Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 177
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Някой беше питал дали ще отпадне материал от НВО. Според тази статия (https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/02/04/uchenicite-otnovo-v-k … at-vkyshti.478893) - "През април ще се направи анализ дали е нужно да се съкрати изпитния материал от матурите." Без да съм сигурна какво влиза в "матурите", предполагам, че се отнася както за НВО, така и за ДЗИ.

# 91
И аз отбелязах езикова и професионална гимназия. Ще подреждаме по-конкретно след като излязат резултатите от матурите. Наборката завърши срока само със 6-ци, ходи на уроци, но хич не се напряга и не вярвам, че ще има високи оценки на матурите.

# 92
Здравейте и от мен. Момичета, моля не се смейте, но има ли някъде легенда на съкращенията, които се използват по таблиците Simple Smile)) Обърквам се. Толкова отдавна не съм се занимавала и интересувала, че сега се чувствам като на изпит, ама неподготвена. Flushed
Доколкото разбирам, ако се избере профилирана паралелка, завършваш гимназия с профил, но не с професия, нали така? Професионалните гимназии са бившите техникуми, предполагам? Някъде четох, че в 11 и 12 клас се учат  само профилиращи предмети - това за профилните гимназии като ЕГ и МАТ отнася ли се или е само за проф. гимназии или е за всички?
Примерно, ако девойката влезе в ЕГ с немски, но не е в паралелка с изучаване на билогия или химия примерно и след време реши да кандидатства медицина  - ако е в БГ предполагам, че няма да е проблем, че не е изучавала тези предмети, защото ще се яви на изпит по тях, НО ако е в чужбина и там навсякъде искат кредити по тях, а тя не ги е учила, означава ли, че няма да може да кандидатства без приравнителни изпити примерно?
Последното ми изречение е за рекорд, поне се надявам да ме разберете Simple Smile))

Иначе, за връщането в училище е голяма радост, макар че са им казали, че ще имат 8 теста за две седмици Simple Smile), но затова пък вчера има 6 по география, което е голямо постижение да се изкара при нашия гоподин.

Утре ще ходи на ПИ по МАТв Материка и ще е присъствено. Записах я, че досега не е била и да види малко как се случва изпита.

# 93
  • София
За съжаление, точно на тези въпроси все още никой не може да даде отговори. Първият випуск, който ще завърши по сегашната програма, в момента са 11. клас. Неясноти - бол Sad И да, повечето университети в чужбина имат изисквания за хорариум по определени предмети, за да може да кандидатстваш там (лично аз не се надявам заради българчетата да променят изискванията си за кандидатстване). Нашите за момента приемат оценките от ДЗИ за "изпит" (изкл. Медицина и Фармация), но дали от догодина, дете завършило професионална гимназия (например) ще може да кандидатства Право (пак пример), при положение, че не е учило последните години история или природни науки, май яснота няма (или поне аз нямам) Sad

Иначе, младежът е на ски - не съвсем заслужена ваканция (има 4 петици за срока), ама определено си има нужда малко да се отпусне. Олимпиадата по физика минала повече от успешно - изкарал мах точки, което яко му вдигна самочувствието Simple Smile В събота ще ходи на Оли по география, да видим как ще се представи.
Относно курсове по АЕ- категорично НЕ препоръчвам Британския съвет. От две години повечето учители не са нейтив, а българи и нивото спадна драстично (за разлика от таксата).

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 11:50 от molive

# 94
  • София
Нещо ме е обзела апатия, винаги съм била силен характер, но може би мързелът на набора ми дойде в повече и чашата преля. Не съм свикнала да се чувствам така - слаба и неуверена, най-вече обезверена. Дано да е моментно, но опасно ме е стиснало за гърлото. Сори, но трябваше да си го "излея", само си помрънках. Усмихнат ден ви желая Nature High Brightness

# 95
beb40_fb,според мен нещата са комплексни. Не е само набора причината. И аз понякога се чувствам така, но тогава не ми се пише.
Получаваш дружеска прегръдка от мен Hug
И не забравяй, че: "И това ще мине!"

