Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 169
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на БЕЛ пише 4,75. далеч е от отличен.
Simple Smile странно за мен е изравнил математика и бел. неразписването по математика беше санкционирано, по бел беше санкциониран за съкращаване на преразказа...съвсем правилно и за двете.
според мен, има поле за подобрение без много усилия.

# 76
На пробната по български в Обр.технологии има 82точки, на преразказа 28 ,което откровено ме радва
Дано не му са завишили оценката, да живея в сладка заблуда Smile

# 77
На пробната по български в Обр.технологии има 82точки, на преразказа 28 ,което откровено ме радва
Дано не му са завишили оценката, да живея в сладка заблуда Smile

Как точно става записването за ПИ при тях?

# 78
Как точно става записването за ПИ при тях?
плащаш такса и получаваш парола и потр.име за тяхната мудъл система
седмица чаках да ги пуснат и още три да ги проверят след многократно напомняне
не съм доволна от организацията им

# 79
  • у дома с любимите си хора
Моето момиче се прибра от училище.Правили са тест по математика още първия час.Утре,след осмия, ще имат пробен в реални условия в училище.
Иначе е доволна как е протекъл денят.Единствено се дразни от начина,по който им натъртват как непрекъснато в тези две седмици ще правят безброй контролни.

# 80
  • от Луната
Гласувах с Математическа и Професионална гимназия, но в наше село те са едно и с последната опция по подразбиране Wink. Избрала е:
. Професионална паралелка с интензивно изучаване  на английски език
Професионално направление: Компютърни науки
Професия:                                      Приложен  програмист
 Специалност:                               Приложно  програмиране
Това е от сайта, на училището. Все още не съм сигурна доколко е наясно какво точно ще учи, но от миналата година си го е избрала, а тук няма кой знае какви други опции, та не я разубеждавам. Подредила е и ако не я приемат следващите училища, къде то я има тази специалност и като краен вариант остава сегашното, което е СУРИЧЕ, но профилите май са туризъм и не знам другия.
Първия учебен голяма мъка, било супер скучно и не иска да ходи (тук ми липсва гърмящото човече)
За университет е още много рано да мисля, че ще се пропия. Най-вероятно ще е български, тъй като ако не спечели някаква пълна стипендия за чужбински финансово няма да можем да си го позволим.
Според мен ако едно дете иска да учи, то намира начин това да стане и след това се реализира успешно. За съжаление, наборката не е от най-ученолюбивите и всичко е със зор и много мрънкане от наша страна.
Сега пак имаме пубертетска драма, че не желае да си намали малко маникюра, а бащицата е решил, че трябва. Аз ще си сипя и ще ги оставя да се оправят Wink

# 81
  • Варна
Здравейте Simple Smile Намествам  се в новата тема и аз. Кали, благодаря за темата и анкетата. Гласувах за езикова, пък да видим.
Аз от доста месеци не съм се включвала, но днешния първи присъствен ден от много време го изисква Simple Smile
Голяма апатия и мързел са обхванали моя младеж. Онлайн обучението беше като почивка. Направо съм отчаяна как си губи времето с глупости. Оценките от 1я срок са най-ниските му до сега от всички класове.. По важните предметни изкара  5 по БЕЛ, 6 по Мат.
Записах го на пи към Регалия и в неделя ще видим какво ще направи.
Имам едно питане - някой дали знае къде мога да намеря резултатите от олимпиадата по математика за Варна?

Пожелавам успешен втори срок на всички дечица, да са здрави и да ученолюбиви ☺️

# 82
  • Варна
Лилла, не мисля, че ще обявят резултати от Общинския кръг някъде. Евентуално след Областния ще има списък с явилите се и резултатите им от него. В нашето училище нямаше публикуван списък с явилите се тази година, за разлика от миналата, та май всяко училище си решава как да ги обяви.
Очаквах повече ентусиазъм след втория първи учебен ден. Само едно контролно имало и то било лесно. Много топло било в стаята и горната й устна е разранена от маските. Рапорт даден! Simple Smile

# 83
  • София
Ех, много вълнуващ е днешния ден. И моят темерутест тийн даже бил "леко развълнуван". Тръгна ентусиазиран, прибра се също, за утре тест по География Laughing Мисля, че учителите ще ги погнат с тестове за тези 2 седмици.

