Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Класната ни писа, че което дете иска да се явява на НВО по английски, трябвало да подаде молба в у-ще до понеделник. Каква е тази матура по англ. Аз си мислех, че има само по БЕЛ и по математика. Защо някое дете може да иска да се явява на НВО по английски език?

# 106
  • Варна
Момичета, петък е, обед мина - сипвайте Simple Smile
Бебчо, няма как - всички минаваме през периоди на отчаяние, но после наистина изгрява слънце. Винаги. Нали са ни живи и здрави децата - другото ще се нареди. Ако не постигнат това, за което мечтаят сега, по друг път ще минат, но който си има цел, ще намери начин да си я постигне - по-лесно или по-трудно, по-рано или по-късно.
Добри, с твоя младеж никога не ви е скучно у дома!
При нас днес са се отчели с 2 контролни. Вече и в Школото блесна първата оценка за втори срок. Преполовихме я тази година, девойки! Наливайте Simple Smile Наздраве!

# 107
  • България, София
beb4o_fb, толкова добре те разбирам. И аз изпадам в такива състояния периодично заради наборката. Чувствам се отчаяна и безпомощна как да се справя с нейната отнесеност.
После ми минава, наострям остена и пак започвам да ръчкам.

st. Dobri, при вас е веселба с твоя син. Никак не е скучно.

Момичета, петък е, обед мина - сипвайте Simple Smile
...Нали са ни живи и здрави децата - другото ще се нареди. Ако не постигнат това, за което мечтаят сега, по друг път ще минат, но който си има цел, ще намери начин да си я постигне - по-лесно или по-трудно, по-рано или по-късно.
Dive, много добре си го казала Simple Smile

Вчера имахме среща с госпожата по история, класния и помощник - директора. Мога да кажа, че съм доволна, но времето ще покаже дали ще има някаква промяна. Поне заявихме, че не ни харесва да научаваме за проблеми с предмета едва накрая на срока, а молим за своевременна обратна връзка. После в час госпожата задала няколко въпроса на госпожицата и тя отговорила на всички. Беше се подготвила добре и с уроците, и с попълнена учебна тетрадка.
Днес имат две контролни, което е в разрез с Наредба № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, ама нейсе. Едната контролна работа е по БЕЛ, другата - по математика, която трябваше да правят на 28.01.2021г. Дано внимава и не допуска грешки от заплес.
Снощи много се ядосах, като я видях с какво яке отишла на училище. Най - тънкото възможно, което е само плат и хастар. То вярно, че на обяд е топло и слънчево, ама вечерта си захлажда е не е за лятно яке. Поне с яке се прибра.

Обяд мина, май време да се потопя, ама няма как, от офиса. Още не са започнали срока и пак забележка за без домашна работа по АЕ вчера. 100 пъти я питах сряда вечерта дали по всичко е с написани домашни. По АЕ, тъй като не  за първи път се случва да има забележки, редовно питам дали имат домашно и дали е написано. Е, каза, че нямали домашно. Днес гледам забележка. Побеснях. Какво да го правя това дете, което на половината предмети забравя или не разбира, че има да прави домашни?

# 108
Лесно ви е на вас с хоум офиса Simple Smile Ама аз съм в служебният офис. А денят е дълъг, дълъг...
Само на думи мога да ви подкрепям. Наздраве!

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 11:39 от vox

# 109
  • България, София
Vox, и аз съм от офиса Simple Smile

# 110
Класната ни писа, че което дете иска да се явява на НВО по английски, трябвало да подаде молба в у-ще до понеделник.
Срокът в заповедта на министъра е 15 – 19 февруари 2021 г.

# 111
  • Русе
Но за какво е това НВО по Английски, да не би някои езикови гимназии да приемат с НВО по английски?

# 112
  • София
Днес една приятелка звъняла до МОН след като не получила 1 месец отговор на запитване, което е пратила. Та, нямало да мислят втора дата, децата, които са болни по време на матурите, просто няма да се явят и получават нула точки. Тези, които са карантинирани, след искане на разрешение от РЗИ, можело да отидат на матура, ама в отделна стая. Как ще стане това, не е ясно. Кофти за децата, които физически няма да могат да отидат.

Много ме разочароват, че не могат да измислят нещо по въпроса.

# 113
бебчо, велина, ами така е - на периоди - ще мине и ... наздраве Simple Smile

толкова абсурдно ми се вижда с това упорство да няма втора дата, НЕ МОГА ДА ГИ РАЗБЕРА!!!

добре де, вектор не могат присъствено, някои други също, защо пък междучасие точно обратното - тръгват присъствено и точка. няма ли еднакви регулации???

