Половинките ви подкрепят ли ви?

• 12 754
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз също бих се притеснила ако съм казала, че изрично не искам дете и партньорът ми се радва на евентуална нежелана бременност. Психопатско е. Може да е решил и да я "върже", че е младичка, пък на него му е време. Не им знаем точно отношенията. Но тези неща се коментират още в началото на интимния живит, както и контрацепцията. А като не си сигурна в мъжа и намеренията му, ако не ще да слага презерватив - хапчета...
И аз това си помислих честно казано, но дори да е така, вината си е нейна че го е допуснала.

# 106
  • София
Ма, какви са тия псевдодрами в петък, късен следобед?!

Чакайте на направи теста, че да допишем сценария. Да видим ТОЙ дали в крайна сметка ще я подкрепи.

# 107
Той я подкрепил човекът, ама не и в тръшкането, а на нея толкоз притеснено ѝ било. Иска и той да се тръшка, и той да реве и да скубЕ вежди, коси, подмишници от притеснение. Никаква емпатия начи за паникьосване.

# 108
  • у дома...
Т.е. ти си 25-годишна с образование, работа, жилище и прочие, НО очакваш от него да зареже ежедневните си неща и да хукне да ти носи тест за бременност?!? Не успя да си купиш вечерта, но намери време да му се оплачеш по телефона. Събуди се по нощите, но отново не отиде за тест, обаче намери време да му звъннеш за още една серия драми?!?
Интересна тактика.
Ми няма да спи спокойно гадът я!

# 109
Интересно ми е авторката каква реакция е очаквала от мъжа? Може би, че трябва да започне да реве и да се вайка заедно с нея... Мъжете са практични същества. Като има проблем, търсят решение,а не се вайкат.

# 110
Бе има си причина пълноценно партньорство да се получава между хора с приблизително еднаква възраст, ако не физическа, поне ментална. Историята ми напомни за една бивша на ММ, 25 години по млада от нас, 3 години са били заедно. Изобщо не ще да си спомня за времето с нея, кръсти се, че се е приключило, предполагам, и тя.😂

# 111
Ще бъде много грубо от нейна страна, да не пише след теста тук!

# 112
А, грубо. Не ни дължи нищо тя.
Сетих се, че не отговорих на въпроса. Да, половинката ми ме подкрепя и когато забременях по-рано от планираното, се радваше. Ако беше се цупил, да му бях била шута на минутата (не буквално де Wink).

# 113
Аз пак прочетох първия пост и наистина цяла вечер се притеснява, че ѝ закъснява, сутринта не си купува тест, казва на приятеля си, че след работа ще прави тест... И каква точно е логиката мъжът да предложи да ѝ купи тест по време на работа, че да го препикава в служебната тоалетна или самоинициативно да хукне да ѝ носи тест на работата? Аз като жена, бих го почувствала прекалено настъпателно толкова да нямат търпение и да ме притискат за резултат, че чак на работата да ми носят да препикавам тестове за бременност, където не мога и да се усамотя и да си реагирам на спокойствие, а пък като мъж, при положение, че жената е казала, че ще прави след работа тест, бих си помислил, че тя по-добре знае какъв тест да си купи и кога да го направи.

И защо връзка от година и 4 месеца, от март месец, демек от 11 месеца (почти година) говорите за заживяване заедно, ама цяла година не сте го направили? Може би това в нежелание за заживяване заедно и търсене на причини да не се осъществи, им нещо общо и с истерията ти заради евентуалната бременност?

# 114
Аз пак прочетох първия пост и наистина цяла вечер се притеснява, че ѝ закъснява, сутринта не си купува тест, казва на приятеля си, че след работа ще прави тест...

Аз ако осъзная, че ми закъснява 10 дена и се притесня, веднага бих отскочила до денонощна аптека за тест, или бих пратила мъжа. Ако не, на сутринта преди работа бих взела теста и на работа ще го направя. Ама това тука какво е - вечерта осъзнава, дудне на приятеля и се нервира, сутринта се буди в 4 пак да се нервира, отива на работа и му звъни (!), за да провери дали случайно не се е паникьосал вече, но той, наглецът му с наглец, продължава да не е паникьосан. Е как да не се ядоса човек! И това само заради закъснение, да не забравяме, потвърдена бременност няма!

# 115
А ако мъжът подкрепящо каже - ами да, ама ние сега нали не искаме, ще запазим час за аборт другата седмица, дали ще е по-щастлива авторката? Дали ще се чувства по-подкрепена, обичана? Теоритичен ми е въпросът, разбира се.

