Индукционни котлони, тема N2

  • 43 983
  • 873
  •   2
Отговори
# 600
  • под тепетата
  • Мнения: 11 158
И на мен ми се е случвало. Купих за студентката ми две тенджери, лепи ги магнит, ще ги пускам в колет. Добре, че се сетих преди това да сложа едната на котлона вкъщи. Ми не тръгна. Върнах ги, показах на собственика на магазина и ми ги смени човекът. Ама и бяха някаква куча марка.

# 601
  • Мнения: 50 992
И на мен ми се е случвало. Купих за студентката ми две тенджери, лепи ги магнит, ще ги пускам в колет. Добре, че се сетих преди това да сложа едната на котлона вкъщи. Ми не тръгна. Върнах ги, показах на собственика на магазина и ми ги смени човекът. Ама и бяха някаква куча марка.

По принцип има една неръждаема стомана, която не става. Ама не знам дали нея я лови магнит...
Значи се гледа да е написано, че става и да не е китайска от магазин за един лев Simple Smile

# 602
  • Мнения: 14 206
Ей ви две тенджери:
-първата става за индукция http://www.chrom.bg/product/127/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D … %D0%B8-10-%D0%BB-

-втората със сандвич-дъно не става за индукция  http://www.chrom.bg/product/138/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D … D1%8A%D0%BD%D0%BE

Забележете и разликата в цената.

# 603
  • Мнения: 778
Отделно има съдове и съдове. Имаме една тенджера някаква куче марка от Пепко, уж става за индукция ама като я пусна на максимална мощност гледам консумацията на плота и дърпа 1400W. Като сложа нещо на Pyrex на същата степен консумира 2500W и загрява много по-бързо. И магнита лепне различно по дъното

# 604
  • Мнения: 846
Не съм чела темата и не знам дали е задаван подобен въпрос.
Имаме индукционен котлон в къщи и котка, която постоянно прави бели.
Има ли вариант при включване на котлона да стане инцидент? До колкото знам той се нагрява само когато има съд, аз и заради това гледам да не оставям нищо на него.

# 605
  • Мнения: 12 761
Аз го заключвам котлона. Точно заради смотаните котки, които постпянно забравят, че са се наяли:)))
Иначе има сензор и ако се повиши много температурата, самият котлон спира. Поне нашият е така.

# 606
  • Мнения: 50 992
Не съм чела темата и не знам дали е задаван подобен въпрос.
Имаме индукционен котлон в къщи и котка, която постоянно прави бели.
Има ли вариант при включване на котлона да стане инцидент? До колкото знам той се нагрява само когато има съд, аз и заради това гледам да не оставям нищо на него.

Освен котката да събори тигана или тенджерата не виждам какъв друг инцидент може да стане. Плотът се нагрява от самата тенджера и става топъл, но не толкова, че да изгори. Най-много да опари котката и тя ще избяга.

# 607
  • Мнения: 7 428
Не съм чела темата и не знам дали е задаван подобен въпрос.
Имаме индукционен котлон в къщи и котка, която постоянно прави бели.
Има ли вариант при включване на котлона да стане инцидент? До колкото знам той се нагрява само когато има съд, аз и заради това гледам да не оставям нищо на него.
Ако няма съдове на котлона, дори и да го включи котката, след секунди сам ще изключи. Поне при моя освен включването от основния бутон, трябва да задам и степен на мощност, а ако не задам, пак изключва, дори и отгоре да има съд. Значи, за да се случи инцидент, едновременно трябва да има съд на котлона и котката да включи и основния бутон, и степен на мощност. Ако няма съд, котката няма как да се изгори, все пак не вярвам да е с метални обувчици Simple Smile
Понеже има котлони с различно включване от моя, добре е да кажеш твоят как работи.

# 608
  • Мнения: 846
Не съм чела темата и не знам дали е задаван подобен въпрос.
Имаме индукционен котлон в къщи и котка, която постоянно прави бели.
Има ли вариант при включване на котлона да стане инцидент? До колкото знам той се нагрява само когато има съд, аз и заради това гледам да не оставям нищо на него.
Ако няма съдове на котлона, дори и да го включи котката, след секунди сам ще изключи. Поне при моя освен включването от основния бутон, трябва да задам и степен на мощност, а ако не задам, пак изключва, дори и отгоре да има съд. Значи, за да се случи инцидент, едновременно трябва да има съд на котлона и котката да включи и основния бутон, и степен на мощност. Ако няма съд, котката няма как да се изгори, все пак не вярвам да е с метални обувчици Simple Smile
Понеже има котлони с различно включване от моя, добре е да кажеш твоят как работи.

Моят работи на същия принцип, както вашия.

# 609
  • Мнения: 50 992
Не мисля, че съм открила топлата вода, ама все пак да споделя нещо, което открих едва сега - директно на индукционния котлон може да се топлят консерви. Разбира се, от по-големите, не онези съвсем мъничките, защото няма да ги хване. Имах останала половин консерва от мексиканската седмица на Лидл и реших да я хапна за обяд. И вместо да я пресипвам в чиния, пък после микровълнова, пък да се мие чиния... Хоп, направо на котлона и с постоянно разбъркване  за 20-30 секунди стана готова за консумация.

# 610
  • Мнения: 12 761
Да, но да не вземе някой да я топли затворена, че лошо.
Аз така тава от Лидъл едвам спасих, котката пуснала котлона..

# 611
  • Мнения: 50 992
Е не се сетих и това да предупреждавам Grinning А и нали писах да се разбърква. Ако не се бърка долу ще загори, горе може още да е хладна. Освен ако не е супа, ама и там е добре да се бърка.

# 612
  • Sofia
  • Мнения: 2 423
Аз не бих рискувал да го правя това, дори да е удобно.
Върху ламарината има някакво покритие, което пречи да ръждяса от храната.
Със сигурност не е предвидено да се подлага на много високи температури.
Т.е. не знаете дали не се отделят при високи температури опасни и канцерогенни вещества. Със сигурност описаните температурни граници от производителя, за съхранение, рядко надхвърлят 40 градуса.

# 613
  • Мнения: 50 992
Аз не бих рискувал да го правя това, дори да е удобно.
Върху ламарината има някакво покритие, което пречи да ръждяса от храната.
Със сигурност не е предвидено да се подлага на много високи температури.
Т.е. не знаете дали не се отделят при високи температури опасни и канцерогенни вещества. Със сигурност описаните температурни граници от производителя, за съхранение, рядко надхвърлят 40 градуса.

Не е така, консервите са предвиден да се топлят на огън по време на излет, поход, на война. Никъде не им пише да не се прави.
Освен това консерва, пълна с вода или сос, не може да се нагрее много. Тоест абсурдно е да говорим за висока температура. Като ученици правехме празници на физиката и на демонстрациите кипвахме вода в хартиена чашка.
И накрая, когато човек си топли консерва той я стопля така, че да стане за ядене - 50 градуса примерно. Изобщо не става дума да се вари или (по-лошо) пържи нещо.

# 614
  • Sofia
  • Мнения: 2 423
Не съм убеден в твърдението. Направо ми е абсурдно, как някаква частна фирма мисли как ще топлиш консервата на война или излет и ще го направи безопасно за тази цел.

А, иначе с индукционния котлон загряваш ламарината и лаковото покритие и то сгрява храната с кондукция.
Колко точно се нагрява самата ламарина - 100, 150, 250 градуса - не знам.

Аз със сигурност не бих топлил храна така, още по-малко пък бих препоръчвал това на други.

Общи условия

Активация на акаунт