Индукционни котлони, тема N2

• 44 179
  • 873
  •   1
Отговори
# 795
  • при него
Ако готвите толкова много и то предимно на котлони ( аз например, повече на фурна), по-добре вземи малка съдомиялна. Имам и голяма и малка (на различни места). Малката просто я пускам по-често.

# 796
# 797
Щом се готви и яде много също бих оставила голямата миялна.За котлоните не мога да кажа.

# 798
Здравейте. Поради липса на достатъчно място в кухнята се налага или съдомиялната да ми е 45см или котлоните да са само 2, затова сякаш клоня повече към 2 котлона, отколкото да се лиша от голяма съдомиялна. Та има ли двойка котлони, но и двата да са големи, защото в нашето семейство се готви в огромни количества и винаги ползвам големи тенджери, а повечето котлони, които видях са 1 малък и 1 голям. Видях и такива, които се съединяват, но не съм наясно могат ли да се използват две тенджери наведнъж, понеже за първи път ще взимам индукционен котлон и не знам как точно работят. Моля ви за препоръки, ще съм много благодарна.
Ако се готви много и ползваш големи тенджери, според мен малък плот не е удачен. По-добре да се пуска по-често СМ, отколкото постоянни неудобства и бавене при готвене - това не само изнервя и изтормозва, а губи и време. 
Впрочем, аз ли се заблуждавам или някой тук писа, че има готварски плот върху вградена СМ?

# 799
Впрочем, аз ли се заблуждавам или някой тук писа, че има готварски плот върху вградена СМ?

Не виждам какъв би бил проблема, ако има 3-4см разстояние между уредите. Индукционните плотове са тънки и при монтаж се показват най-много  един-два сантиметра под кухненски плот с дебелина 40мм

# 800
Аз даже имам чекмедже под плота.

# 801
Да, може да е върху СМ, но аз искам тя да е до мивката, а колоните не могат да са до мивка. Другият вариант е да изместя СМ, но смятам, че няма да е удобно тя да е през шкаф от мивката (не съм имала досега, това са предположения само, защото си мисля, че първо ще минавам съдовете през чешмата, за да няма остатъци от храна и след това в СМ).
Цитат на: ESPACE [video
[/video]link=topic=1300503.msg48406996#msg48406996 date=1723312836]

Не виждам какъв би бил проблема, ако има 3-4см разстояние между уредите. Индукционните плотове са тънки и при монтаж се показват най-много  един-два сантиметра под кухненски плот с дебелина 40мм

# 802
За човек, който готви много и ползва големи съдове бих избрала плот с 3-4 зони. Аз не ползвам съдомиялна, защото нямам място,готвя всеки ден и ползвам 2 от 3 котлона постоянно. Не бих си причинила двойки котлони. Взимате 45 см съдомиялна и 3-4 котлона, по мое мнение

# 803
Да, може да е върху СМ, но аз искам тя да е до мивката, а колоните не могат да са до мивка. Другият вариант е да изместя СМ, но смятам, че няма да е удобно тя да е през шкаф от мивката (не съм имала досега, това са предположения само, защото си мисля, че първо ще минавам съдовете през чешмата, за да няма остатъци от храна и след това в СМ).
Цитат на: ESPACE [video
[/video]link=topic=1300503.msg48406996#msg48406996 date=1723312836]

Не виждам какъв би бил проблема, ако има 3-4см разстояние между уредите. Индукционните плотове са тънки и при монтаж се показват най-много  един-два сантиметра под кухненски плот с дебелина 40мм
Консултирайте това с майсторите, включително В и К, че тук не виждаме проекта и особеностите на кухнята, но моята в момента в селската къща е точно през шкаф от мивката. Чиниите няма нужда да се плакнат, а и дори да се налага някои хранителни остатъци да се отстраняват по такъв начин, то през шкаф не е чак далеч и спокойно могат да се поставят на плота, а оттам - в СМ.

# 804
Имала съм и 45 см и 60. Не знам дали не си въобразявам, но голямата мие по-добре. Иначе си имам и голям плот с 4 зони. Много рядко пускам 2 едновременно, а за 10тина години 3 зони едновременно сигурно съм пускала точно 1-2 пъти и то не защото е било толкова наложително, а за да ги проверя Simple Smile
Аз категорично съм за голяма миялна. Още повече, че многото готвене предполага и камара съдове за миене. Понякога на ден пускам миялна по 3 пъти. При това не бих казала, че готвя толкова много.
Мислили ли сте за мултикукър? Тогава пък котлоните се ползват наистина рядко.

И както мислите да са едно до друго мивка и миялна е така. Не правете компромис с това, че после да разнасяте из цялата кухня.