А аз днес останах за първи път сама в хоумофиса от 3 месеца насам. Много задачи отхвърлих, супер концентрирана, тъй като не ми се налагаше да притичвам до "училище" през 15 мин, за да проверя дали тийна е в час, дали пише или си играе. За съжаление, след като проследих брийфа на щаба сутринта, не се обнадеждих, че ще се върнат пак присъствено след тези 2 седмици. Много стресово говореха за трета вълна, за положението в Португалия и Ирландия (аз нещо се дистанцирах от новините и съм пропуснала какво става там)...

За школа по АЕ - Британския съвет, но таксата май е сериозна.

# 84
  • Варна
Лилла, не мисля, че ще обявят резултати от Общинския кръг някъде. Евентуално след Областния ще има списък с явилите се и резултатите им от него. В нашето училище нямаше публикуван списък с явилите се тази година, за разлика от миналата, та май всяко училище си решава как да ги обяви.
Очаквах повече ентусиазъм след втория първи учебен ден. Само едно контролно имало и то било лесно. Много топло било в стаята и горната й устна е разранена от маските. Рапорт даден! Simple Smile
Благодаря ти за отговора. Много ми е странно, че не мога да разбера дали се е класирал или не... Само в МГ видях, че имат изнесен списък.
Рано са почнали с контролните работи значи. При сина ми повечето учители са ги навикали за несериозното отношение при онлайн обучението. Дано има някакъв ефект от тези лекции.

И аз днес останах сама в къщи за първи ден от доста време И двамата ученици се паднаха в една смяна и е доста добре. Че и работа успях да отхвърля 😁

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имахме среща с директорката и от нея чух, че двете присъствени седмици ще минат в тестове и препитване - на някои деца много им личало, че някой им помага с тестовете и домашните.
Sad не знам дали така няма да се забавят с новия материал.
но разбирам и учителя, как да е сигурен, че детето решава и пише без "пищов".

# 86
  • Варна
Лилла, трябва да са им съобщили по някакъв начин на децата. Кога се проведе олимпиадата във Вашето училище? Длъжни са в срок до 7 дни да обявят резултатите. За дъщеря ми получих мейл в Школо (на моя акаунт, не на нейния) от пом.-директора, в което се казва колко точки е получила и че се класира за Областен. Който май е на 12-ти този месец? В МГ не съм видяла резултати по математика сякаш...

# 87
  • София
https://smg.bg/systezania-olimpiadai-domakin-novini/2021/02/02/4573/областен-кръг-на-олимпиада-по-математ-2/
Тук има класирали се за областен кръг в София. В сайта на Дидева май имаше и за други градове. В нашето училище не са обявени още, наборът не се е явявал, но исках да видя за брат му и сестра му.

# 88
  • София
Много щастлив ден е имало моето момче днес. Като отидох да го взема, бяха на двора с учителя по ФВС, играеха на някаква игра с топка и тичаха точно като отвързани. Всички с червени бузи, потни и ухилени. Напълни ми се душата.
Учителят по МАТ го е похвалил, че се справя страхотно със задачите, та и това е допринесло за хубавото настроение - съвсем заслужено.
Засега не са им казвали, че ще имат много контролни за тези две седмици ПО. Днес е минало като всеки друг ден в училище. Единствено по ИтЕ уикенда ще трябва да поучи сериозно, защото си знае, че ще има изпитване, но това си беше планирано.
Ходихме после на тренировка и го прибрах скапан, но щастлив.

В събота е на ПИ по БЕЛ в школата, присъствено. Засега няма индикации да се е притеснил. Нямам търпение за резултата.

# 89
  • Варна
Лилла, трябва да са им съобщили по някакъв начин на децата. Кога се проведе олимпиадата във Вашето училище?
В нашето училище беше средата на януари. Явно не се е класирал щом до сега няма информация. Но ми беше интересно да видя задачите и да ги коментираме.

Видях в сайта на Дидева за София и няколко за Варна. Там ще следя, ако има нещо ново.

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт