Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 285

Здравейте,линията на 15.03 не е достатъчно наситена,но предвид днешната да считам ли,че овулацията е била тогава?Според едното ми приложение е била вчера,според другото е днес.Да допълня ,че вчера вечерта имах доста силен спазъм ниско долу в дясно,тежина в кръста и таза ,умора също....Възможно ли е да има толкова резки промени в стойностите на хормона от един ден до друг?На потребителката  в горния пост да речем постепенно се появява линията...Днес теста направих с втора урина...Да направя ли друг по-късно през деня?На 12.03 умишлено не направих тест,защото по по-горните по нищо не личеше,ще предстои в скоро време овулация и започнах през ден да ги правя...

Няма положителен тест тук. Тестовете не отчитат овулация, тестовете отчитат LH хормонът, който получава своя пик 24-36 часа преди овулацията. Дори и да получите положителен тест, това не значи, че овулация със сигурност ще има. Съвсем възможно е изведнъж да получите положителен тест, затова не бива да се прескача. На 15 по кое време на деня е правен?
На 18.03 бях на преглед и АГ видя фоликул в дясно,каза че овулацията е била преди 1,2 дни.На 15.03 вечерта усетих силно пробождане точно в дясно ,изглежда тогава е била,а аз на 14-ти пропуснах да направя тест за овулация,изглежда тогава щеше да е +...Та мисълта ми е,че сме я "хванали" и опити имаше и на 14.03 и на 15.03,но не се е получило отново Cold Sweat Това е трети месец под ред,като мисля,че първия отново хванахме овулацията,втория беше по-късна ...

# 286
От три месеца правите опити ли? Не се отчайвайте, не при всеки става от един път. Една здрава двойка има едва 20-25 процента шанс за забременяване всеки месец. Ще дойде и вашият ред.

# 287
От три месеца правите опити ли? Не се отчайвайте, не при всеки става от един път. Една здрава двойка има едва 20-25 процента шанс за забременяване всеки месец. Ще дойде и вашият ред.
Зная,но мисълта ми е да търся ли специалист,да не би да се е появил някакъв проблем...Има ли рутинни изследвания,които се правят,за да се знае,че вс е наред хормонално например...
Благодаря за думите Flowers Tulip

# 288
За три месеца опити няма нужда от изследвания според мен. Ако сте под 35 години, изследвания се правят след една година неуспешни опити. Вие може и сега да си направите, де, но не мисля, че е необходимо все още. Иначе може АГ да ви пусне хормони и същи щитовидната жлеза като за начало. По-нататък се прави спермограма, цветна снимка и т.н.

# 289
Здровейте момичета. Да започна от тук, че не съм засичала овулацията си и никога не съм си я усещала кога е и не съм запозната. Изчетох доста по темата, но не намерих това което ме интересува. Цикъла ми е с продължителност 33 34 дни, начало на последния цикъл 10.03.. по календара на телефона ми овулацията трябва да е днес на 21 ден, но вчера бях на преглед при АГ и я попитах да погледне за фоликули и дали ще настъпи овулация.. та тя първо погледна календара и каза, че трябва вече да е минала овулацията. Погледна яйчниците и се видяха малки фуликулчета и един "смачкан фоликул", но не видя течност. Какво означава смачкан фоликул и колко време след овулацията може да се види тази течност? Въпроса ми е дали овулацията е минала или въобще този месец съм нямала овулация. Иначе за смачкания фоликул каза, че може да е от предишния цикъл. Лекарката ми не е от най-разговорливите и не обяснява много, но каза че след като имам успешно нормално зачеване няма нужда да следя и засичам, но из се притеснявам, защото последната ми бременност завърши зле и вече почти измина забраната за бебеправене и имам желание вече да се случат нещата.

# 290
Здравейте извинявайте за глупавия въпрос но много четох и нищо не разбрах та въпроса ми е ЛХ хормона винаги ли го има в урината и теста за овулация като отчете бледа втора черта означава ли че все пак че  е засечен в урината ето го и моя на 14ти ден от цикъла

# 291
Да, възможно е да получавате бледи черти доста дни. Така като гледам, сигурно имате още няколко дни до овулация. Колко дни ви е цикълът попринцип?

# 292
Да, възможно е да получавате бледи черти доста дни. Така като гледам, сигурно имате още няколко дни до овулация. Колко дни ви е цикълът попринцип?
Ами попринцип 5 - 6 дни редовен е като дата за сефте ми е да правя тестове за овулация

# 293
Имам предвид целия цикъл, не само менструацията. На 28-30 дни ли е или повече?

# 294
На 28дни е

# 295
А това първия тест ли е? Предните дни правихте ли? Има възможност и да сте изпуснали моментът, ако това е първият тест.

# 296
Вчера ми беше първия тест линията е същата не мърда спазвам инструкцията за това се чудя дали е и възможно да съм с по късна овулация ще продължа да ги правя да видя... И дали вообще я има

# 297
При 28-дневен цикъл тестовете се почват на 9-10 ден например, защото може да я изпусне те иначе. Има възможност и тепърва да предстои, затова продължете още няколко дни с тестовете. Ако не я хванете, то най-вероятно вече ще е минала и другия месец започнете по-рано. Аз бих правила опити в периода 10-18 ден поне през ден, щом сте с редовен цикъл.

# 298
Благодаря ви за помощта хубав ден

# 299
Само да допълня, че трябва да ги правите горе-долу по едно и също време, най-добре следобед и да не пиете много течности няколко часа преди това. Когато получите тест с две еднакви черти или втората даже е по-наситена от първата, то овулацията ще настъпи 24-36ч след това.

Общи условия

Активация на акаунт