Януарски бебета - тема 3

• 19 420
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ако за всичко ще се ядосвате още от сега относно яслата и ще се стресирате, мога да кажа от сега не си заслужава.
Каката ходи на ясла от септември миналата година. Бях забравила да кажа, че е без памперс и детето се беше напикало първия ден. Затова всяка особенност относно децата ви трябва да ги кажете на госпожите. Може ли да говори ,с памперс ли е, яде ли само, пие ли от чашка, как заспива .Това са основните неща за начало при прием.
Все пак тия хора ще гледат децата ви и трябва да знаят основните неща относно вашето дете. Почти няма непроговорило дете така че няма за какво да се стресирате.

# 541
Нашето джипи беше ми се оплакала, че дошла някаква майка с дете, колкото нашите, с молба да прегледа детето, защото не повтаряло след нея думите които тя му казвала. Джипито каза „направо я изгоних”, било си съвсем нормално детето, ходещо, любопитно и т.н. Майката не е наред, ама то с деца човек се побърква понякога.

# 542
Да, разбира се че трябва да знаят основните неща, но първи въпрос говори ли е малко в повече. За мен яденето, пиенето и памперса са въпросите, които са по - важни от това дали говори.
Първи въпрос "Говори ли?" от учител в ясла ме навежда на мисълта, че има нещо, което не трябва да се казва 😁

Казах, че повечето се стресират, аз не се стресирам определено, по - скоро се дразня.

Алба, майката си е наред, просто тези около нея са я побъркали 😉

# 543
Ми как да не са я побъркали.. И аз понякога се чудя наред ли са ми децата след обяснения на други майки техните какво могат. Нито могат да ядат сами с лъжица, нито говорят, с чашата се оливат, нито казват кога им се ака и пишка..
Пуснах и аз документи за ясла и като гледам нашите точки и на останалите деца, май ще ги приемат. От сега взех да ги мисля да не останат гладни и жадни горките там 😄

# 544
Хоуп и Мони така,дърпа си ръката от лъжицата,ако изобщо загребва е с помощ,аз държа чашата и така пие ....с памперса до никъде онзи ден я съблякох гола аз правех вода за къпането,тя седи и ме чака в коридора гола изпишка се и се разплака 😇😕милото.
Казва думички да ,изречения не,стимулираме я поне да събира две думи,примерно бау бау  ам ам,че кучето яде ...рядко се случва .
Скоро каза епи епи🤣(лепи,лепи) аз й викам че лепи от жегата 🤣.Не се притеснявам толкова за говора опитва се казва колко може и има една дума реално за няколко примерно бааааба-баля -люлка,банан,балони и започвам да гадая 🤣Като цяло й се разбира,говори чисто,че чувам някои алаксилюляя 🙄🙄🙄🙄😄 китайски...
На наши приятятели казаха че след навършването на 2 г започнал много да говори и повтаря че и въпроси задавал(Къде е тати)(а преди нищо не му се е разбирало както казах на китайски😄)

# 545
  • София
Аз не мисля, че някои се ядосва или стресира. Тук обсъждаме. Хората сме различни, на всеки му правят различни неща впечатление и всеки гледа и възпитава децата си по-различен начин.
Това че за едни едно е нормално, не значи че за други е.
Относно имунитета, не може да се сравнява болно дете на площадка и заразите, които са вследствие на посещението на ясла и веднага ще кажа Кикеър моя аргумент. Човек, дете и всеки индивид е най-заразен между 3 и 5 дни преди видими симптоми! Тоест аз мога да си пусна детето на ясла без да знам, че ще зарази твоето, но решението да го изведа билно на площадка сред други е изцяло осъзнато. Това е разликата. Не бива да се бъркат двете неща.
Освен говора обаче, има и други неща, които са важни, има ли памперс, ползва ли биберон, отделяло ли се е от родителите , лесно ли комуникира с други деца, цялостната адаптация на детето към непознати. Така че въпроси много може да има, с еднаква важност. Ама понеже всички искат да им е лесно в тази държава се хващаме за “говорят ли”.

# 546
На вечеря моето яде сама с лъжичка .До сега само загребваше и няколко хапки. Но този път изцяло сама, нищо че я преобличах след това. 😆
И намерих трик за тръшкането казвам и че има буболечки на земята и ще я ухапят веднага става и спира да плаче ха ха.

