Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 218
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз съм по математиката, но...Какво великолепие? - великолепието на старите часовници ( несъгласувано).
Точно великолепието е. Несъгласувано определение.

# 646
  • Велико Търново
Здравейте дами! И аз съм майка на една седмокласна девойка. До сега само ви четях и трупах опит от вас. Въпроса, с който се включвам сега е, че моето момиче реши да ходи на НВО по английски език. Тя се справя чудесно с английския, ходи на школа, по състезания. Реших да потърся в интернет, за да й покажа поне как изглежда самият тест. Но в сайта на МОН има такъв от 2017 г. Някой има ли вариянтите, които са се падали след това? Благодаря ви предварително!

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
НВО по английски с нищо няма да помогне за класирането, а само ще добави стрес във време, в което той никак не  е малък.
ако английският ѝ върви е по-добре да се яви на изпит за сертификат.
това е моето лично мнение, решението, разбира се, си е ваше.

# 648
  • София
A аз оня ден обяснявах как само прилагателните могат да са определения. Все едно друг български съм учила преди 30 години. По мое време това "великолепието на старите часовници" щеше да си отговаря на въпроса Какво? и да е допълнение.

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз така се чувствам.
Simple Smile особено със съставните именни сказуеми.

# 650
  • София
Сега с това "великолепие" ме хвърлихте в размисъл. За верен отговор е посочено, че е допълнение. Моя приятелка ми спомена, че някой от горните въпроси в ПИ на Регалия е свързан с този. "Колко определения има в изречението?"- посочен е верен отговор "3". "Каква служба изпълнява подчертаната дума?"/великолепието/ - за верен отговор е посочено "допълнение/пряко допълнение". Нещо не ми се връзва или не съм се наспала

# 651
  • София
Хай, група.

Въпросът с определенията на ПИ БЕЛ от Регалия и моето момиче е объркало.

Споменах ви 2-3 страници по-напред, че наше приятелче, учи в СМГ, много умно, е заподозряло, че на ПИ2 МАТ Междучасие  има грешна задача. Още в същия ден са писали на школата и вчера са им потвърдили, че в действителност има грешка в условието и всички деца ще имат точки за въпросната задача - задача 3 била.

# 652
Наспала си се. Joy
Не съм се изразила съвсем точно в предходното си мнение.
Какво да замени? - великолепието. ( допълнение)
Какво великолепие? - на старите часовници ( несъгласувано определение).

# 653
  • София
Здравейте! И аз имам седмокласничка. По БЕЛ се справя отлично, но с математиката никак не я бива.

Както и да е. Въпросът ми е, дали след ПИ в Регалия излиза някаква статистика - брой явили се, среден успех, място на детето спрямо останалите, нещо такова?

Иначе - за протокола, има 93 точки. 33 на преразказа и 60 на първа част. Сбъркала е въпроса с определенията, има една грешка по невнимание на въпроса с либето и майката- не е прочела правилно условието, и й е отнета една точка на въпроса с повелителното наклонение.

Понеже другата ми дъщеря е 10 клас, в Първа английска, мога да кажа следното:

1. Елитните гимназии не са това, което очаквате.
2. ПИ не са гаранция и показател за нищо. Голямата ми едва креташе на ПИ, а на изпита се справи отлично. Така че това, че малката се справя добре на ПИ онлайн, не ми гарантира нищо за изпита.

# 654
  • София
Наспала си се. Joy
Не съм се изразила съвсем точно в предходното си мнение.
Какво да замени? - великолепието. ( допълнение)
Какво великолепие? - на старите часовници ( несъгласувано определение).

Или "великолепие на какво?"- непряко допълнение.
Но аз учебник по БЕЛ не съм отваряла от много отдавна.

И аз съм на мнение, че и от другите училища излизат читави хора, а от най-елитните- не винаги.
Иска ми се моето да иде в топ-10, ама не мисля, че ще му е добре там.

# 655
Допълнението пояснява сказуемото.

# 656
Здравейте! Вчера разглеждах тетрадката по математика на дъщеря ми. Последно са решавали основни задачи за сбора на ъгли в триъгълника и се зачудих, може въпроса ми да се стори глупав на някого, но при задачите с подробно разписване тези свойства директно ли се използват или трябва да се докажат? Примерно, ъгълът, сключен между височина и ъглополовяща, спуснати от върха C е равен на (a-b)/2 - директно се смята по формулата или се доказва как се стига до нея?

# 657
  • София
Дидева, благодаря Flowers Hibiscus. Припомних си ги набързо, чудех се кое е третото определение, че ми беше каша в главата. Повече няма да си го причинявам Joy

# 658
  • София
Допълнението пояснява сказуемото.
Благодаря, Дидева.
То е ясно, че не съм права. Просто за пръв път се сблъсквам с несъгласувано определение.

Ruan, всичко което не е теорема, се разписва подробно. Това са основни задачи и трябва да се доказват, ако се решава задача от втори модул.

# 659
  • София
Въпросче - увеличиха ли междучасията на 7-мокласниците ви от както пак са ДО? В училището на дъщеря ми занятията са по 30 минути, а междучасията по 20 минути?

Общи условия

Активация на акаунт