Януарски бебета - тема 3

• 19 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Покрай тази херния и боледуването изостанахме с гърнето,не бях я слагала отдавна.Сега всичко отначало съблякох я да седне и реееев.А исках другия месец да пробваме бикините ....😶😶
С каква четка и паста за зъби сте?
Това с чуждите играчки е ужас ама няма как всеки вади каквото има и децата нападат ....

# 526
С детска с картинки от Джъмбо и Oral B  детска, не иска други а такава като на кака и.
Вчера вдигна температура 38.5 наложи се да и дам Нурофен. До сега само веднъж съм и давала. Задават се кучешки, каката е с някаква кашлица и вчера по обяд ходихме до аптеката. Според акушерката съседка най-вероятно в слънчасала.
По принцип не излизам на обяд ,но се наложи.

# 527
Аз да се оплача ... от едни сополи накрая направи двустранна бронхопневмония. Два дена неможех да сваля температурата с нищо. Накрая с антибиотика овладяхме нещата, но в един момент бяхме на косъм от болница. Както и да е , вече е добре. И двамата се разболяхме де , но той го прекара по тежко. Още от началото лекувахме сополите и реагирахме, но мн бързо преодоля гърлото и слезе надолу.

Иначе за площадките, при нас е доста добре положението. Ходим и се събираме почти едни и същи и всичките дечица и родители са възпитани. Има едно момченце по голямо, което е по буйно и бута и взима от другите , но родителите му винаги са на линия и обясняват и говорят и се карат ако се налага. Те самите изглеждат възпитани и реагират адекватно... така че в случая мисля че е характер, а не вина на родителите , незнам и аз . При нас дори ако нещо се случи не е проблем да кажеш на другото дете, че така не се прави или да направиш лека забележка. Играчките на площадката се споделят. Храна не се вади ... в много краен случай само солети. Нооо се случва да дойде някой “ който не си е от нашите” и ест настава катаклизъм , вадят се гризки, сладоледи ... и в тези случаи си събирам детето и багажа и се прибираме, моето все пак е от тези с алергиите е въобще не е приятно да стои и да гледа.

# 528
Ние още се борим с тия сополи. Миналата седмица я водих на частен педиатър, след 2 дни при нашия педиатър и при УНГ. Започнаха да слизат надолу и да се закашля. УНГ се съгласи да ми изпише антибиотик, вчера почти нищо и нямаше, днес пак ми се струва по-зле. Няма температура, но носа и тече леко и я усещам, че има нещо като храчки. Като се изкашля после си диша спокойно. Два пъти я преслулваха, дишала чисто, сега се чудя утре дали да не я заведа пак за всеки случай..

# 529
Днес имаше малко деца следобед на площадката може би две ....три освен нас по едно време едно взе да кашля здравата...събрах си багажа и се махнах...незнам до кога така ще бягам😡
Имаме си приятелка☀️ Мони и Криси☀️ с месец разлика много е миличка идва и гушка Мони.Тя  пък наща се притеснява 🤣а иначе цял ден Иси,Иси...търси я като я няма....показва си обеленото коляно и вика Иси-тоест и Иси обелено коляно
Утре ще ходим с майката и децата да видим да ги запишем в една група ако може ...😇👗👗

# 530
Ами това с кашлицата е много относително моето в момента кашля и се суполи защото вади кучешки зъби.
Mimi9999 сега  бягаш като почне ясла какво ще направиш? Както казва братовчедка ми докато изградят някакъв имунитет 6-7 г ще е така . Аз лично вече съм се примирила кашлят суполясват 🤷‍♀️

# 531
  • София
Е, дай да се навираме сред болните по тази логика.
Тук става въпрос за възпитание, като си болен си стоиш у дома и се лекуваш, или си на места без други деца!
Дали сополите и кашлицата са от зъби или пневмония няма значение за мен.

# 532
Абсолютно подкрепям Рей!
Нямаме здравна култура това е проблема!
Преди няколко месеца вървейки по тротоара дочух разговор по телефона на майка с дете, която вървеше по отсрещния тротоар:
"О да, с шарка е, но отиваме на площадката, не мога да го държа цял ден вкъщи... Да, да ще кажа на майките там да си преценят!"
Моля?! Значи здравите деца да бягат вкъщи, защото болните трябва да са на площадката?!

Като си болен си седиш вкъщи, не ходиш безцелно насам - натам, не ходиш на площадката, на градина/ясла и на работа също!

# 533
Е, дай да се навираме сред болните по тази логика.
Тук става въпрос за възпитание, като си болен си стоиш у дома и се лекуваш, или си на места без други деца!
Дали сополите и кашлицата са от зъби или пневмония няма значение за мен.
Не исках да кажа това, а по скоро като почнат на ясла много често ще се срещат там със болни или недоизлекувани деца.
Аз не ходя по площадки ,но пак се разболяват . Последно суполясаха от комшийско дете. Е какво да направя забележка ли на детето да не си играе с моето. Или отиваме някъде и срещаме болно дете, в мига който се видим се зарязяват.
Това със шарката за него не коментирам.
Едно време тукашните майки водеха децата си да играят със заразено дете та за да го изкарат. Разни хора разни идеали.

# 534
Боже ама и с шарка ли имало по площадките това е върха ...😱😱😱😱😤
Наше приятелче вчера яла малини и се обринала по коремчето,ама с финистил й минало.
Аз се мъча да я науча да яде сама...ама се дърпа доста.
Вчера ходихме да видим да ги запишем в една група с другарчето,а то се оказа че вече са в една късмет 😄👗👗(и са най малките 2020)въпроса беше говорят ли

# 535
Да,кажи,говорят! На български, английски, френски, фламандски... какъвто е удобен за учителките 😡

# 536
Ха ха, Сиси, оправи ми настроението 😁.

Мими, от всякакви болести има болни по площадките. То и в градините /яслите затова боледуват децата, защото масово майката сутринта блъска детето с Нурофен например, за да замаже положението и детето да го пуснат сутринта в градината и ето ти още 10 болни до обяд!

# 537
Има рано проговарящи деца на 1 г и 6 м моето е едно от тях. Няма за какво да се, ядосвате на учителките.

# 538
kikair, много хубаво за теб,но това е по-скоро изключение! Повечето деца на тази възраст казват само няколко думички. Такива хора създават погрешното впечатление у майките,че нещо с детето им не е наред,а не е нужно. Децата са различни и имат нужда от различни време за да пропълзят , проходят,проговорят... Това изобщо не означава, че са по-глупави и погрешно да се създава този стрес у майките!

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 15:13 от Sissy

# 539
Точно, Сиси.
И аз смятам, че на тази възраст говорещите и ходещите без памперс деца са изключение, а не правило!

Всичко е индивидуално, има значение и дали има кака/батко вкъщи - (детето подражава.
Факт е, че от такива коментари независимо дали от учител или друг родител малко или много  стресират майките, чието дете не казва сложно изречение на 1.6г

Общи условия

Активация на акаунт