# 805
Аз пък най-редовно ползвам 3 котлона.Също готвя много.Така че домакинята трябва да знае навиците си и да прецени.Отстояние 1 шкаф от миялната не е фатално, а може да има всичко, което иска.То даже ще са 45см, доколкото разбирам:

# 806
Котлоните така или иначе заемат място (дори и двойка), а ако трябва да се вземе и мултикукър не по друга причина, а именно за да замества недостигащи котлони, както се препоръчва по-горе, то не виждам смисъл от цялата операция - зер и за мултикукъра се иска място - хем на плота, хем за прибиране, ако трябва и да се прибира. Даже е по-кофти, защото готварският плот си стои и когато е празен дори само в областта на един котлон, може да се използва като помощен работен плот, тъй като не загрява прекомерно.  Правенето на една проста баница например изисква място на плота за разтворените кори, за тава, за купа с течна смес и купа със сирене. Когато мястото на плота е малко за всичко това, просто си слагам тавата или някоя купа върху готварския плот, дори и на друг негов котлон да се готви, което не мога да направя върху мултикукъра.  Въпрос на организация и разположение на всяка конкретна кухня, но аз определено не бих се сбутала на двойка котлони, които не могат да съберат нормално дори средни по размер тенджера и тиган, ако готвя много, както е посочила питащата.
В същото време, както е отбелязала ДХЗ, 1 м разстояние до СМ от мивката по права линия (през шкаф напр.) не е дори за коментар, никой не предлага разположение в два срещуположни края на кухнята. При мен разстоянието е 60 см, защото е шкаф за пералня - ами плотът отгоре си го ползвам точно за чиниите, които влизат в СМ, респ. после излизат и нямам компромис нито с размера на готварския плот, нито с удобството на ползване на самата СМ.

# 807
Мой познати си купиха котлони Neff(не знам дали съм го написала правилно). Плота е широк колкото двойка и казаха, че целия плот им е бил котлон. Няма значение къде ще сложиш съда. Иначе и аз готвя много, но за мен 2 котлона ми вършат чудесна работа. Много рядко ми трябва 3-ти . Като си планирам нещата се справям и с двата. Въпрос на навик и организация.

# 808
Мой познати си купиха котлони Neff(не знам дали съм го написала правилно). Плота е широк колкото двойка и казаха, че целия плот им е бил котлон. Няма значение къде ще сложиш съда. Иначе и аз готвя много, но за мен 2 котлона ми вършат чудесна работа. Много рядко ми трябва 3-ти . Като си планирам нещата се справям и с двата. Въпрос на навик и организация.
Става за така наречените  Flex Zones. Има ги масово. Зоната се разширява в зависимост от размера на съда (стига д ане е по-голям от самия плот Simple Smile  )
Ето тройка:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-neff-t69ptx4lo-1

Ето двойка:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-neff-t63tdx1l0

Има и на други марки и размери, разбира се.

# 809
Здравейте. Поради липса на достатъчно място в кухнята се налага или съдомиялната да ми е 45см или котлоните да са само 2, затова сякаш клоня повече към 2 котлона, отколкото да се лиша от голяма съдомиялна. Та има ли двойка котлони, но и двата да са големи, защото в нашето семейство се готви в огромни количества и винаги ползвам големи тенджери, а повечето котлони, които видях са 1 малък и 1 голям. Видях и такива, които се съединяват, но не съм наясно могат ли да се използват две тенджери наведнъж, понеже за първи път ще взимам индукционен котлон и не знам как точно работят. Моля ви за препоръки, ще съм много благодарна.

Ако смятате, че два котлона са ви достатъчно, според начина ви на готвене и съдовете, които ползвате, то може би наистина плотовете с flex опция ще дадат най-голяма свобода за размер на съдовете. Аз след голямо ровене по темата индукционни, предвид, че за първи път вземаме такива, се спрях на комбинирана нека го наречем 4-ка, тъй като ползвам по-обемни съдове. Исках също да имам възможност за различни комбинации и взех Bosch, модел PIX631HC1E. Едно, че искам ръчно ограничаване на общата мощност при нужда, че имам едно на ум за ел. инсталацията в къщата, друго, че се надявам да са сносен клас изработка и според един отзив в сайта им би следвало да нагряват равномерно, а не на осезаеми пулсации/включване-изключване като при някои по-бюджетни варианти. Не са монтирани още, тепърва ще мога да проверя дали е така.

Според инструкциите флекс зоната може да се ползва по следния начин, изглежда ми доста разнообразно:

Общи условия

Активация на акаунт