# 114
  • София
Здравейте, включвам се за школата по АЕ в София. Силно препоръчвам АВО БЕЛ школите (дане не се счете за реклама и да го махнат - нямам нищо общо с школите, освен като клиент).
Големият ми син е учил английски от 2-ри до 11-ти клас само в училище (след 7-ми клас като втори, т.е. подготвителната година беше с немски), като се изключат 10-ина посещения в една квартална школа. В АВО БЕЛ изкара 2 срока на ниво С1 и успя да вземе САЕ с В (за много малко не му достигна да е А и съответно да е покрил С2). Разбира се, беше 11-ти клас де, а тогава учат вече доста по-бързо и целенасочено и сами, особено каралите подготвителен клас. Но от групата 10-ина деца всички си покриха нивото.
А цената, в сравнение с тези с Британски Съвет и International House, е доста по-ниска.

# 115
И олимпиадите са присъствено. На общински кръг се събират деца от един випуск, т.е. смесват се. На областен вече размесването е пълно. Първото училище ни е на адски неудобно място. Второто е добре. Третото не го знаем. Защо тогава школите поне по БЕЛ не правят присъствен изпит? Същата е ситуацията.

# 116
Здравейте, включвам се за школата по АЕ в София. Силно препоръчвам АВО БЕЛ школите (дане не се счете за реклама и да го махнат - нямам нищо общо с школите, освен като клиент).
Големият ми син е учил английски от 2-ри до 11-ти клас само в училище (след 7-ми клас като втори, т.е. подготвителната година беше с немски), като се изключат 10-ина посещения в една квартална школа. В АВО БЕЛ изкара 2 срока на ниво С1 и успя да вземе САЕ с В (за много малко не му достигна да е А и съответно да е покрил С2). Разбира се, беше 11-ти клас де, а тогава учат вече доста по-бързо и целенасочено и сами, особено каралите подготвителен клас. Но от групата 10-ина деца всички си покриха нивото.
А цената, в сравнение с тези с Британски Съвет и International House, е доста по-ниска.

Благодаря Ви за включването, спряхме се точно на тях. Вече направи два теста за определяне на ниво , а в понеделник ще е консултацията с учителката.

# 117
Здравейте!
В седмокласната поща има сканиран сборник на Веди,  но се оказа, че геометрията я няма, а точно тя ни трябва сега. Simple Smile На някой да му се занимава да ми снима едни стотина страници?...Шегувам се Simple Smile Ще купуваме явно... Учителката беше казала два сборника, купихме единия, другия реших да разпечатвам само което е нужно...този който купихме изобщо не го използват, а по Веди решават доста и се минахме здраво Simple Smile

# 118
  • София

Да ви кажа, снощи за пръв път осъзнах, че децата ще се разделят не просто с класовете си, а с приятели, с които буквално са израснали. Е, истинските приятелства остават, но когато се пръснат по различни гимназии, е много по-трудно да се поддържат. Бяха ни на гости с преспиване 2 от съученичките на дъщеря ми - разкошни момичета! Толкова им се радвах как се смеят, забавляват, бъбрят си някакви техни неща...  Хубави, умни, с чувство за хумор, лъчезарни - напълниха ми душата! С тях моята, иначе мрачна напоследък тинейджърка, я видях в друга светлина и ми стана много мило. Жалко, че всяка от тях иска различни неща и вероятно ще разделят. Само се моля да попадне на такива деца и в новото училище, пък каквото ще да е то!

Е що пък трябва да се разделят? Четирите ми най-добри и близки приятелки са от училище - с едната сме се разделили в училище още след 1-ви клас (тя се премести, ако трябва да съм честна се "преоткрихме" 2 години по-късно), с другата - след 8-ми клас - при това аз бях бях дошла в този клас в средата на 7-ми, хайде, с другите две после и следвахме заедно, да речем там е "

# 119
  • София
За АВО и аз имам добри отзиви от познати. Моите са на домашна школа - аз го играя учител, не си е работа. Лятото на 2019 г. ги записах и тримата на лятно училище в Advance, което приключи с лагер в Пампорово. Имаха тест за определяне на нивото в началото, бях притеснена, защото  щях да разбера на какво ниво съм подготвила набора - тестът си имаше всичко, включително и  listening, а учителката така беше изцъклила очи след проверката, че се стреснах. Обаче се оказа, че се беше справил на 100 %. Въпреки това помолих да го запишат в не толкова напреднала група, да затвърждава. Доволна съм от Advance, мислех да започнат там, но дойде пустият Ковид.
С малките е друга бира - нямам толкова много време, затова и исках да са с учител заедно само двамата, а като "дръпнат" - да започнат групови занимания.
Днес моят седмокласник се е спекъл по химия, госпожата му се е заканила да го доизпита следващия път. Нямам търпение да влязат в някакви релси, пък дано влакът не дерайлира преждевременно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт