Януарски бебета - тема 3

• 19 403
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
RFM,ти си късметлийка! За съжаление не сме много като теб!

# 616
Свекито като дойде помага по-скоро с донакинската работа. Естесвено много и се иска да е постоянно покрай децата, но те не са свикнали с нея и тя не смее да остане сама с тях. Аз също се притеснявам да ги оставя. Като и ходим на гости първите 2-3 дни сме постоянно всички заедно, иначе плачат ако отидат на разходка без нас. Иначе много обича да бута количката 😄 Като бяхме там 20 дни бях забравила какво е да буташ количка.

# 617
За  доста неща като беше бебе разчитах на свеки идваше ходехме на ваксина с колата й,готвила ни е,купува постоянно дрехи на малката,за съжаление в момента не е добре със здравето и не може да разчитаме на нея ...

Ох това моето момиче мнооого мрънка вашите така ли са,особено вечер съм на ръба час преди да заспи е ужас за всяко нещо....🙄Викам от зодията ли е 🤣🤣🤣
Сега я приспивам седя до нея до кошарата и чакам да заспи ....😄

# 618
Мими, бебешки пубертет! Беболина също мрънка много, тръшка се,реве всеки път, когато не се случва това , което си е наумила.  Днес се ядоса на баща си, защото се опита да извади играчки от раничката й, които тя старателно беше натъпкала вътре 🤦🤣😂

# 619
При нас младежа е така. Незнам защо, това дете винаги се събужда с рев. Понеже спи с баща си, ако него го няма в леглото до него, направо изпада в истерия. Започва да крещи тати...тати... реве и се тръшка, не ми дава да го докосна, не ме чува каквото и да му кажа.  Същото е и когато баща му влезе в тоалетната и затвори вратата. Успокоява се като го гушне или му даде мляко. При това иска, той да му дава мляко, не аз. Какво е това, привързаност ли, лудост някаква...? Винаги с рев става от сън. Другото пък, обратното, спокойна, става с усмивка и смях. Дори да и вземат играчката, не плаче, понякога се ядосва на брат си, като й вземе нещо от ръцете, но го удря два пъти по главата и му обръща гръб. Толкова са различни двамата. Понякога се прегръщат или се водят двамата за ръце и тогава са ми много сладки. Нооооо младежа определено много ме притеснява понякога с този постоянен рев преди лягане и винаги след ставане от сън. През деня понеже са основно с мен двамата и често навън, не плаче, но на площадката, не ме пуска от ръка. Ако му избягам на няколко стъпки, веднага тича при мен и ме прегръща. Девойката пък навън е като свободен електрон. Хич не се обръща. Няма баща, няма майка, тръгва на някъде и въобще не я интересува ме. Каква е тая работа и какъв е тоя рев като става от сън младежа. Незнам какво да правя и как да се справя...

# 620
Уж близнаци а толкова различни,малката ей така реве често като баща й е в тоалетната.....Еми ...🙄😄прилича на твоето момче все ме дърпа да ставам по площадките сама не иска,трябва да съм на две крачки от нея

# 621
Беболина навън е много спокойна! Все още излизаме с количка. Взехме и от онези бебешките колела,но не е удобно като количката.
Самостоятелна е много,дори с лъжица вече я оставям сама да се храни,че иначе отказва да яде. Естествено аз съм с втората лъжица и пъхам в устата, докато тя се заиграва с храната.
За баща си не плаче, въпреки че си поделяме грижите. Напоследък започна да плаче за мен

# 622
Ето ги моите породени вече вървят заедно хванати за ръце 🥰
В такива мигове забравям за всичко останало. 💕
Скрит текст:

# 623
Някой от вас карал ли е Ковид+карантина у дома ....
Мъжа ми прояви симптоми първи тест -,ходи до лл изписа му лекарства,продължи да кашля пак прави тест след няколко дни + е,сега и тримата сме вкъщи лошото е че всички кашляме😕
Мисълта ми е за малката запушен нос,кашля,два пъти на 12 часа ми дигна над 38,говорила съм с лл,просто се чудя като мине карантината дали се прави някакъв по специален преглед за нея,или снимка ?
Ако някой е минал по този път да сподели 😇😘

# 624
Мими и ние в момента сме под карантина заради ММ. Направо ме е яд на него, направил си е тест и ми каза след като го е направил. Здрави сме всички. Питам го защо? Отговори ми, защото вечерта бил бълнувал....щях да падна от смях и му казах, че е параноик. Да, ама излезе + теста. Аз предполагам преди да отидем на почивка, децата бяха със сополи дълго време и тогава той им ги смука с аспиратора и вероятно са предали нещо и на нас. Аз тогава за кратко се закашлях, ама само това. Ние с ММ сме ваксинирани и затова вероятно не сме разбрали, че сме го карали. Чак сега стана ясно след теста, ама сега всички сме здрави. Децата нямат сополи, аз отдавна не кашлям, а ММ в деня след теста, вдигна малка темп.(един единствен път), хрема за 2 дена и загуби обоняние. Прехвърли хремата и на мен и сега и аз нямам обоняние, но поне сополи нямам вече. И така той карантина 14 дена, а ние 10 като контактни. От цялата работа не усещам децата като се наакат. Тестовете излизат + дълго време след като сте боледували, така че имайте го впредвид като ги правите, за да не сте нонстоп в карантина. Като знам, че 2 седмици не пусках децата по площадки заради сополите, преди да заминем, сега ме е яд на него, че когато вече сме здрави пак не мога да ги пускам да си играят. Вчера ги гледам залепнали на балкона и гледат площадката долу, децата как си играят на нея, така ми дожаля....защото са здрави и двамата, а аз трябва да ги държа в къщи посред лято.
Мими, лл на децата, каза че, най-много темп. да вдигнат, моите не са вдигали, ние се разминахме само със сополи, кашляха много малко както и аз и тя им изписа сироп атусан + капки за нос (които се правят, мога да ти дам рецептата) Сиропа почти не са го пили, не искаха, аз им го слагах отвреме на време във водата. Кашлицата не беше сериозна, но сополите дълго ги влачиха към 2 седмици.

# 625
Мони засега не се е усетила да мрънка за навън даже ми е странно ....
Давам Дефендил,вит ц,проспан и виброцил като цяло леко минава,но да носа я мъчи вечер,да  и ние преди май месец влачихме сополи 2 седм.

Това черните капки ли са 🙂с тях бяхме м.май.
Бързо да минава затвора😃,вече нз кой ден е просто да минава

# 626
Незнам какви са тези черни капки, тези не са такива. 3 съставки са: физ. разтвор, адреналин и третото не помня нещо.....активно вещество като във всички капки. Струваше 2-3 лв., като аз сама си ги смесих.

# 627
Дексометазон, или нещо от сорта е другата съставка. И на нас са ги изписвали, но имаше и Гентамицин. Ние го изкарахме миналата ходина, ММ доста тежко, беше 7 дни на шегло буквално. Децата бяха само с температура, която трудно се повлияваше,бяха доста криви, но минаха без антибиотик даже. Каня се от доста време да се ваксинирам, като тръгнат на ясла другия месец и ми остане време най-накрая ще го свърша и това. ММ се ваксинира отдавна.

# 628
Колко време след като сме го изкарали може ваксина 🙄аз се чудя дали вече не е за Аб малката буха вече 5ти ден

# 629
Аз бих започнала Аб на детето при такава ситуация (доказан при вас Ковид). Бързо възстановяване на цялото семейство!

Общи условия

Активация на акаунт