Януарски бебета - тема 3

• 19 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Мими, можеш да ги върнеш и/или да ги замениш с по - голям номер.
Иначе Базар, ОЛХ, групи във фейса

# 511
  • София
Темата с площадките ми е болна.
На мен ми се случва редовно , някое малко по-голямо я да бутне детето ми, а да го удари. Съответно отивам, гушвам го, но ми прави впечатление че родителите на тези деца са пасивни, майките стоят пушат цигари и си гледат гсм-ит е или клюкарстват с разни други майки.
Онзи ден една майка, три пъти това агресивното момче и бутна момичето и най-накрая тя му направи забележка. Леле ако знаете майката , като се развика, как можела да прави забележки на чуждо дете, ами ти къде бля твоето, като я буташе ? Ужас , направо в чудо се виждам , децата ясно че нямат вина, но такива родители ми идват туу мъч.
Или пък нормално ли е на площадката дете със сладолед? Моят като пожела , аз до сега ненсъм предлагала, още повече два ларингита е правил, а да не говорим колко деца с алергии към млякото има , безумна работа.🤦♀

# 512
Аз като ще ходя някъде с тях не взимам нищо освен вода . Те двете не могат да си поделят камо ли с друго дете. Вчера облякох малкото с пижама на Мини Маус голямото почна да се сърди. Иди и разправяй че пижамата беше нейна като малка и на сестра и почти не купувам нищо. Е облякох и нея с едно коте ча се кротна.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 16:07 от kikair

# 513
Такъв случай е върха не стига че не го гледа ами ще изкара другите  виновни,че детето й е агресивно нямам думи ..не съм попадала на такава ситуация ...😳
Аз ако й нося нещо го давам докато е в количката и обикаляме,не на площадката.
Иначе днес едно отвори зрънчо,кифлички и ни почерпиха 😇

Малките сандали явно няма да ги продам....мъжа ми не дава прави физиономии,толкова ли сме останали без пари ей такива приказки 🤯

# 514
По площадките е ад. Аз затова ходя само ако са две - три деца на тях. Ако са повече, ходим между блоковете.

Знам, че така мога да направя детето а социално, но ядящи, пищящи и неубоздани деца на едно място не мога да издържа. Както и безразличните към поведението им майки.

С годините прага на търпимост пада и явно затова си спестявам каквото и когато мога.

Аз също пуша и съм дългогодишен страстен пушач, но никога не съм палила цигара на площадката. (не го приемам изобщо). Ако съм сама с детето навън дори не си нося цигарите.

# 515
На площадката пред блока където водя децата, още първия път една майка каза, че били се разбрали „на площадката всички играчки са общи”. Ами така е, децата си ги разменят. Още едно правило има „без храна на площадката”. Не съм видяла нито една майка даже със солети. Аз съм давала храна, само ако сме сами, иначе само вода. За жалост идват по големи деца 13-14г. които идват с всякаква храна, вкл. и семки, тогава съм правила забележка и съм ги гонила.
А веднъж бях озадачена една майка на друга площадка, беше си оставила стъклена коктейлна чаша на пейката (от близко заведение), за да види детето си което играеше някъде, а тя си пийваше на пейката?!?!  Как не я видяха моите, направо на шано.... Направо ненормални хора има.

# 516
  • София
Явно сме се събрали момичета с общи виждания , та ни правят такива неща впечатление.
Но както казва моя позната, детските площадки са необходимото зло.
Аз ви споделих, че август чакаме бебе, та записахме баткото на ясла. Не успя в държавна и приятеля ми го уреди ( оказа се трудно и с това ) в частна, точно до блока.
От там ме посъветваха , да не чакам септември , защото може да свърже появата не бебето със започването му. Та от началото на месеца ще започне, стискайте палци да се адаптира, ако ли не, разбира се няма да го мъча, ще си ги гледам двамата, никога нещата при мен не са на всяка цена.

# 517
9 месеца гледах моите породени заедно не е болка за умиране, по скоро е въпрос на организация. Не пуснах в началото защото почне ли ясла майчинството спира а ,аз исках да се застъпят. После настана ковида ту отваряха затваряха та каката почна на ясла септември 2020.
За голям късмет много бързо свикна. Сега има дни в които понякога не ходи, но определено ако голямото е на ясла ми е по леко през деня.

