Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 099
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, имам малко глупав въпрос, защо тестовете за овулация се правят следобед? Аз не мога да издържа да пия малко вода и да го направя след 4 часа без да се ходи до тоалетна. На мен ми е противопоказно да пия малко вода.

# 526
Здравейте, имам малко глупав въпрос, защо тестовете за овулация се правят следобед? Аз не мога да издържа да пия малко вода и да го направя след 4 часа без да се ходи до тоалетна. На мен ми е противопоказно да пия малко вода.

Аз съм абсолютно същия случай - по цял ден пия много вода и пишкам често. Точно същия въпрос се канех да питам, защото виждам, че на опаковката (Oview), пише че могат да се правят между 10 сутринта и 20 часа, ако не се лъжа, но пък тук в темата всички казват само следобед. Ще се радвам някой да каже Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 10:59 от Owly

# 527
По спомен концентрацията на ЛХ е най-висока сутрин и може да даде подвеждащи резултати.
Много жени обаче ги правят сутрин, най-добре спазвайте инструкциите за употреба на съответния тест.

# 528
Момичета, побърках се с тези лентички..
Как ви се вижда тази?

# 529
Още мъничко трябва. На кой ден от колко дневен цикъл е?

# 530
Още мъничко трябва. На кой ден от колко дневен цикъл е?

15 ден ми е след началото на цикъла. По принцип съм с по ранна овулация, според лекаря, но предните дни чертата беше много по-бледа от тази...

# 531
Как ви се вижда тази?

Моята беше по същия начин. На следващия ден, пак същата. И тествете мк свършиха. Правихме 3 поредни дни опити, откакто видях такъв тест,и мъжа ми замина. Чела съм в други теми, че на някои момичета тестовете никога не се насищат достатъчно, а са в това положение и след това започват да избеляват. Та не знам...

# 532
И при мен е така насищанетото не е много голямо, а реално е и доказана овулацията.
Лентите са насищат, но не чак толкова много- започват без лента леко насищане и след това изчезват.

Как ви се вижда тази?

Моята беше по същия начин. На следващия ден, пак същата. И тествете мк свършиха. Правихме 3 поредни дни опити, откакто видях такъв тест,и мъжа ми замина. Чела съм в други теми, че на някои момичета тестовете никога не се насищат достатъчно, а са в това положение и след това започват да избеляват. Та не знам...

# 533
И при мен е така насищанетото не е много голямо, а реално е и доказана овулацията.
Лентите са насищат, но не чак толкова много- започват без лента леко насищане и след това изчезват.

Как ви се вижда тази?

При преглед ли ви е доказана овулацията?
Аз когато направих тестовете имах ЦС, имах подуване на корема, и леки спазми. Тестовете ми 2 дни подред бяха наполовина колко котролната, но тази половин част беше силно оцветена. Водиеше св отрицателн, но според мен тогава беше овулацията. В следващите дни симптомите изчезнаха, секрета изчезна изведнъж. Чак днес вече 6 дни след предполагаемата овулация имам кремообразно течение.

# 534
Здравейте,

Днес за първи път започнах с тестовете за овулация. Според приложенията за следне на цикъл, които ползвам, вече съм навлязла във фертилния прозорец - 9 ден от МЦ ми е, но той е сравнително кратък - 26 дена.
Възможно ли е на първата лентичка от днес дори да не се вижда втората черта, ако календарите дават овулация в понеделник?

Тестът е Oview, правила съм го според инструкциите на опаковката.

# 535
Да, възможно е, не винаги е като при тестовете за бременност с постоянно насищане. При мен единия ден беше като вашата, на другия беше положителен.

# 536
Здравейте момичета.
Да отчета и аз своя опит с тестовете за овулация.
От началото на месец март започнах да ги правя с надеждата да са за последен път. Реално първите, с които започнах нямах нито 1 с отчетливо положителна 2ра чертичка.
Прилагам тези, които за мен са положителни и при които имах доказано на УЗД спукан форикул:

Тестът от 31.03. е правен в 16 часа следобед, съответно тогава правихме и опити. На следващия ден, 01.04 бях на  фоликулометрия и съответно теста го направих към 13 часа. На самия преглед фоликула се беше спукал- тоест в моя случай това е станало на 12тия час долу горе след положителния тест от 31 март. Разбира се по препоръка на АГ правихме опити и на този ден, т.к по лигавицата, а и по изчисления не бяха минали 24 часа. На следващия ден 02.04. пак правихме опити.
По думите на моето АГ болка има, когато фоликула се е спукал и има течност в дъгласовото пространство. Реално аз в деня на прегледа доста силна болка имах  и си мислех, че овулацията предстои, но.. вече беше минала. За тестовете ми каца, че се правят до 13-14 часа, а аз до този ден винаги ги правех в 16.

Бременност няма, лутеалната ми фаза беше точно 14 дни и цикъла ми беше абсолютно точен м.април.

На 27 април (12 ден от МЦ) ходих отново на фоликулометрия. Според АГ този месец МЦ щеше да е по-дълъг по това, което видя. А и няма как в месеца 2 пъти да има овулация, което ми даваше календара при цикъл от 28 дни.

Последният тест, който прикачих е на 21 ден от МЦ, АГ беше права, че ще е по-дълъг, но ми каза, че ако тестовете не се наситят до 02, 03 май... този месец може и да няма овулация... да но на 6ти според мен теста си е положителен...

Бременност пак няма въпреки опитите ни. Лутеалната фаза отново беше 14 дни и точно на 35 ден ми дойде...
Може да има връзка неуспеха ни с това, че бях на антибиотик до 5 май защото получих остър цистит... не знам.

Моля се този месец да е нашия.
Според АГ няма проблем и е нормално да не се получава (правим опити от 4 месеца, а от мъртвото ми раждане в 36 г.с вече ще станат 7 месеца.) Изписа ми абогерит и пикозитол за 3 месеца цитирам директно думите й-"няма за къде да те бавя".
Извинявам се за дългия пост, но исках да бъда полезна с малко информация от моя опит с тестовете и да помоля за съвет какво още бих могла да направя, за да се случи моето чудо и този път до успешен финал... Както и ако имате информация за вечната моя драма с антибиотиците и опити за бременност.

# 537
Здравейте Simple Smile
И аз, мисля, като повечето от вас имам затруднение да разчета правилно теста за овулация Thinking
По груби изчисления (понеже цикълът ми не е точен всеки месец) трябваше да започна тестването от понеделник, та започнах го като от тогава до днес почти всички лентички на тестовете ми изглеждат така, а първата от 24.05 още по-ярка. С изключение на миналия ден, когато тестовата чертичка беше доста по-бледа, което именно ме обърка. (Снимката е от днес) Въпреки това през седмица не сме спирали с опитите за бебче.
Моля за вашето мнение Simple Smile

# 538
Annapetrova2021, имаш ли снимани другите тестове? Аз лично не мога да преценя само по обясненията ти. Ползваш ли някое от приложенията, в които да качваш снимки на тестовете?

# 539
Annapetrova2021, имаш ли снимани другите тестове? Аз лично не мога да преценя само по обясненията ти. Ползваш ли някое от приложенията, в които да качваш снимки на тестовете?

Не, за съжаление, нямам други снимки. Всъщност сега разбирам за тези приложения от вас. Съвсем скоро започнах да следя овулацията си. Може ли да ми препоръчате ап? Звучи ми полезно

Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт