Смесени бракове

• 20 150
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Абе, хора, не се карайте. Заформихме интересни теми. На мен ми е интересно да ви чета. Дайте нещо за култури, обичаи да си говорим. Това с българин и латиноамериканка също беше интересно.

Имате ли наблюдения за португалците - мъже и жени? Какви са като хора? Музиката им не мога да я схвана. Нещо ми е много тъжна, бавна.

# 226
Не. Аз не влизам с гръмки твърдения, вие го правите. Ако не е подплатено, значи е едно празно твърдение (или казано още - голяма измишльотина). Ако ще твърдите нещо е хубаво да е подплатено. Иначе всеки може да си реши да сочи с пръст и накрая иди доказвай, че нямаш сестра. Чакам ти личния пример за див расизъм, Бътър, хайде - теб ще слушаме. Ако нямаш такъв, поне го напиши както трябва:  “В САЩ има див расизъм и президент-неонацист. Така казаха по телевизията.”

# 227
  • Sofia
Е, всички имаме очи и уши. Пък и някои не сме ги гледали тези неща само "по телевизора". Simple Smile

# 228
Абе, хора, не се карайте. Заформихме интересни теми. На мен ми е интересно да ви чета. Дайте нещо за култури, обичаи да си говорим. Това с българин и латиноамериканка също беше интересно.

Имате ли наблюдения за португалците - мъже и жени? Какви са като хора? Музиката им не мога да я схвана. Нещо ми е много тъжна, бавна.
Португалците са добри хора, според мен обичат да се забавляват, аз много харесвам такива хора Simple Smile. Езикът им е интересен, на мен ми е приятно да ги слушам като говорят. Лисабон е много красив град, преди мечтаех да го видя Simple Smile.

# 229
Аз съм работила с португалци.
 Много усмихнати и положителни хора, шумни и малко експанзивни, даже на мен ми дойдоха на моменти малко "в повече". 😅 Гостоприемни ми се сториха много, но като че ли не могат да носят на алкохол-лично мнение. И много горди от историята си.
Харесвам кухнята и манталитета им🙂
Короната ни спря миналата година, иначе се стягахме за Порто и околностите.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 16:59 от Threemafan

# 230
Португалците са много добри и искрени хора. Испанци и италианци също за забавни, но при тях много лицемерие като че ли. Никога не може да разбереш какво наистина мислят за теб. Особено италианците. Та от южните нации португалците са ми фаворити.
Иначе да вметна коментар за бразилците и мексиканците, защото тук някой спомена, че имало много грозни. Не съм напълно съгласна, защото съм виждала много красиви хора и от двете нации. Просто кожата им е съсипана от слънцето и телата са им по-набити и като поостареят особено, стават доста закръглени. Освен това много живеят в абсолютна бедност и разбира се зъби, коса и т.н. няма да са им в красиво състояние. Но в никакъв случай не бих казала, че са грозни.

# 231

Туитър, Фейсбук...погазват свободата на словото и обективността.

Защото да подтикваш към омраза и насилие, убийство на сенатори е меко казано неприемливо. Това не е никакво ограничаване на свободата на словото, защото не е изразяване на мнение, а има смъртоносни последствия. Обществото има нужда от мир, а не тероризъм. А в САЩ живея от 20години и съм видяла много неща с очите си...
Но да се върнем на темата за смесените бракове , че е по-плодоносна и позитивна.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 20:51 от Aminka

# 232
Като го прочета това колко са грозни немците и немкините и винаги се подсмихвам леко под мустак.
Мнозинството са високи, светли хора, добре сложени и двата пола. Като дойдох поне се нагледах на високи мъже Grin Освен това се поддържат, живеят здравословно, спортуват... Да, има и дебели хора, честно казано, в София също не са по-малко. Но митът за дебелата, руса германка от ДДР на плажа в Албена не умира и това си е.
Другото, което ми е правило впечатление е, че са консервативни относно облеклото и колкото по-високо им е нивото на образование, толкова с по-еднакъв тип мода са облечени, също и двата пола.
А мултикултурните връзки и бракове са толкова често и много, че е смешно дори някой да си помисли, че го обсъждат.
Аз съм живял и работил една година в Германия и потвърждавам за грозните немкини. Германските мъже масово женени за чужденки, дори един немец веднъж ми каза, че ако видя красива жена, то тя не е германка.

# 233
  • Sofia
Е, чак пък масово... Тогава, за кого са омъжени немкините?

# 234
Не е до грознота, прекалено са им "еманципирани". В цяла Западна Европа е така. Предполагам и Ганьо скоро ще тръгне по Филипините да си търси жена.

# 235
Не е важно кой накъде ще тръгне, а на  кое прасе се падат хубавите ябълки Wink

# 236
Важното е мир и любов да има. А кой с кого...хич не ме вълнува Simple Smile

# 237
  • Down south
Абсолютно е вярно това за Щатите. Никакви глупости не са.
Кое точно? Кои щати? На какво се базира опита ти в САЩ? Голямо значение има къде, в кой щат живееш, ситуация. Понякога неща, които изглеждат нормални за определени места, не са същите на други.

Всеки може да пише разкази и преразкази, често действителността е различна от представите, независимо дали ти се иска или не.

# 238
В България...евала на софиянци, които са се нагледали вече на всичко.
Това не е само в България. Живея в САЩ и моя колежка е в смесен брак с афроамериканец. Какво ли не е слушала по адрес на децата си, които са мулати, включително злобни подмятания като пресича улицата. Тук на някои места има див расизъм( особено подсилен от предишния президент-неонацист)

To пък добре, че едните бели хора са само расисти.

Имаме близки тя от Малайзия, той обикновен американец. Много хармонично семейство, имат 3 деца, но ми прави впечатлние, че по отношение на възпитание, религия и традиции взимат превес нейните, но пък той няма нищо против така, че при тях всичко работи добре.  Къщата им в много модерен стил, но пред вратат имат две статуи пазители, които са от древен семеен храм и ги мъкнаха от Бали. На тези пазители всеки ден посипват цветчета и листа за да са щастливи. Научила е мъжът и да бие гонг сутрин из къщата Simple Smile И двамата са добре приети от семействата на половинките си.

# 239
Много ме кефи като някой потвърди за грозните еди-кои си. Сякаш хората нямат по-важни задачи и по-важни постижения в живота от това да са красиви.

Общи условия

Активация на акаунт