# 547
Здравейте мамчета 😁. Моята дъщеря яде сама, маже се яко, понякога лигавника не успява да спаси нищо, но не ме притеснява, защото навремето с брат й много внимавахме да не се изцапа, в последствие така си продължи. Вече е на 5 и все мрънка някой да го храни, за да не се капне с капчица! от манджата 🤦‍♀️🤣. Даже от миналата седмица имам снимка как Екатерина се храни сама, а брат й си рисува и баща му го храни 🤦‍♀️. В детската яде щото няма кой да му играе по свирката, ама вкъщи....
Относно говоренето мама, тата, Ако (Сашко) 🤣 и баба. Синът ми се роди март 2016, и след навършване на 2 години изведнъж се отприщи да говори много. Но изобщо не се впрягам, когато тогава. А с памперса имах огромен напредък, но след епичното ходене до Триград, за което се оплаквах тук, тотално отрече гърнето 😟. Знам, че ще го приеме все някога, но ме е яд на мен си. Затова това лято никакви сътресения(емоционално - туристически🤣🤣🤣) повече.
Бъдете здрави и се радвайте на прекрасните си деца 😊🍀💓

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 00:54 от Nikolova9045

# 548
Аз минавам да се похваля, че сме приети в яслата. Септември, живот и здраве, ги пускам да дивеят там.

# 549
Бременните мами не трябва ли скоро да се похвалят 🤔 Върти ми се че беше нещо около август ...

Моят мн иска са яде сам , по скоро аз съм тази която не му дава винаги, защото има храни които са тотално неподходящи за това 🤣
За ясла само ще си мечтаем , ще си се гледаме сами за сега.
За болните и кашлящи деца аз съм мн крайна , защото точно от едно такова дете което му се разкашля в лицето , беше с двустранна бронхопневмония. Заради болните деца , здравите не могат да си играят. Аз също съм на мнение, че като цяло нямаме никаква здравна култура. Често съм ставала свидетел на разговори на работа, как идват болни, защото ако вземат болничен ще им платят само 80%.

Ние сме на морето и любовта към плажа вече е факт. Водихме го два пъти и не иска да си тръгне. Цял ден може да си плицика във водата 🥰
Във вторник пък ни чака кръщене  💕

# 550
Браво Поли хубаво да си изкарате 😇
Мони бургазлийката неще и да стъпи на пясъка и водата,баща й я носи ...една снимка щрак и чао. Казва не,не, неее и мрънка че не иска там 😤
Пак ще опитаме 🤗
Иначе следобед имаше драма,взе сапунените балони на приятелче,малко ги изсипа,аз им ги прибрах тя ревна с цяло гърло,после пък за едно пате пак рев,пак чуждо...Обрах срамотиите на площадката само моето реве😴това взимане на чужди играчки някога спира ли 🤐
От няколко дни има желание да яде сама кремчето следобед 🥳е не цялото но пак е нещо 🥳

Скоро ще й сложа бикини сигурно другата седмица,някой напред по този въпрос.На колко време ги слагате на гърне като са с гащи?(То ясно че като се напишка в гащите ще реве)
Веднъж й приготвях вода за къпане в банята,тя ме чака в коридора гола и се изпишка и се разрева ☹️

# 551
Когато каже че и се пишка или даде сигнал прикляква държи си дупето крие се в лозата и тем подобни. Иначе насила не сяда трябва тя да си каже слагането под час не действа при нас.

# 552
и моите варненчета нещат на плажа. Едното реве от водата, а другото от пясъка и водата. Ще ги тренирам, какво да правя, по малко, по малко да свикнат с пясъка и водата. Явно моряци няма да стават. Ние сега сме на село и съм им взела голям басеин с пързалка и там направо полудяват от кеф. Обаче много ни нахапаха комарите. Нито лепенки помагат, нито разни други клипсове и т.н, лампа имаме, направо ни изядоха. Само мажа с разни кремове пъпките, но като ги ухапе, направо като оток става, зверски се подува. То и аз съм така. Да няма някакви нови модели комари...гмо....?

# 553
За комари и разни градинки пръскам само Бочко. Ако някъде ги ухапят мажа само със Фенистил гел ✌️

# 554
И аз така пръскам Бочко,и ако има пъпка гел за след ухапване пак тяхна марка.
Моята май ще става пилот 🙄 или стюардеса,такава радост като види самолет понеже много често минават над блока и в парка и отиват да кацат в Сарафово 😃😃даже вчера й купих два малки самолета

Общи условия

Активация на акаунт