Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 168
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Днес явно ентусизма на повечето деца е доста голям. И моята малка дама беше така - прическа, парфюм . Да видим докога ще ги държи.
"Предприемачеството" явно го има на доста места вече. Като гледам замества стария "Мениджмънт". Simple Smile
Моята щерка уж езикова гимназия иска. Първи език английски, но е в чудене какъв да е втория език. Досега 2 години е учила руски, но май не й се продължава с него. По-скоро испански или някакъв друг. Английския по мои наблюдения го осъвършенства най-вече в чатове и разговори с чужденци. За колко месеца постигна такъв напредък лятото, все едно е ходила няколко години на уроци.
Относно обучението в чужбина и аз не смятам, че там подготовката навсякъде е на много по-високо ниво. Ако на детето му се учи - навсякъде ще учи. Важна е разбира се и средата, в която са.
Всеки сам си избира пътя в живота. На моята дъщеря й разказвах как навремето аз сама ходих на проверявам по училищата специалностите. Нито баща ми, нито майка ми са проверявали нещо. Само ги уведомих къде, какво съм избрала и дойдоха накрая с мен за попълване на документите.

# 61
  • На морето!
Аз живея в Бургас, в морската градина почти, ходя на плаж всеки свободен ден, по цял ден. От дете съм така- стане ли топло сме на плажа, само първите 2 седмици на август почиваме, защото е отпускарски- плажът е пълен, а морето е бурно.

Дидева, точно вчера видях нашия проект за ДПП. За съжаление паралелката, която синът ми искаше в АЕГ вече я няма вместо това са направили някаква нова с математика и ИТ, при това в професия "графичен дизайн", паралелката в НЕГ с БЕЛ и ИЦ също я няма и вече е ИЦ и География. Изобщо неприятно чувство оставиха в мен тези промени, като допълнение към все по-намаляващата мотивация на ученика.

За изпита- ако решат да отпада материал от ДОО, ще трябва да махнат половината от 6ти клас и около 70% от 7-ми, което си е абсурд. Предполагам нищо няма да махнат, но дано поне са по-либерални в правилата за анулиране, че повечето деца няма да имат повече от 1 ПИ, на който да отработят всички безумни правила за писане.

Днес рових в седмокласната поща, за да намеря ПИ по математика от януари-февруари 2020 или 2019 с отговори, но не намерих. Може ли някой ако има нещо да ми го прати на ЛС или в групата във ФБ, или в седмокласната поща?

# 62
  • Варна
Може ли и на мен да дадете достъп до тази поща? Пиша вече от доста време в темата Simple Smile благодаря Simple Smile

# 63
Днес рових в седмокласната поща, за да намеря ПИ по математика от януари-февруари 2020 или 2019 с отговори, но не намерих.
https://www.suivanvazov.com/proben-test-za-nvo-po-matematika-7-klas-15-02-2020g/
 С всички екстри. Simple Smile От 15. февруари е, на бърз преглед материалът е до Основни геометрични фигури включително.

# 64
  • Русе
Грета Ей, и при нас не са започнали още с Геометрията. Преди 2 седмици свършиха със задачите за движение. Но при нас всяка година е така. Никога до сега не са успели да вземат целия материал по математика. После детето само си учи материала през лятото и в началото на следващата година преговорът им продължава повече от месец и така пак тръгват да изостават.

# 65
  • София
Гледам, че и при вас е приповдигнато както е в нашата темичка, та реших да ви честитя вторият първи учебен ден! Както някой беше написал дано има и трети.
Миналата година в началото на май се разбра какъв материал ще отпадне по БЕЛ и математика, но ми се струва, че при вас тази година може и да няма отпадане.

# 66
https://www.suivanvazov.com/proben-test-za-nvo-po-matematika-7-klas-15-02-2020g/
 С всички екстри. Simple Smile От 15. февруари е, на бърз преглед материалът е до Основни геометрични фигури включително.
дидева, а защо резултатите са като от олимпиада
може би са само на първата част, но дори и така да е

# 67
Има резултати над 65 точки, значи са оценявани двете части.
Олимпиадата е 21 точки максимум.

# 68
  • На морето!
Дидева, за пореден път ти благодаря горещо! Златна си! 😘😘😘

# 69
  • София
Децата са на текстови задачи, за капитал и сплави. Другата седмица ще правят контролно на тях и чак след това започват геометрията.

Аз нали го играя школа и си бях записала детето на ПИ в Междучасие по математика да видим как се справям,  ами някои задачи не ги реши, защото не ги беше учил още. Сега ще се получи същото и на Регалия.

Това е при 5 часа математика на седмица. Предполагам и в другите училища са по толкова.

# 70
Има резултати над 65 точки, значи са оценявани двете части.
Олимпиадата е 21 точки максимум.
знам, да
просто се пошегувах

# 71
Аз не бих се шегувала с подобни неща. Не всеки може да постигне 90+.

Сравнение на средните резултати от НВО в VII клас за последните две години
2019-та: БЕЛ - 53,06 МАТ - 33,62
2020-та: БЕЛ - 51,06 МАТ - 36,33

# 72
Не говоря за 90+
Но масово 20-30 точки, трябва изобщо да не си ходил на училище

# 73
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
значи да не убивам Горинич за неговите 65,6 и 66 от 100  Simple Smile

# 74
значи да не убивам Горинич за неговите 65,6 и 66 от 100  Simple Smile
Това са си направо отлични оценки Simple Smile