Януарски бебета - тема 3

• 19 077
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Моето отдавна няма памперс и има потници само.

# 661
Аз се провалих и с втория опит за махане на памперс. Ами насила хубуст не става.
Омръзна ми да пера на ръце гащички, след всяко ако и пиш. А пък и преходните гащи, не съхнат бързо. Как са живяли едно време с пелени, направо им се чудя.
То затова и не е имало много близнаци....

# 662
До никъде носи памперс да й слагаме ....не иска гащи ...(до вчера бяхме с Ковид само до гащи ми беше ...)
Днес една позната ми пише как сме и изведнъж без да я питам започна да ми се хвали че два дена са без памперс дори и навън само като спи й слагала...Споделих с мъжа ми той каза че съм била злобна 🙄🤣🤣🤣че не била се хвалела и т.н.

# 663
Ох,исках рано да махнем памперса,а то какво се получава,че ще я караме така. Много ме е яд,ама не знам какво да направя. На гърнето с часове да седи се стиска , слагам памперса и е свършила работата за минути 🤦

# 664
Изобщо не го мъча нито него, нито себе си. Нямам нито желание, нито нерви да мия локви или да му е гадно с мокри гащи.
На гърне няколко пъти свърши работа, но напоследък само като го сложа и почва да реве. Затова само пробвам, ако не иска не го карам. Никой не е останал с памперс до 1 клас. Като е готов ще стане от само себе си

# 665
Здравейте, в началото на месеца моята хвана този летен вирус като повръща около 20 пъти, след това два дни беше умърлушена, но започна да се оправя докато не дадох ориз и пак повърна два пъти. Помислих, че съм й претоварила стомахчето, но пак след два дни с картофено пюре и може би малко повече вода пак повърна. Случвало ли ви се е, спред вас на какво се дължи?

# 666
Да случвало ми се е с голямата + диария
беше някакъв ад. След като нищо не помогна педиатъра изписа Гентамицин ампули да и давам и всичко мина.
А като беше малка пак същата история, но в последствие разбрахме че прави алергия към нурофен. Доста след това не и давах и след 3 г го беше израстнала.

# 667
Аз с гърнето съм до никъде, ама хич не си и давам зор. Онзи ден оставих едната на гърнето, докато избърша другата. Тя се изпишкала малко вътре, станала и се доизпишкала на паркета. Видях я как минава през локвичката, хлъзва се, и цялата се овъргаля в пишканото. Първо по гръб, после и по корем..

# 668
Беболина на няколко пъти се подхлъзна в свои локвички. Пода ни е мрамор,бях махнала килимите и освен,че се овъргаля добре в локвата си удари и главичката. Няма да бързам,ще изчакам да почне да разбира!

# 669
Опитът ми с махане на памперс с голямото ми дете: за пръв път го сложих на гърне месец преди да навърши 2 години. Вече разбираше и говореше. Махнахме го точно за една седмица. Според мен много малко деца са готови за махане преди 2 годинки. После става лесно и без толкова стрес. Така мисля да действам и с малкото.

# 670
Точно, днес си писах с приятелка малкия набор 19,днес тръгва на ясла стана дума за памперса и каза чак на две г и месец директно го махнала за една седмица,без драми,неуспешни опити,умуване и блъскане на главата 😄
Изобщо не е опитвала преди това.Вече си казвал сам дори, без да го питат и подканят!

# 671
  • София
Всичко си е до дете и да уцелиш момента за мен. Като и с биберона, опитах веднъж не стана, после след месец от раз.
За повръщнето и диария бих те посъветвала да даваш течности на малки глъдки , например с лъжичка. Не давай чиста вода, действа “прочистващо” на червата, може чай, или вода с прахче някакви електролити, те така или иначе са задължителни след тези летни вируси. Хубаво е да включиш и някакъв пробиотик , разбира се консултирай с педиатър. Ние цялото семейство минахме през това тези дни. Ре-комфорт за диарията много помогна. Другото което може еднократно да приложиш при тежка диария е смекта и ентерол. После само ентерол.
За гентамицин еднократно, мускулно съм чувала от сестра ми, че едно време така са процедирали, но не сме стигали до там.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 13:54 от Ray Of Light

# 672
Явно аз и kikair сме бързали с гърнето и махането на памперса. Аз го слагам на гърне от както може да сяда с голям успех. Все още слагам памперс за навън и докато спи, но и след сън е почти винаги сух. Вкъщи е с боксерки от няколко месеца и си дърпа чурата като му се пиша, а сяда с дрехите на гърнето като му се ака. За съжаление с биберон ще сме до първи клас сигурно. Той е в последните дни на дек 2019 и сега тръгва на ясла -15.09.
На 30.07 стана батко на момиченце. Колкото повече умения има, толкова по - лесно за мен. Има доста напредък и в храненето сам. С чашата е скаран за сега.

# 673
Не съм бързала да махам памперс. В поредното затваряне на яслите покрай каката и тя искаше да седи на гърне когато голямото седне. 3 нощи подред беше със сух памперс след това не съм и слагала. Дето се вика водих се по детето.
Сега баща и е на почивка с колегите всяка сутрин носим каката  на ясла. Много е ентусазирана ще видим когато почне след нова година дали ще е така.
При нас няма много деца, ако я бях пуснала щеше да почне на 15.09 септември. Иначе днес обядва изцяло сама и предпочита да пие вода вече само от чашка. Даже се сърди ако затворя капака на неразливната чаша.

# 674
Бяхме на преглед гърдите са чисти,но гърлото червено следобед ще ходим до аптеката и другата седмица пак преглед дано е здрава.Вчера хапна сама и доста ме зарадва,напредва с думите все повече,пие айрян от чаша -стъклена,но  баща й държи чашата,загледа се по детски градини по пътя аз й обяснявам какво се прави там и че  скоро и тя ще ходи 🌞

Общи условия

Активация на акаунт