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:12 от vox

# 96
  • София
Бебчо, бре! Недей така! Истина е, че всички имаме силни и слаби моменти. Но най-важното е, че не си сама. Ние сме тук и не се извинявай, че идваш да споделяш. Понякога човек се чувства слаб, обезверен и апатичен, но със сигурност това са временни състояния. Вярвам, че съвсем скоро ще се успокоиш, ще си върнеш увереността и силата. Казвам ти едно "Наздраве!". Сипвай и слагай розовите очила!

# 97
От Вектор ни уведомиха,че са писали до МЗ за присъствено обучение и им отговарят,че съгласно заповедта до 30.04. са забранени присъствени занятия за деца над 4 клас. 😢

# 98
  • Варна
Бебчо, сякаш описваш моето настроение в последните седмици. Изморих се и аз с тийнейджърски мързел, липса на интерес и стремеж. Тази сутрин, на тръгване за училище, установява е, че якето му го няма и естествено го е забравил вчера в двора на училището... Все си представях, че този 7ми клас ще бъде съвсем фокусиран, няма да спи едва ли от задачи и тези. А то, какво излезе...
Но ти казвам, че това е временно и съвсем скоро ще се чувстваш по-добре. Всеки от нас минава през какви ли не състояния на духа през тази една година. Представяй си каква лекота ще усетиш след 18 юни Simple Smile Както казва нашия учител по математика на децата: като излезете от втората матура и знаете, че сте се справили, ще ви се стори, че слънцето грее по по-различен начин, по-хубав Nature High Brightness

# 99
  • София
beb40_fb, "И това ще мине".
Стана обед, дами Simple Smile Наздраве

# 100
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
седна да решава домашно по математика.
вой, врява...
имали три сборника, не знаел от кой сборник е домашното.
намери два от триете - не е там. третия го няма. аз съм виновна, защото съм го "подредила" някъде.
малко "строй се - преброй се" и сборника се намери. в купчинката, дизайнерски аранжирана на-под-до и около бюрото му.
и пак мрънкане: много време бил изгубил да подреди всичко.
питам го, какво му пречеше всеки ден да връща тетрадки и учебници на мястото им. тогава нямаше да губи време да ги търси и подрежда.
нямало смисъл... аз няма да го разбера... така или иначе пак щели да се разнестят. как точно не ми обясни.
питам решил ли е задачите? бил прочел как се решават.
сега седи сърдит в стаята си. сърдит е, защото му казах да прочете рецептата за картофи на фурна и по желание за кекс.

а ми е смешно. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 101
st. Dobri Simple Smile
Моят пък рисува или пише домашно нз, след като получи днес това в Школо
Скрит текст:

Госпожата по рисуване е много строга Rolling Eyes

# 102
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам дали изобщо са имали рисуване през ДО. май не.
музика имаха - точно по музика го хванах да играе, а микрофонът му беше включен и ... можете да си представите. Wink

# 103
  • София
Благодаря ви, момичета, за подкрепата. Наистина не е присъщо за мен до се чувствам така. Но явно е вярно, че човек се учи докато е жив - тези дни се запознах с една черта от характера ми, която дори не подозирах, че съществува.
Искрено ме развеселиха случките с децата, кой търси яке, кой сборник, а някои накрая може и с кекс да се уредят Joy

# 104
При нас музиката остана висяща - пенсионирал се е човекът и седя и мисля как и на какво основание, и кой ще им сложи оценки за първия срок...? И дали ще повлияе при оформянето на самата диплома или ще намерят някакво основание да попълнят служебно оценки, къде заслужени, къде - не. За втория срок тепърва издирват преподавател, но дали и кога ще има такъв... Следва продължение или питие... Joy

Общи условия

Активация на акаунт