Между другото, двама мои приятели на по 35 пострадаха така жестоко с някакви момичета на по 20 и нещо. Гаджета, любов, но на 20 и няколко манталитетът на девойките съвсем друг беше - на едната и се ходеше по партита, другата замина за магистратури в чужбина и т.н. За което не ги осъждам ни най-малко. Искам да кажа, че 10 години разлика точно в този период си казват думата много сериозно...

# 116
  • Paris, France
Както няколко пъти обясних, темата ми беше относно неговата реакция, а не това, което не/се е случило. Аз имам гинекологични операции и на теория е трудно да забременея, но хормонални препарати са противопоказни за мен, при него има проблем с презервативите. Това, което в случая ме засегна е, че аз имам притеснение и ситуация, в която изобщо не показа съпричастност. Със същия успех утре ако имам проблем в работата си, а той ми се смее насреща, проблема няма да е какво се е случило на работа, а как той реагира.

Реакцията му е на загрижен, отговорен, ведър човек. В съседната тема потребителка се жалва, че мъжът и я заплашва с развод ако не абортира. Горките мъже не знаят какво да кажат без да се нацупим и оскърбим. .

Не се притеснявай! Все пак топката е в твоето поле. Ако искаш детето, раждаш. Ако не го искаш има хапче при ранна бременност. Ако не може с хапче има вакуум, който е възможен и без упойка ако те е страх от упойки и процедирата никак  не боли.

И да те успокоя и разведря - при такива гинекологични операции и хормонални проблеми липса на менструация може да означава менопауза  тумор 🥳. При някои тумори тестовете за бременност са фалшиво положителни поради повишени нива на човешки гонадотропин. Усмихни се и ти и давай по-весело.

# 117
Невена, е ти вече изби рибата и разведри обстановката!!! Smiling Imp

# 118
  • София
А ако мъжът подкрепящо каже - ами да, ама ние сега нали не искаме, ще запазим час за аборт другата седмица, дали ще е по-щастлива авторката? Дали ще се чувства по-подкрепена, обичана? Теоритичен ми е въпросът, разбира се.

Между другото, двама мои приятели на по 35 пострадаха така жестоко с някакви момичета на по 20 и нещо. Гаджета, любов, но на 20 и няколко манталитетът на девойките съвсем друг беше - на едната и се ходеше по партита, другата замина за магистратури в чужбина и т.н. За което не ги осъждам ни най-малко. Искам да кажа, че 10 години разлика точно в този период си казват думата много сериозно...

Съгласна съм, но не винаги. Ако двамата са на една вълна , макар и да не веднага няма проблем. Аз, от 20 годишна съм готова за майка. Не, че бях тръгнала да търся осеменител. Срещнах човека, от когото исках дете, поживяхме заедно, оженихме се и родих на 31 (почти), но мисълта ми е, че и да беше станало не що по-рано, ако съм с правилния човек това нямаше да е причина за паника, знаех, че, ако нещо се случи ще родя бебето.  Разделих се с първия с сериозен приятел, защото осъзнах, че това не е човекът, с когото искам да създам поколение. Не, веднага. Но някога. А тук изначално авторката не иска (в което няма нищо лошо, това е нейно право. Даже правилно разсъждава, че трябва първо да поживеят заедно и да видят дали ще са подходящи за семейство). Обаче останах с впечатлението, че партньорът ѝ  - да. И ако има такова генерално разминаване 10те години разлика вече стават проблем.
Авторке, не се дръж като ощипана мома, направи си теста, но поговорете с приятеля си - за бъдещето, за желанията си, за светогледа си. Да не се окаже, че си губите едни години, които никой няма да ви върне.

# 119
Тест така или иначе ще направя. Но не е там въпроса, а в лигавата му и незряла реакция.
И на мен ми е лигаво такова поведение, не съм съгласна за "незряла" обаче. Има такива хора, Ако е често, ти решаваш дали можеш да преглътнеш такова поведение или не.

Вие говорили ли сте за деца? Имам предвид преди, не сега.
По-нагоре писах, че сме говорили и много добре знае, че в момента не искам. Изяснила съм много ясно, че първо искам да поживеем заедно, да видим как ще е и после ще решим.
Безотговорно е тогава държанието му след като знае как се чувстваш. Но и контрацепцията е прерогатив на жената, която не желае дете в момента.

Каква е тази тенденция мъже към 40 да търсят 20 годишни жени, които да вържат с бременност, която жените не искат, не им е времето и сега трябва да учат, работят, живеят , без дундуркане на бебета и битовизми?

Нормално в жена на 32-36 да иска дете, но не било. Наборките не са им интересни, искат млади жени, които въобще не им е до техните въжделения за деца и семейства.

Общи условия

Активация на акаунт