Частни училища-информативно-дискусионна тема 45

• 42 052
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Абе вие сериозли ли бихте си сложили Милко Калайджиев за снимка на училището  Grinning Нищо против Тесла, ама приликата им е доста очевидна. В Сърбия също ми става смешно с Тесла на 100 Динара, в България ще е популярен образа.

JoyJoyJoy оправи ми настроението. Специално погледнах в Гугъл - същински Милко Калайджиев. Stuck Out Tongue Winking Eye

Да, но могат да си правят патронен празник и да канят "патрона". А Izzy, Fusion, Britannica, Прогресивното и "Света София" кого ще канят? Всъщност, и за някои от списъка ми хрумнаха идеи Joy

# 226
Финансови условия на ПЧМГ за 2021/2022 г. / увеличение на таксата с 300 евро/:
-5 клас - 4000 евро
-8 клас - 3900 евро

Транспорт 2021/2022 г.

В две посоки:
Годишна такса – 1400 евро с ДДС
На две вноски – 2 x 770 евро с ДДС

В една посока:
Годишна такса – 850 евро с ДДС

# 227
"Фюжън" е избрано, за да илюстрира синтеза между иновативните и класически подходи в образованието, каквато е идеята на училището. Или поне това беше обяснението. За Иззи не зная, и аз съм се чудила. Ясно е, че под "лесна" наука се има предвид "достъпна", а не "лековата" и лично познавам двама учени, чиито деца са в училището, точно заради начина им на преподаване по тези дисциплини. А и това не значи, че математиката и езикът нямат превес в програмата Simple Smile
 Иначе, не зная къде ги видяхте тези суперлативи, чета темата от 2019, но срещам тук по-скоро недоверие по адред на училището. Освен мненията на rainy, която е доволна, а пък май е единствената с преки впечатления, която пише редовно Simple Smile

# 228
Сейчан - разбира се, затова го написах. Ако някой има въпроси, ще се радвам ако мога да съм полезна.

Madi_123, нямахме много варианти, а още по-малко време, предвид че приемът почти навсякъде е приключил.
Така че ако кажа, че сме се колебаели, ще излъжа.
Имахме категорично изискване за максимално изучаване на английски език.
СС ни поканиха на тест, след който ни изпратиха имейл, че детето не е прието.
Изи нямаха места и категорично отказаха.
Другите много задочно съм ги разглеждала.

# 229
Сейчан - разбира се, затова го написах. Ако някой има въпроси, ще се радвам ако мога да съм полезна.

Madi_123, нямахме много варианти, а още по-малко време, предвид че приемът почти навсякъде е приключил.
Така че ако кажа, че сме се колебаели, ще излъжа.
Имахме категорично изискване за максимално изучаване на английски език.
СС ни поканиха на тест, след който ни изпратиха имейл, че детето не е прието.
Изи нямаха места и категорично отказаха.
Другите много задочно съм ги разглеждала.

Ние също разглеждаме Мейпъл, но като вариант за ПГ. Интересно е, че посочените от Вас училища са академични, поне по мои представи Мейпъл е повече в средата на скалата. Дано детето да се чувства щастливо и да ви е на късмет!

# 230
  • София
Много рано ми се струва да се каже къде по скалата се намира Мейпъл.

# 231
  • Пловдив/София
Много рано ми се струва да се каже къде по скалата се намира Мейпъл.
То не изкара ли 1г? Защо да е рано, ако за Изи не е рано и вече си се знае като академично?
Според мен е права за средата на скалата.
Да е щастливо детето в Мейпъл, всеки път се радвам, когато някой намери своето училище.

# 232
  • София
Важното е, че сте записали детето, че в тази криза за читави държавни, пак сте на печалба. Винаги можете да държите под око другите частни училища и да се преместите, ако решите.

# 233
Извинете ме за невежеството, но някой може ли да ми обясни какво значи “академично” училище?

# 234
  • в страната на чудесата
Змейо, от обяснения няма нужда. Отваряш едно състезание, подреждаш по успех. В горната част на списъка са академичните.
Инак, ако въпросът е заядлив, това е форумския жаргон, прилаган за лекота

# 235
Змейо, от обяснения няма нужда. Отваряш едно състезание, подреждаш по успех. В горната част на списъка са академичните.
Инак, ако въпросът е заядлив, това е форумския жаргон, прилаган за лекота
Хич не беше заядлив въпосът, благодаря за пояснението! Hug

# 236
  • София
Академичните са тези, в които тормозят децата с учене и дисциплина и не им признават поривите на артистичните им натури, които наричам лигавене. Аз си ги кръстих зубрачески.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 22:09 от Andariel

# 237
Ще мога да кажа дали е “нашето” училище след като имам личен опит.
На мен пък Изи ми звучи по средата. Но това е адски субективно. Мейпъл - ще ви кажа най-рано в края на годината.
Впечатленията ми за сега са единствено от разговора с директорката, видяното по време на посещението и най-вече чиста интуиция, това всеки който се интересува може да отиде и да го добие сам. Като започне обучението ще мога да дам мнение по същество.
Честно казано мисля, че реално училища могат да се сравнят само, ако едно и също дете е било в едно и после се премести в друго училище. Иначе е супер субективно, зависи от много индивидуални критерии и виждания на родителя, и възможности на детето.
Сещам се веднага за децата на Фенси - тя първо е избрала ПБ, след което СС. Много далече едно от друго в скалата по “академичност”. Така че, ще видим МБ дали е “нашето” училище.

Нещо важно да спомена, че още на първата ни среща, в разговор директорката заяви, че (цитирам по памет) “ние не се подготвяме съсредоточено за НВО”. Също, че подходът им е да се работи не само академично с децата, а да се изгражда цялостната им личност. Повечето теми се учат чрез дискусия, проекти, практически примери.
Приемната ситуация се състоеше в разговор с детето изцяло на английски, още от “здравей”; с учителката отидоха в едната класна стая и си говориха там около половин час, попълвали са бланка на английски, чели също книжка. Според мен оценяват цялостно детето, като любопитство, ентусиазъм, освободеност и ниво на английски. Това обаче е сега, след няколко години, когато/ако напливът нарастне дотам, че няколко деца да се борят за 1 място, вероятно ще вдигнат критериите за прием според посоката, в която искат да се наложат.

# 238
  • София
Нямам отношение нито към училището, нито към директорката, но на мен ако ми го кажат това, на прост език ще си го преведа като - не очаквайте работа за постижения, така че не ни се сърдете после, но обещаваме на детето да му е лесно и комфортно. Иначе добре го е натъкмила като думи да звучи сложно и красиво.

# 239
Andariel, директорката не се е старала видимо в нито едната посока. Добивам впечатление от постовете ти, че “постижения” в твоята представа, са високите оценки на академичната работа. Аз повече клоня към другата крайност, където “постижения” има доста по-разширен смисъл.
И пак не съм сигурна, че избраното училище ще ми го даде, но ще се пробвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт