Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са предпочитанията на родителите относно училищното образование на техните деца?
Какви са мненията за възможностите за образование в чужбина?
Какви са предпочитанията на родителите по отношение на профилирането на училищата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са предпочитанията на родителите относно училищното образование на техните деца?
-
Какви са мненията за възможностите за образование в чужбина?
Мненията относно възможностите за образование в чужбина варират. Някои родители предпочитат чуждестранни училища поради убеждението, че те предлагат по-добри възможности за професионално развитие. Други изразяват опасения относно качеството на образованието в чужбина, като се позовават на примери, които подкрепят техните притеснения.
-
Какви са предпочитанията на родителите по отношение на профилирането на училищата?
Предпочитанията на родителите по отношение на профилирането на училищата включват интерес към математически, езикови, предприемачески и природни науки профил. Родителите изразяват предпочитания за училища, които предлагат разнообразие от профили, които отговарят на интересите и способностите на техните деца.
-
Какви са мненията за началото на учебната година и училищното обучение?
-
Какво е мнението на общността за университетите в България?
)) Обърквам се. Толкова отдавна не съм се занимавала и интересувала, че сега се чувствам като на изпит, ама неподготвена. 
И да, повечето университети в чужбина имат изисквания за хорариум по определени предмети, за да може да кандидатстваш там (лично аз не се надявам заради българчетата да променят изискванията си за кандидатстване). Нашите за момента приемат оценките от ДЗИ за "изпит" (изкл. Медицина и Фармация), но дали от догодина, дете завършило професионална гимназия (например) ще може да кандидатства Право (пак пример), при положение, че не е учило последните години история или природни науки, май яснота няма (или поне аз нямам)