го на много изгодна промоция от Емаг преди месец и дошъл отварян, но ММ го взел, защото решил че съм купила разопакован. Сега гледам в Емага и има върнати доста, явно са чистили някакви рециклирани, но хората са се усетили и са ги върнали. Преди време така уж от много изгодна промоция от там пак ми бяха пратили отваряна хлебопекарна, която за щастие не взех, което по принцип си е странно, защото те си продават разопакованите уреди като такива. Явно им си е практика така да чистят рециклирки, който се хване.
Много ме е яд, защото го харесах, а и след ремонта нищо няма да става от него и 150 лв отидоха на вятъра. Това ми е последния път, когато купувам нещо от Емаг.

Връщате го за ремонт. Има гаранция 20 години. Ако не ви го поправят, ще ви върнат парите, със сигурност, аз съм връщала газова печка ,възстановиха парите.

# 254
  • Terra incognita
Здравейте, насочила съм се към Ninja foodi op300. Нямам кой знае какви претенции, искам уред, който да ми пести време и цапане на много съдове. А виждам, че този прави почти всичко. Мнение?

Общи условия

Активация на акаунт