За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 284
  • 548
  •   1
Отговори
# 45
Хаха, не, и 5 да са, пак не ми е драма, нали де готви за клиентите всеки ден.
Единствената драма ми е с чиниите, че нямаме миялна.. ама пак ММ ги мие основно..)

# 46
  • Пловдив
И аз имам трима звяра. Имам два тийна - едно фино и елегантно 180 см, 90кг, и другото също толкоз фино и елегантно 170см, 70кг. Дребосъка не яде толкова, само 35кг, 140см. Обаче баща им - 190 см, 130кг компенсира. Затова ви казвам - ХРАНА! Купувам по 20 литра прясно мляко на седмица, десетина литра кисело, салами, луканки, готвя редовно (тази седмица само днес поръчахме храна). Месо, риба, кора яйца. ШУМРА! Значи - понеделник дояждахме мусаката, кюфтетата, баницата и пилето с ориз от уикенда. Вторник пържоли, сряда гъбена супа, четвъртък пилешка супа, днес поръчах пица. Готвя стабилно, за да имат какво да ядат на другия ден на обед. Кората с яйца я няма - изяли са я. Забравих - плодове, зеленчуци... 5кг портокали, 5 кг ябълки, и малко мандарини за тази седмица. Зеле, карфиол, броколи, моркови.....

# 47
Да, нещо подобно като Янтра, но в по - малки количества. Яйца, мляко, плодове, месо, колбаси, сирене, кашкавал, масло се купуват през ден - два. Само тая вечер на връщане от работа оставих в месарския магазин 24 лв и отделно в кварталния супермаркет още 12 лв. През зеленчуците не съм минавала, утре Blush Мъжът ми не знам дали е купувал нещо днеска.

# 48
В сравнение с вас, у нас все едно не готвим. Т.е. готвим всеки ден, ден за ден, но сме двама човека и половина - една фокача (хляб)  я чоплим четири дни. Готвенето е често, но в съвсем символични количества. Но въпреки това, храната ни е най-големия разход.

# 49
Сега аз искрено и ожалих Янтра..)

# 50
Янтра, поклон!
Разказът ти извика у мен представи за латиноамериканска фамилия, в която всички са борци или минимум боксьори Simple Smile
Как намираш време и сили за такива мащабни кулинарни операции?

# 51
Май за храна. Битовите ни сметки са ниски, нямаме кредит или лизинг. Искам пак да дойде времето с разходите за почивки и пътувания Simple Smile
Същото плюс алкохол.Откакто сме с дете сме излизали по веднъж на ресторант отделно,другия е с детето .То и ресторанти няма,един разход отпадна даже.

# 52
  • София
В карантината за храна и напитки, някоя качествена дреха или обувки.
Иначе - за пътувания, ресторанти и още един милион жизненоважни тук и сега неща.

Консуматорски сме настроени, карантината ни сложи някакви спирачки и преосмисляне.

Zero waste не, по- скоро храч с разум.

# 53
Забравих колко харчим за животните. Имам 4 котки и 2 малки кучета. Без майтап, преди не вярвах, че е такъв лукс. Отиват поне 500лв. на месец.  Мечтая си да харча още... за едно сладко бебенце. Simple Smile

# 54
  • Пловдив
Янтра, поклон!
Разказът ти извика у мен представи за латиноамериканска фамилия, в която всички са борци или минимум боксьори Simple Smile
Как намираш време и сили за такива мащабни кулинарни операции?
Прибирам се от работа в 17:45-18:00 и подкарвам готвенето. През седмицата гледам да е нещо по-лесно за мен, уикенда са по-продъжителните готвенета. Уикенда единия ден ходим на ски, другия ден готвя, мъжът изпитва децата.

Имам котарак, но за него не отиват чак много пари - 50-60лв на месец. Много рядко е бил болен, за 5 г. два пъти.

Мъжът ми също готви, не колкото мен. Но аз не изпитвам децата, защото бързо се ядосвам и почвам да крещя.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 13:53 от Янтра

# 55
  • София
Забравих колко харчим за животните. Имам 4 котки и 2 малки кучета. Без майтап, преди не вярвах, че е такъв лукс. Отиват поне 500лв. на месец.  Мечтая си да харча още... за едно сладко бебенце. Simple Smile
Toва всичко вътре ли е?
Сигурно доста пари и за почиствне отиват постоянно

# 56
Янтра, много сте готини! Всички изглеждат яки, здрави и доволни, защото майката е на мястото си!

# 57
Най-много харчим за подаръци за душата и тялото - на който каквото му харесва да ползва, каквото обича да яде, да носи, да отиде някъде, да се зарадва сам, да го зарадваме...
Янтре, да са ти здрави! Като те чета за готвенето и яденето и сравнявам с моите чирози, на които трудно насмогвам с капризното ядене.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 08:58 от luna

# 58
Янтра, и щерката имат такива вратовръзки като големия ти син, ама ризите им са бели. При 4 дни физическо и спортни дейности класната й пита що я пращам в начален курс без вратовръзка. Е, как се очаква от момиченце на 7-8-9-10 години да връзва вратовръзка? Ми то аз не мога да направя хубав възел, а тя се връща с някакво въже овесено на врата й.

# 59
Янтре, прекрасни сте!

Ако не е тайна - може ли да споделиш примерен седмичен бюджет на това, което изброи? Може и на лс.

Общи условия

Активация на акаунт