Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 067
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
То и миналия месец беше така оцветена пък нищо не стана, но ми свършиха тестовете. Този месец съм се заредила с 2 опаковки. Странно, но този месец нямам специфичното разтеглива слуз. Нужно ли е да лежа след бебеправене? И да направя ли още един тест довечера?

# 601

Здравейте, дали му трябва още малко на теста?

# 602
Това, че има пик на ЛХ хормонът и тестът е положителен, не значи задължително, че ще има овулация. А и да има овулация, не е гаранция, че яйцеклетката ще се оплоди. При някои двойки се случва веднага, при други може и никога.
Ако от скоро опитвате, имайте търпение.
Тестовете попринцип се правят, докато започне да избледнява линията. Не е нужно да лежите попринцип, но ако вярвате, че ще помогне, може и поза свещ 😃

Enfis, според мен трябва още да се насити.

# 603
Това, че има пик на ЛХ хормонът и тестът е положителен, не значи задължително, че ще има овулация. А и да има овулация, не е гаранция, че яйцеклетката ще се оплоди. При някои двойки се случва веднага, при други може и никога.
Ако от скоро опитвате, имайте търпение.
Тестовете попринцип се правят, докато започне да избледнява линията. Не е нужно да лежите попринцип, но ако вярвате, че ще помогне, може и поза свещ 😃

Enfis, според мен трябва още да се насити.
Оф, уж знам. Grinning за не ставането веднага. Била съм веднъж бременна преди 7 години,но не си спомням как стояха нещата. Ориентировъчно следях онлайн календар, по който предполагах за овулацията. Мисле, че св получи от втория месец. Но много неща се промениха от тогава. Килограмите не можах да ги сваля след раждането, цикъла ми стана по-дълъг... И така...всеедно ми е за първи път Grinning
Инъче с първото си дете не съм лежала, но тогава бях и на 21 години, за това имам такива съмнения за този път. Пък и не означава, че като имам едно вече, ще имам второ.

# 604
Pistachio, благодаря, утре ще видя следващия какво ще покаже!

# 605
  • Sofia, Bulgaria
]Здравейте! Според Вас има ли тук положтелен тест, обърках се вече. Тези са от 19.06. -  10.30 часа до 20.06.- 17.00 часа. Всеки месец изпускам ярката втора черта, затова сега направих много през няколко часа. В петък 18.06. тестовете бяха с абсолютно бледи и незабележими черти. Имам болки и дискомфорт от тази сутрин, дори секса беше болезнен. Как да се ориентирам минала ли е Ову или предстои

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 00:28 от Zoia.nik

# 606
]Здравейте! Според Вас има ли тук положтелен тест, обърках се вече. Тези са от 19.06. -  10.30 часа до 20.06.- 17.00 часа. Всеки месец изпускам ярката втора черта, затова сега направих много през няколко часа. В петък 18.06. тестовете бяха с абсолютно бледи и незабележими черти. Имам болки и дискомфорт от тази сутрин, дори секса беше болезнен. Как да се ориентирам минала ли е Ову или предстои
Според мен 3-тия и 4-тия отгоре надолу са положителни.

# 607

Здравейте, очаквах днес да се насити чертичката, но избледнява. Възможно ли е вчера да е бил положителен, при положение, че не успях да спазя правилото за вода и тоалетна 4 часа, а само час? От този месец меря и БТ, сутринта все още беше ниска-36.3?

# 608
Здравейте,
Моля ви, обяснете по- ясно преди и след овулация. Затова се опитвам да разбера всичко. Много са различни обяснение от лекари, гинекология са обяснили 2- 3 дена любов  преди 0- ден на овулация и след овулация - 1 ден. И след овулация и кога ще е зачеване (половия акт)? И колко дена е положителен тест, нали е 2-3 пъти положителен тест?

# 609
Различни са мненията относно това колко често да се правят опити, някои казват всеки ден, други през ден, трети през два.
Може да имате няколко последователни положителни теста, може и само един да е.
След последния положителен тест овулацията настъпва около 24-48ч. Правят се опити при положителен тест, на следващия ден също.

# 610

Днес ме боля адски стомах, започна към обяд 12 ч и намаля към 15:00ч.Всичко беше придружено с често уриниране. Мисля, че я засякох. Ще видим утре. Както се вижда тестовата линия от вчера не е наситена колкото контролната, но ан фона на избледняването днес мога да я счета за положителен.

# 611
И аз бих приела теста от 16ти ден за положителен.

# 612
  • USA
Здравейте,
Моля ви, обяснете по- ясно преди и след овулация. Затова се опитвам да разбера всичко. Много са различни обяснение от лекари, гинекология са обяснили 2- 3 дена любов  преди 0- ден на овулация и след овулация - 1 ден. И след овулация и кога ще е зачеване (половия акт)? И колко дена е положителен тест, нали е 2-3 пъти положителен тест?

Това е на база, че сперматозоидите издържат 1-5 дена в женското тяло, средно 3 дена.
Когато се види + овул. тест и се започне секса, ако има въъздържание преди това, сперматозиодите не са в идеално качество...затова при + тест и старт на секса, понякога не се получава НИЩО. Късмет на всички!
Тъй като след + ову тест има период в който настъпва, е добре според мен да се започне малко преди + тест.
Тестовете се правят 1 път на ден, но според мен за да не се изпусне пика когато видим че наближава насищането може да се правят 2 пъти на ден-сутрин и следобед.

Излиза, че най-важни са дните преди овулацията...т.е преди настъпването и т.е + тест за овулация и ден преди него.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 02:19 от Olivia_FL

# 613

Според вас положителен ли е? За първи път правя тест. Имам досега три бременности за съжаление неуспешни. Винаги съм зачевала на 14 ден от цикъла. Днес също е 14 ден, но напоследък цикъла ми все закъснява и стана на около 33 дни. Или може би предстои овулацията утре...?

# 614
Според мен още малко му трябва на теста, за да стане положителен. Овулацията настъпва 24-48ч след положителния тест. Щом цикълът ви е станал по-дълъг, то и овулацията се е изместила малко по-късно и няма да е на 14 ден. Продължете с тестовете, може би утре ще е положителен вече

Общи условия

Активация на акаунт