Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 35

• 68 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
От вкусно по вкусно е при всички. За обяд, спаначена супа, панирани пържоли със салата.

# 616

В памет на хората, които не са до нас, но са с нас

# 617
  • Шотландия/Абърдийн
Баница със сирене

# 618
Закуската:
За мен овесен сандвич с кренвирш и кашкавал

За Джастев любимите му принцеси

# 619
Бог да прости близките хора, които не са до нас... Sad
За обяд в събота приготвих любимия на моето семейство спанак с ориз на фурна. 🌿👩‍🍳🍲🍴😋
https://---shoretner923-3sQRhCb

# 620
# 621
Днес за Задушница правих банички, Бог да прости всички, които не са сред нас...Heart

Свински филенца в йена със задушени зеленчуци

Мусака и салата

Пилешка пържола и салата

Здравословна версия на дюнер

И брауни с тиквички и банан
( Нали спазвам режим, та се чудя вече какво да готвя, да мога да хапвам и аз Simple Smile , та по този повод е това)

# 622
  • София
За закуска пържени филии, за обяд и вечеря супа, салата и хлебчета.

# 623
Диско,  много ме впечатлиха нещата, не се осмелявам да направя нещо китайско от страх да не сбъркам. Но, все пак може ли рецепта?

Може, разбира се Simple Smile Да ти кажа и аз доста често бъркам някои манджи, но пак си ги хапваме Laughing.
Такива зеленчуци са много лесни. Най-важното е да не ги преготвиш, хубави са да хрупкат. Използвам една малка глава китайско зеле, един морков, една червена чушка, може да си сложиш и зелена, червен лук на полумесеци,  чесън и соеви кълнове. Това се запържва на много силен огън при постоянно бъркане. Пържиш в олио, но да не е много, даже да е малко, колкото за една салата. След като поготвиш 5 - 6 минути, добавяш овкусяването. То е от една с. л. соев сос, половин ч.л. захар, малка щипка сол, 1 ч. л. оцет (хубаво е да е оризов), 1 ч. л. сусамово олио, черен пипер на вкус. Готвиш още 4 -5 мин. и готово. Накрая ако искаш соса да не се стича по зеленчуците, а да полепва по тях, може да сложиш 1 ч.л. нишесте, разбито с малко студена вода и да сгъстиш за още 1 - 2 мин. Поръсваш си със сусамче накрая и си хапваш сладко Yum Може да си правиш това с каквито зеленчуци обичаш.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 15:35 от DiscoBiscuit

# 624
  • София
За Бог да прости!

# 625
Печено пиле

Ориз със зеленчуци

Палачинки с Нутела

# 626

Домашен локум

Станимъшки сърмички

Принцески с американски палачинки
Ох ,страхотни сте

# 627
Привет, не съм се появявала скоро, но съм на диета и се опитвам да стоя надалеч от всички вкусотии.
Една карамелена тортичка с шоколад за рождения ден на голямото ми момче утре.

# 628

Крем брюле по Марчева
Стана ми малко по течно възможно ли е на 140 градуса фурната ми да е по слаба и да му е трябвало повече време за печене ?

# 629
G & B,чудна е тортата,на момчето утре ще честитя!
Night Shadow,как го направи тоя локум?ММ  много обича , и ако не е сложен ще му направя.
За днешната Задушница направих един кекс

Шницели от картофи/ несполучливи картофени кюфтета,ще рече човек,че не съм правила никога/

Общи условия

Активация на акаунт