Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 555
  • 801
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, как се процедира с получаването на входящ номер? Предният път ми изпратиха имейл, сега пак ли така правят?

# 151
Момичета, как се процедира с получаването на входящ номер? Предният път ми изпратиха имейл, сега пак ли така правят?

Пишете им на имейла. Много бързо отговарят.

# 152
Здравейте момичета. Ние сме с  мъжки фактор.Аз съм доста млада почти на 20. Знаете ли от каква годишна възраст мога да кандидатствам ?

# 153
Здравейте момичета. Ние сме с  мъжки фактор.Аз съм доста млада почти на 20. Знаете ли от каква годишна възраст мога да кандидатствам ?

Възрастта ти няма да е проблем при кандидатстване за финансиране по фонда.

# 154
  • Пловдив
Момичета, ММ има едни близки (наши турци), не са много добре с българския (да не кажа хич) и ходили в една клиника, направили им 7-8 инсеминации като всеки път им давали 100% сигурност, че ще стане този път Rolling Eyes  Не могат много да обяснят какво са правили, ММ ще им види документите днес или утре, уж всичко си пазели.Поне АМХ дали има и ако има колко е, защото им казали, че фонда нямало да ги одобри.На каква база, не е ясно.При неуспешни инсета дава ли се документ от болницата?Как се кандидатства с неизяснен стерилитет?Аз имам две неуспешни инсета, но кандидатствах с друго и нямам черно на бяло, че съм правила и  са били неуспешни.Искам да дойдат в Пловдив и да ги срещна с моя доктор, да видим какво ще каже той.Но са далече и ми се иска ако се издава някакъв документ да го вземат преди да дойдат.Thinking

# 155
Здравейте,
Знаете ли този месец кога ще бъде заседанието?

# 156
Момичета, ММ има едни близки (наши турци), не са много добре с българския (да не кажа хич) и ходили в една клиника, направили им 7-8 инсеминации като всеки път им давали 100% сигурност, че ще стане този път Rolling Eyes  Не могат много да обяснят какво са правили, ММ ще им види документите днес или утре, уж всичко си пазели.Поне АМХ дали има и ако има колко е, защото им казали, че фонда нямало да ги одобри.На каква база, не е ясно.При неуспешни инсета дава ли се документ от болницата?Как се кандидатства с неизяснен стерилитет?Аз имам две неуспешни инсета, но кандидатствах с друго и нямам черно на бяло, че съм правила и  са били неуспешни.Искам да дойдат в Пловдив и да ги срещна с моя доктор, да видим какво ще каже той.Но са далече и ми се иска ако се издава някакъв документ да го вземат преди да дойдат.Thinking

Здравейте, аз кандидатствах с тубарен фактор, но съм чела че с 4 инсеминации и неизяснен стерилитет също получават заповеди. От Клиниката са длъжни да им дадът документи за инсеминациите. По принцип всеки доктор е длъжен да ни дава амбулаторен лист за всеки преглед, друг е въпроса, че много малко репродуктивни специалисти работят според закона. Успех.

# 157
Здравейте, момичета! Искам да попитам знаете ли как стоят нещата с повторно кандидатстване за фонда. Първо ни одобриха с мъжки фактор, до тук имаме 3 процедури(2 инсета и 1 инвитро по фонда с мъжки фактор). Може ли отново с мъжки фактор да се кандидатства и необходими ли са отново 2 спермограми и документ от уролог. Ще се радвам някой да сподели, в случай, че е запознат.

# 158

За проведена инсеминация трябва да има документ с вписан УИН /универсален идентификационен номер/ за вътрематочни инсеминации (IUI).

# 159
Здравейте, момичета! Искам да попитам знаете ли как стоят нещата с повторно кандидатстване за фонда. Първо ни одобриха с мъжки фактор, до тук имаме 3 процедури(2 инсета и 1 инвитро по фонда с мъжки фактор). Може ли отново с мъжки фактор да се кандидатства и необходими ли са отново 2 спермограми и документ от уролог. Ще се радвам някой да сподели, в случай, че е запознат.

Здравейте, при повторно кандидастване се прилагат всички документи, както при първия път.  До колкото знам няма проблем да се кандидаства по същия фактор, по който сте били при първото. Аз на 2.04 подадох за втори опит по неизяснен стерилитет и трябваше на ново всичките документи.

# 160
Ако от първото кандидатстване не е минала една година, можете да кандидатствате със същите спермограми, само АМХ ви трябват и заявленията. Това за мъжки фактор. Попитайте за всеки случай, че не си спомням мн добре условието, но ние правихме 2 опита за една година с едни и същи СГ.
Сега за третия опит ни трябваше една нова СГ и моето АМХ.

# 161
Здравейте, според мен първо проверете клиниката в която са ходили дали има договор с фонда. Мой познати ходиха в клиника която няма договор с фонда и ги мотаха много време. Правиха най различни изследвания, пиха скъпи лекарства накрая направиха и инсеминация, която се оказа, че е направенав 3 дни преди овулацията. И така моите познати стигнаха до извода, че всичко е за пари и няма смисъл да продължават там.

# 162
  • Пловдив
mohiii, вчера ММ им видял документите, те са правили инвотро по фонда 2 пъти 🤦‍♀️🙄 Но не знаят.Давали едни пари, по 1000лв,по 2000лв, за които не са им давали бележки и много ме съмнява, че тъй като грам не разбират какво им се случва са си плащали одобреното вече от фонда.. Най-тъпото е, че те се чувстват излъгани защото докторите им давали 100% гаранция.А жената януари е навършила 43 🙄 и вече Фонда отпада..

# 163
mohiii, вчера ММ им видял документите, те са правили инвотро по фонда 2 пъти 🤦♀🙄 Но не знаят.Давали едни пари, по 1000лв,по 2000лв, за които не са им давали бележки и много ме съмнява, че тъй като грам не разбират какво им се случва са си плащали одобреното вече от фонда.. Най-тъпото е, че те се чувстват излъгани защото докторите им давали 100% гаранция.А жената януари е навършила 43 🙄 и вече Фонда отпада..

Ужас, за съжаление има клиники и доктори, които се възползват от нашето нещастие. За мен това е престъпление, дано намерят съвестен доктор да им помогне да сбъднат мечтата си.

# 164
Ако от първото кандидатстване не е минала една година, можете да кандидатствате със същите спермограми, само АМХ ви трябват и заявленията. Това за мъжки фактор. Попитайте за всеки случай, че не си спомням мн добре условието, но ние правихме 2 опита за една година с едни и същи СГ.
Сега за третия опит ни трябваше една нова СГ и моето АМХ.
Много благодаря! Само да попитам трябва ли отново становище от уролог/андролог?

Общи условия

Активация на акаунт