Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 155
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, в търсене съм на школа по английски език, ако сте доволни от някоя бихте ли споделили. Става въпрос за София, без значение е районът.
Благодаря

# 46
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дидева, аз само да си помрънкам. кашата не иде от таблицата, а от това, че по нея трябва да се вземат решенията. Simple Smile
явно както може "септември да бъде май", така може и февруари да е септември. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ние сме от понеделник. ще докладвам дали е минало толкова празнично.

# 47
Моят по отношение на училището е опериран от към емоции. Действа, като войник. Става и тръгва щом се налага. Не разбрах дали е доволен или не. Довечера може да каже две приказки по въпроса Simple Smile

# 48
Хайде честит ни втори първи учебен ден. Девойката е втора смяна на училище. И отиване и връщане ще са с метро и ГТ. Аз обмислям да я зачаквам на метрото и да си се прибираме двете. Голяма е на ръст, ама на акъл хич. А и ми е притеснено, още е тъмно вечер.
Тя хич не е настроена да ходи присъствено. А аз не искам да си представям целодневното стоене с маска. Още повече че носи очила...
За школа по английски - доволна съм от АВО. Единия срок са с нейтив спийкър, другия с български учител. Непрекъснато се говори на английски. Ако детето е съвестно и има желание да се занимава с езика, може да се постигне добро ниво.

# 49
Да се отбележа и аз за да не ви изпусна - моят иска МГ и пак МГ, но ако не стане (защото не си дава много зор) е склонен и на езикова Simple Smile) Разбира се гласувах и с "ще си сипя "Wine Glass

# 50
Здравейте, благодаря за новата тема и анкетата, с радост се включих:smile:  Имате ли спомен кога миналата година уточниха списъка с произведения по БЕЛ, които  влизат в НВО?  Кога може да очакваме реалистично актуализиран списък - през месец април, май? Благодаря!:smile:

# 51
  • София
Добър ден и от мен. Наборът уж не бил въодушевен от тръгването на училище, но си беше навил аларма за 6.30 - стана, закуси, отдели подобаващо време на прическата и тръгна пеша в 7,20, направо бях изумена! При условие, че карам с колата брат му и сестра му и тръгваме в 7,30, той отказа да дойде с нас. Да видим как ще е в края на деня, очаква ги преразказ по БЕЛ, а математика сигурно няма да имат - така и не намериха титуляр, ще мерят улиците 2 часа

# 52
  • София
Има ли други училища, които още не са почнали геометрията? Аз почвам да се притеснявам, че няма да стигне времето да се вземе материала по математика.

# 53
  • Варна
Грета, как така не са почнали геометрията?! Изобщо ли? Да не би първия срок да са имали по-малко часове, а втория да са с повече по математика? (Мислех, че са по 4 ч всеки срок, но може и да греша). При нас мисля вече имаха и едно контролно на ъгли.
За днес са им "обещани" 4 контролни, но девойката тръгна нагласена сякаш отива на среща, а не на поредица контролни Laughing
За произведенията по БЕЛ какъв списък чакаме? Не се ли включва всичко от 5, 6 и 7 клас? Или пак не съм разбрала...
И щях да коментирам Бургаската таблица Simple Smile Всички паралелки с по 24 ученици - тук миналата година масово бяха по 26. Но това което ме изуми бяха ЕГ с паралелки с профил "математически", "предприемачески", "природни науки". Това за пръв път ли е или си е традиция в Бургас? Досега не бях срещала такива и ми се виждат екзотични Simple Smile

# 54
Имате ли спомен кога миналата година уточниха списъка с произведения по БЕЛ, които  влизат в НВО?  Кога може да очакваме реалистично актуализиран списък - през месец април, май?
Имаш предвид дали нещо ще отпадне от списъка заради ОЕСР? Миналата година актуализираха списъка в началото на май. Мисля, че тази година ще си остане, както е по модела.
В Бургаската таблица точно числото 24 ме впечатли. Обикновено паралелките се залагат на максимума от 26 ученици. При езиковите гимназии двата профилиращи на национално ниво са си чуждите езици. Все трябва да изберат нещо за трети/четвърти профилиращ предмет. Забелязах също, че професионалните паралелки настъпват и към ЕГ. През последните две години се появяваха предимно в МГ.

# 55
Точно за "Предприемачески" в Хуманитарната при нас исках да разбера някакви детайли, от миналата година е въведен, но сайтът на гимназията е пълен потрес откъм информация и съм в гадаене какво профилира и какво кариерно развитие е заложено...

# 56
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на мен ми хареса "автобояджия" в една от гимназиите и "екскурзовод" в друга. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
има за всекиго по нещо.
май пак не съм догледала нещо, защото изпаднах в потрес от едни цифри 48 тук-там. реших, че в Бургас са по 48 деца в клас и мълниеносно хванах чашката.
от радост, да не ме помислите за пияница. Simple Smile.

# 57
Имате ли спомен кога миналата година уточниха списъка с произведения по БЕЛ, които  влизат в НВО?  Кога може да очакваме реалистично актуализиран списък - през месец април, май?
Имаш предвид дали нещо ще отпадне от списъка заради ОЕСР? Миналата година актуализираха списъка в началото на май. Мисля, че тази година ще си остане, както е по модела.
Да, точно това има предвид - дали нещо ще отпадне, конкретно произведение, автор.
Благодаря за отговора!

# 58
  • София
Честит 2-ри учебен ден! Simple Smile
Дано да успеем и 3-ти да си честитим!

И моето момиче чака с нетърпение да тръгне - втора смяна.

За школа по английски - Фарос посещава дъщеря ми. Доволни сме към момента. През 2-рия срок няма да ги посещава, лятото ще наваксва.
По коментари мисля, че АВО са най-добри сред школите.

# 59
Моята дъщеря е доволна, че тръгва на училище. Курсът продължава онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт