Януарски бебета - тема 3

• 19 066
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Обявяване на свободни места за ДГ № 175, Сграда-2, м. "Кръстова вада", район "Лозенец" - 14.09.2021
 Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че приключиха строителните дейности в ДГ № 175, Сграда-2, м. "Кръстова вада", район "Лозенец" и сградата е въведена в експлоатация.
На 20.09.2021 г. на сайта на ИСОДЗ, ПГУ и първи клас ще бъдат обявени свободни места, както следва:

Яслена група, деца, родени през 2020 г.- 20 места по общия ред, 3 места за деца с хронични заболявания;
Яслена група, деца, родени през 2019 г.- 20 места по общия ред, 3 места за деца с хронични заболявания;
I група /родени 2018 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
II група /родени 2017 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
III група /родени 2016 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
IV група /родени 2015 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания.

Екип Столична община

# 676
Как сте има ли някой който вече е на ясла?Как мина първия учебен ден и днес втория 😃Ние с Мони обиколихме градината й,гледахме празника залепени за оградата,тя постоянно викаше ам,ам хапна солети,каза там,там искаше и тя да е вътре 😃🌞.Като цяло видях една групичка яслена очевидно 12 бяха имаше и 1-2  ревящи  даже го носиха единия.Днес й купих плюшена раница бухалче два пъти я сложи и веднага я махна и пантофи какво щастие с куче 🐶🥳(макарче изобщо не заслужаваше)

# 677
Моя хубавец днес беше втори ден на ясла. Първия ден беше ужас. Много им е тъпа практиката да го грабват от ръцете ти. Това е чуждо място с чужди хора. Днес плака в началото. После си го взех усмихнат. Искаше да остава. За сега ходи за по един час.

# 678
Тони не е приет. Всеки ден като излизаме на разходка минаваме покрай ОДЗ, за да стигнем до площадката. Той винаги се лепи за оградата и иска вътре (правиха ремонт на съораженията и е страхотно).
На 15 всички деца малки и големи бяха на двора, леле като се залепи за оградата  и като ревна, че иска вътре. Така дърпаше вратата, че щеше да я изкърти. Едва го издърпах от там, после рева 20 минути горкия.

# 679
Понякога носим каката на градина реве за да влиза с нея. Иначе уж от януари ще почва.

# 680
На 4 октомври тръгват моите. Иначе и ние всеки ден минаваме през ясла и ДГ, и двете искат да влизат в двора, но го отдавам на многото катерушки, които виждат. Днес оставихме едната да я гледа баба и (далечната баба, която вижда от дъжд на вятър) и се е държала много добре. Не е плакала, яла е и е спала.За сметка на това ей сега падна пред очите ми ,има страшна синя цицина на челото и цялата и буза е одрана и надута. Не знам как ще я опазят яслата..

# 681
  • София
Ясла започна на 16.08 и три пъти боледува, като последно пневмония.
А кои от вас се връщат на работа? Как мо се работи, ако знаете..

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 03:09 от Ray Of Light

# 682
За съжаление е така в яслата. Първата година, после се нормализират нещата.

Аз започвам работа на 01.10 и нямам търпение вече. Предполагм, че ще съм още по уморена, но поне психически ще ми се отрази добре. Оставям Тони сам с майка ми веднъж седмично за няколко часа. Като е с нея слуша много, играе си, яде, спи.
Когато се появя или е само с мен му се натиска чипа и е нещо страшно.
Днес на площадката естествено на най - високата пързалка реши за пореден път да пробва да тича прав по нея, обаче се спъна и полетя с главата надолу (извън пързалката). Не знам как го улових за ръката във въздуха. Няма поражения, но ми идваше аз лично след като го хванах да го пусна.

# 683
Аз се връщам на работа януари, а на ясла ще го пусна ноември или след нова година. Мисля, че много трудно ще се адаптира, тръпки ме побиват като се сетя какво ни предстои.

# 684
Аз нямам търпение да се върна на работа, но уви не е приет в ясла. В търсене сме на частна или родителски кооператив, чиято такса да не надвишава заплатата ми 🤦🏻♀ То ясно че ще работя “ за без пари” , ама поне да не доплащаме отгоре😁
Днес за първи път го оставихме с детегледачка за 2ч. Слушал е и се е държал добре, поне доколкото каза детегледачката. Аз лично ѝ имам доверие на жената ( гледа доста дечица от квартала), сигурна съм, че всичко е било нормално , но през цялото време корема ми беше свит на топка. Направо незнам как ще го пусна на ясла , ще плача повече от него , хаха.

# 685
  • София
Аз мисля, че каквото и да си мислим ние за адаптацията в яслата, то винаги става противоположното, това показва моя опит.
Аз намирам за много хубаво да са там, единствено ме притеснява това боледуване. Всеки казва , че винаги има този период на изграждане на имунитет , но като са по-големи и по - широк спектър от лекарства може да им даваш, инхалация може да направиш , лекарството да дадеш , сега е някакъв ужас, нито иска антибиотика , инхалации само докато спи.
Тази седмица малката става на 40 дни, как мина само това време…

# 686
Единтсвеното нещо, което много ме притеснява е, че постоянно търси мен и баща му, отделно не заспива, ако не съм при него. Като знам какъв инат  е и колко дълго може да плаче безспирно.... Иначе е общителен, добре хапва. Правя разни опити да го подготвям за яслата, но за сега са с нулев успех. Satisfied   Боледуването също не е приятно и се надявам да не е от често разболяващите се, защото още си спомням какъв ужас беше с двата летни грипа.

# 687
Аз сега съм се притеснила за леглата в яслата. Спят на обикновени детски легла, без преграда, без нищо. А моите страшно много се въртят.. Едната се изхлузи от спалнята докато спеше между мен и баща и, не знам как ги направи. Как ще я удържат в това легло, има да пада..

# 688
Каквооо не са ли в кошари 😳😳😳и Мони се върти и рита, но основно вечер.

# 689
В нашата ясла не са.. Говорих с директорката, имали и кошари, но ги пазели за най-малките деца в групата. Иначе леглата били много нисички, демек и да падне няма са се удари много, но това не ме успокои изобщо..

Общи условия

Активация на акаунт