Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 41 926
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Всяка концепция може да се обясни на едно дете с един лист хартия, моливи и някакви блокчета и пръчици. Дори пуловете от таблата стават. Всичко е от обясняващия, а не от материалите. Децата са достатъчно умни.

# 106
Може, но не е нужно.Ако обясняващият разполага с подходящ инструментариум, може да си улесни работата, а за детето да е освен полезно, интересно и забавно
Едва ли черно-бялата разпечатка е по-подходяща за деца в 4 група на ДГ.

# 107
  • София
Надявам се да не прозвучи като заяждане, но наистина не разбирам прехласването тук по Иззи - това училище не е ли на по-малко от две години и как за това време доказа ефективността си, реализацията на учениците си и т.н.? Разбирам, че са събрали добри преподаватели от почти всички добри частни училища, ама все пак?!?

Ако трябва да преместиш дете след 2-3 клас в друго училище, не е толкова лесно. Логичен избор е формиращо се училище с добри перспективи, вече установените такива едва ли приемат с лекота деца през учебната година.

# 108
  • София
Всъщност една черно-бяла разпечатка върши чудесна работа, защото детето не се разсейва в шаренията. Съвсем спокойно си работя и с група с черно-бяла разпечатка, а ако е нужен цвят, то трябва децата да го допълнят и ще е част от задачата. Но ако някой толкова много държи на панделката, ще я има.

# 109
  • София
Не мога да разбера коментара за "черно-белите разпечатки", нали не смяташ, че в прогресивните паралелки на Българско школо или в Прогресивното не са открили принтера?

# 110
  • София
Хората купуват книгата по корицата, това е накратко.

# 111
  • София
Хората купуват книгата по корицата, това е накратко.

Влизаш в капана да съдиш книгата по корицата, дори без да си я прочела.

# 112
  • София
Конкретно за монтесори съм прочела книгата, защото ми е част от работата. Също и джъмп. Ползвам неща и от двете, но не им придавам повече важност, отколкото са качествата. Има разлики между система и бизнес. Говоря за системата като характеристики, а ти говориш за бизнеса.

# 113
  • София
Българско школо нали тази година ще се опитат да стартират гимназията си. Там на класическо или прогресивно обучение ще залагат? Имате ли нформация как ще бъде организирано обучението и какви ще са таксите?

# 114
  • Отвъд алеята зад шкафа
Първият випуск е от миналата година. IB диплома и профил математика.

P.S Не мога да намеря общата тема за образование, може ли линк?

# 115
# 116
  • София
Значи умрем си, като се зачета и да видя няколко поста редактирани с "." или просто затрити, ами мислете преди да споделите нещо.
Данделион, не знаех, че е имало миграция от КО при нас, но там от доста време се говори, че нещата 5-7 клас не са много добре.

Онемях с 15.08 ... ама аз искам да си почивам за 2 седмици няма как да ми се случи. Взели са решението, така че поне сигурно е само за новите ученици, защото на старите ще е кофти.
За ученето с пипане и показване- аз до 4ти клас така разбирах, да не говорим, че и натам се наложи да ми носят дървен куб, за да ми обяснят, защо тези 2 линии на листа не се пресичат наистина Grinning Много добро подпомагане на учебния процес, което аз подкрепям с две ръце.

Мр. Робот- никой не се прехласва, добре са ви обяснили защо. Аз съм с дете там и съм от много доволните. Всяко училище е започнало от 1вата си година все пак.

# 117
  • София
Направо изумях. Това са зрително-пространствени представи, които узряват и не е нужно да се показват с куб. За деца на колко години става въпрос?

Повече няма да коментирам точно тези подходи. Всеки има право да си запише детето да учи по каквато система иска. Извинявам се.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 11:55 от Andariel

# 118
Значи умрем си, като се зачета и да видя няколко поста редактирани с "." или просто затрити, ами мислете преди да споделите нещо.
Данделион, не знаех, че е имало миграция от КО при нас, но там от доста време се говори, че нещата 5-7 клас не са много добре.

Онемях с 15.08 ... ама аз искам да си почивам за 2 седмици няма как да ми се случи. Взели са решението, така че поне сигурно е само за новите ученици, защото на старите ще е кофти.
За ученето с пипане и показване- аз до 4ти клас така разбирах, да не говорим, че и натам се наложи да ми носят дървен куб, за да ми обяснят, защо тези 2 линии на листа не се пресичат наистина Grinning Много добро подпомагане на учебния процес, което аз подкрепям с две ръце.

Мр. Робот- никой не се прехласва, добре са ви обяснили защо. Аз съм с дете там и съм от много доволните. Всяко училище е започнало от 1вата си година все пак.

Да, обясниха ми чудесно - разочаровани от други училища родители избират Иззи като нещо ново, което все още не е натоварено с негативи. Нито пък с позитиви. За родители с малки деца, които не са следили с години обсъжданията тук, много коментари от последните месеци изглеждат именно като прехласване.  Разбира се, всеки преценява сам за себе си.

# 119
  • София
Първият випуск е от миналата година. IB диплома и профил математика.

P.S Не мога да намеря общата тема за образование, може ли линк?
Успяха ли да съберат клас миналата година? Мои приятели с деца в училището твърдят, че не са могли да стартират миналата година поради липса на достатъчно кандидати. Техните деца са малки, де, та е възможно информацията им да не е напълно достоверна

Общи условия

Активация на акаунт