# 518
Рей от любопитство каква е цената на месец ли как се води в частната ясла 😇пиши после как се адаптира ♥️успех

Като падне и си ожули коляното или друго с какво промивате/мажете слагате ли лепенка ...Аз до сега с нищо но е нямало някакви големи рани и кръв,а леко ожулено...

Дадох Барни като бяхме вече с гръб към децата-сложена в количката.Деца са искат да си хапнат,то някой път на мен ми се прияжда 🤣

Ох,незнам мъжа ми казва че хернията станала по-голяма ...дано не е прав скоро пак трябва да я види хирург.Сложихме 3-4 пъти лепенки и се зачерви пъпа последно,мазах със судо,оправи се.Мъжа ми казва че от жегата .
Май трябва да съм подготвена за операция .....

# 519
Нашето пъпче изглежда по сходен начин, педито каза, че било само кожичка... Днес ще я водя на частен преглед в една детска клиника до нас. От 5 дни пак е със сополи, от днес вече и покашля, явно се стичат към гърлото и ме е страх да не направим някоя беля. Тъкмо четох на Петканови детето как го приели в болница, от сополи стигнали до бронхит, че сега съм яко филмирана. Докторката не ми вдига, а утре има само консултации и не ми се чака чак до сряда. Та ще ги накарам и пъпчето да и погледнат..

# 520
И аз го бях гледала на Петканови малкия на стори,с абокат ужас .....
Да при нас беше първо суха кашлица после влажна и сополи прозрачни-диагноза бронхит (м.май)нз колко дни ги влачи със сигурност 7,10 имаше....😴😴😴😴
То така стана все на частно ....

# 521
  • София
Мими, в София варират от 600лв до 1500лв за ясла, такива цени знам аз, може да има и по-ниски/високи.
Тази която избрах е 750лв., в съседния блок.

# 522
Наистина е ад по паркове и площадки.
Моето дете полудява като види храна, едва успявам да го разсея, но често яде от надругите деца, ако не е нещо, което не му давам.
Веднъж награби една шепа чипс и едва успях да го  изтръгне от ръката му, за да не яде.
Аз също не разбирам какво е това носене на храна и защо задължително трябва да се яде в парка.
Нося само солети и давам в краен случай, ако много мрънка за храна, но го сядам в количката, а не да обикаля сред децата.
Дърпането на играчки също ми е болна тема, все са му интересни чуждите, с неговите си играят другите деца.
Да не говоря какво мазало става в пясъчника.
Всеки сам решава как да са гледа децата, но аз също съм против да го зарежеш и да не му обръщаш внимание, ако знаеш, че детето ти е по - палаво и своенравно. Прекарвам по 4,5 часа с него в парка и не знам дали ми се събират 15 минути седене на пейката, не ми е спокойно да го оставя сам - я падне, я някой го бутне, я се сдърпа с някой за играчки. На някои в началото им беше странно, че съм все по него.
Има ли дечица, които вече не носят памперс? Чудя се дали да не го пробвам, но той изобщо не казва нищо, ака и пишка, когато реши. Май ще изчакам до август или септември.
Гледам, че някои дечица ги учат в момента, но всички са на 2, 2 и малко, само едно момиченце е на година и 7м.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 20:31 от RFM11

# 523
Моето е без памперс изцяло от началото на април.

# 524
  • София
Мими, като падне имам цикатридина спрей.

Рей от любопитство каква е цената на месец ли как се води в частната ясла 😇пиши после как се адаптира ♥успех

Като падне и си ожули коляното или друго с какво промивате/мажете слагате ли лепенка ...Аз до сега с нищо но е нямало някакви големи рани и кръв,а леко ожулено...

Дадох Барни като бяхме вече с гръб към децата-сложена в количката.Деца са искат да си хапнат,то някой път на мен ми се прияжда 🤣

Ох,незнам мъжа ми казва че хернията станала по-голяма ...дано не е прав скоро пак трябва да я види хирург.Сложихме 3-4 пъти лепенки и се зачерви пъпа последно,мазах със судо,оправи се.Мъжа ми казва че от жегата .
Май трябва да съм подготвена за операция .....

Общи условия

Активация на акаунт