Половинките ви подкрепят ли ви?

• 12 751
  • 314
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За няколкото часа до довечера резултатът няма да стане по-различен. Поради тази причина не виждам и защо мъжът трябва да зареже всичко и да хукне за тест по спешност. Не говорим за животоспасяващо лекарство все пак.
Все пак горещо съветвам авторката, ако е толкова крайно решена да не забременява в идните години, да изговори това с партньора, за да вземат съответните предпазни мерки и/или да решат какво да правят с връзката си.

# 91
  • София
Аз също бих се притеснила ако съм казала, че изрично не искам дете и партньорът ми се радва на евентуална нежелана бременност.
Скрит текст:
Психопатско е. Може да е решил и да я "върже", че е младичка, пък на него му е време. Не им знаем точно отношенията. Но тези неща се коментират още в началото на интимния живит, както и контрацепцията. А като не си сигурна в мъжа и намеренията му, ако не ще да слага презерватив - хапчета...
Точно. Няма значение дали става въпрос за бременност или за нещо друго. Има вероятност за нежелано от мен събитие, партньорът ми не би трябвало да се радва в този момент.

# 92
Да бе, партньорът си няма негови емоции, трябва да изпитва само нейните емоции. Нежелана бременност засяга и него и то много, не е само нейно събитие.

# 93
Т.е. ти си 25-годишна с образование, работа, жилище и прочие, НО очакваш от него да зареже ежедневните си неща и да хукне да ти носи тест за бременност?!? Не успя да си купиш вечерта, но намери време да му се оплачеш по телефона. Събуди се по нощите, но отново не отиде за тест, обаче намери време да му звъннеш за още една серия драми?!?
Интересна тактика.

# 94
При разговори за съвместно съжителство и липса на каквато и да е контрацепция, нежеланието е леко под въпрос.

# 95
Дени е трябвало да вземе мерки или да настоява за такива при положение, че не иска бременност. При липсата на такива да се надяваш, че ще ти се размине.....би могло, но по-скоро не. Но за мен реакцията на партньора е нормална, какво да прави човекът, да се затюхка с нея? Пък и още не се знае резултатът, възможно е просто закъснение. По принцип предполагам, възможна е, разбира се, и бременност.

# 96
Аз също бих се притеснила ако съм казала, че изрично не искам дете и партньорът ми се радва на евентуална нежелана бременност. Психопатско е. Може да е решил и да я "върже", че е младичка, пък на него му е време. Не им знаем точно отношенията. Но тези неща се коментират още в началото на интимния живит, както и контрацепцията. А като не си сигурна в мъжа и намеренията му, ако не ще да слага презерватив - хапчета...
Дай да бъдем реалисти, колко пък да е младичка на 25... Смята, че не й е сега моментът, тя си знае, ама "младичка" е пресилено.
А психопатско... това няма да го коментирам, прекалено ми е отдалечено от реалността. Защо не го наречем направо садист, ето, радва се на чуждото страдание?
Значи той няма право на собствени чувства, а трябва да копира (дублира) чувствата на другия човек като някакво огледало? А другият човек не се интересува от неговите чувства? Къде ще стигнем, тогава участващите във връзката и двамата са садисти и психопати.

# 97
  • София
Какво като е на 25, след като е решила, че на този етап не иска деца? Раждането е избор, не задължение.

П.П. Тя нали му е казала, че засега не иска деца и той се е съгласил? Ако чувствата му са други, защо се е съгласил?

# 98
Не е младичка, това написах. В правото си е никога да не ражда деца, но младичките хора не са на 25.

# 99
  • София
А за мен е младичка. Но това няма значение, важното е тя как се чувства, ние сме никои.

# 100
Какво като е на 25, след като е решила, че на този етап не иска деца? Раждането е избор, не задължение.

П.П. Тя нали му е казала, че засега не иска деца и той се е съгласил? Ако чувствата му са други, защо се е съгласил?
Съгласна съм с това, но реакцията му на този етап все още не е притискаща. Може да стане, но все още не е.

# 101
Седем страници, а всъщност не се знае тя дали е бременна.

# 102
Предполагам ще разберем довечера по време на рекламите след новините, това в кръга на шегата. Според мен мъжът е реагирал достатъчно подкрепящо. Макар като не сме били там, няма как да съдим ни единия, ни другия, а и не знаем той всъщност, какво иска, а само авторката. Колкото до възможността й да си направи тест, аз я разбирам до някъде защо още не го е направила и аз така веднъж отлагах не часове, ми няколко дни, човек като е объркан и го е.... може и страх до някъде, какво ще покаже, отлага.

# 103
Защо непременно трябва да ѝ се носи тест за бременност на работното място? Там ли ще го прави?
И аз не мога да излизам през работно време. Обаче има денонощни аптеки. Винаги може да се купи преди или след работа. Освен това тест за бременност се прави със сутришна урина.
Относно реакцията на мъжа, много адекватно си е реагирал човекът. Видял е, че авторката е притеснена и се е опитал да я разведри и да каже, че е насреща, каквото и да се случи. Това е сто процентова подкрепа. В другата тема жена реве, че мъжът ѝ я кара да направи аборт.

# 104

Уважил е нейното решение и се пазят, както и двамата са преценили - по взаимно съгласие.
Ако се пазят с прекъснат полов акт то негласно са сключили договор "ако стане ще му берем гайлето".
Ако забременея в стабилна връзка и подходяща възраст и седне мъжа да се тюхка с мен ще е най-големия пут*о и мухльо в историята на живота ми. Точно подкрепата е да каже  "И да е станало - аз съм насреща". С какви точно думи, шегички и лигавщини ще го каже няма значение - важното е, че показва, че ще поеме отговорността. А от това момче, което явно би искало да имат дете, очаквам, че ако авторката се претръшка да го махат ще остане пак с нея и ще и окаже нужната подкрепа. Това е мъжко, зряло поведение - да знаеш какво искаш, да го кажеш, но да оставиш избор и на другия.

Авторката говори като дете - сякаш това е нейната бременост, нейното дете и т.н. но не е , ТЯХНО е!
Единствено в анатомична гледна точка нещата са нейни и е трябвало ТЯ да вземе мерки, след като бремеността не е толкова желана и  е трагична. 
Човек ще рече че зорлем нещо и е боднато и тя вече се истерясва! Ако не искаш бременост не пропускаш 10 дневно закъснение /когато губиш шанс за медикаментозен аборт/, не очакваш някой и най-вече Бог да те пази с прекъснат полов акт, не се тръшкаш два дни, а вечерта, през нощта, сутринта на път за работа си вземаш тест, запазваш час за лекар. Адекватно поведение - йок. До тук само тръшкане и изисквания към другия.

Общи условия

Активация на акаунт